Main menu

header

688 33 1de Gabriela Militaru şi Adrian Barna

În 1984, cinci băieți foarte tineri, încurajați de managerul Maurice Starr, și-au pus laolaltă talentele artistice și au format trupa Nynuk. Curând însă, lui Jordan Knight, Jonathan Knight, Joey McIntyre, Donnie Wahlberg (fratele actorului Mark Wahlberg) și Danny Wood (toți cu vârste cuprinse între 12 și 16 ani) li s-a părut că numele formației nu sună prea bine, așa că doi ani mai târziu, la lansarea primului lor album, formația a apărut sub numele de New Kids On The Block (n.r. - „Noii băieți din cartier”). În ciuda faimei pe care cei cinci băieți au înregistrat-o, trupa s-a destrămat în 1994. Apoi, din când în când, simpaticii băieți au reușit să se reîntâlnească pe scenă cu diverse ocazii, ajungând astfel să numere, până în prezent nu mai puțin de opt albume. Apare deci întrebarea: ce mai fac cei cinci la aproape 25 de ani de la desființarea formației?

Jordan Knight, fratele mai mic

688 33 2Avea doar 14 ani când „New Kids On The Block” a luat ființă, dar Jordan Knight știa cu siguranță că vrea să devină un star. Jordan a fost vocalul formației până la desființare, urmând ca, mai apoi, să-și lanseze o carieră solo. În calitate de singur cântăreț, el a lansat trei albume și a avut și o scurtă colaborare cu Nick Carter, care s-a soldat cu un alt album. În afară de activitatea muzicală, Jordan a apărut în câteva show-uri de televiziune „American Juniors”. Pe plan personal, faima nu pare să-l fi afectat în sens negativ pe Jordan, cântărețul, acum în vârstă de 48 de ani, fiind un familist convins. S-a căsătorit cu Evelyn Melendez în 2004 și au împreună doi băieți.

Jonathan Knight și secretul bine păzit

688 33 3Jordan Knight nu a intrat în trupă singur, ci l-a adus cu sine pe fratele său cu doi ani mai mare, Jonathan Knight. Acesta avea 17 ani când a luat ființă „New Kids On The Block”. Jonathan a fost primul artist din componența formației care a părăsit grupul cu cinci ani înainte de dizolvarea oficială din 1994. Se pare că Jonathan a fost și cel care i-a determinat pe ceilalți membri ai formației să ia decizia finală a desființării trupei. Jonathan a părăsit grupul încă din timpul ultimului lor turneu „Face the Music”, motivând că a suferit o căzătură gravă în timpul unei sesiuni de hipism. În ciuda despărțirii bruște de formație, el a fost chemat alături de band la întâlnirile lor profesionale ulterioare și a colaborat la lansarea următoarelor albume. În perioada în care NKOTB s-a destrămat, Jonathan a fost singurul membru al formației care s-a rupt definitiv de lumea muzicii. El și-a schimbat complet domeniul de activitate, lucrând o vreme ca investitor imobiliar. În 2000, el a mărturisit că după ce trupa s-a dizolvat, el a suferit de anxietate și mai târziu de atacuri de panică. Deși de-a lungul timpului, Jonathan a fost cuplat de tabloide cu mai multe vedete feminine, în 2011, fostul cântăreț a recunoscut că este homosexual. Din 2008, el formează un cuplu fericit cu Harley Rodriguez, cu care s-a și logodit în 2016, când Jonathan avea 47 de ani.

Joey McIntyre, mezinul formației

688 33 4Joey McIntyre avea numai 12 ani când li s-a alăturat celorlalți patru componenți ai formației „New Kids On The Block”. După ce succesul trupei a apus, Joey s-a concentrat mai mult pe a compune versuri pentru diverși artiști, dar și-a încercat norocul și în calitate de vocal. Cum, inițial, nu a avut prea mare succes, Joey a luat inclusiv decizia de a se promova singur pe internet, ceea ce, în cele din urmă, l-a ajutat să fie cel mai perseverent membru NKOTB. El a lansat nu mai puțin de opt albume solo și mai multe single-uri. De asemenea, el a avut numeroase apariții în filme artistice și piese de teatru. Cât despre viața sa privată, Joey care are acum 45 de ani, s-a căsătorit cu Barrett Williams în 2003. Viața celor doi a fost destul de grav afectată, când cel de-al doilea dintre cei trei copii ai cuplului a fost adus pe lume fără posibilitatea de a auzi. După multe investigații, medicii au ajuns la concluzia ca starea micuțului Rhys nu se va îmbunătăți, de aceea, el va fi nevoit să poarte aparat auditiv pentru tot restul vieții.

Donnie Wahlberg, rebelul trupei

688 33 5Despre Donnie Wahlberg se poate spune că a fost un model nu doar pentru milioane de fani, dar și pentru membrii propriei familii. După modelul celorlalți doi frați din trupă, el a încercat să-l coopteze în NKOTB și pe fratele său, Mark Wahlberg. Acesta a făcut parte din NKOTB pentru câteva luni, înainte de a se retrage și a-și continua cariera muzicală sub numele de Marky Mark, urmând ca mai apoi să renunțe și la aceasta pentru a deveni un faimos actor. Cât despre Donnie, el a fost un idol pentru Mark, însă nu doar în sensul pozitiv al cuvântului. Frații Wahlberg sunt cunoscuți pentru cearta lor cu legea încă din perioada în care erau adolescenți. Donnie a fost condamnat pentru incendierea unui hotel istoric din Louisville, Kentucky, în 1991, când încă mai cânta alături de „New Kids On The Block” și avea doar 21 de ani. După ce trupa s-a dizolvat, Donnie a abandonat lumea muzicii și s-a concentrat mai mult pe film, având mai multe apariții secundare. De asemenea, Donnie este pasionat de gătit, fiind proprietarul unui restaurant alături de doi dintre frații săi. Cât despre viața sa personală, fostul membru NKOTB, acum în vârstă de 48 de ani, a fost căsătorit timp de opt ani cu Kimberly Fey alături de care are doi băieți. Din 2013, Donnie s-a căsătorit cu fosta iubită a lui Jim Carrey, actrița de comedie și model Playboy, Jenny McCarthy.

Danny Wood, veteranul NKOTB

688 33 6Danny Wood avea 15 ani când și-a făcut debutul în lumea artistică, grație formației „New Kids On The Block”, și a rămas alături de ceilalți patru membri ai formației până în 1994, la dizolvarea bandului. Pe perioada succesului formației, Danny era responsabil cu coregrafia din timpul concertelor și a videoclipurilor. După destrămarea formației, el și-a continuat cariera solo, lansând cinci albume. De asemenea, a apărut în câteva filme și a scris versurile melodiilor pentru mai mulți artiști. Acum, la 49 de ani, el a lăsat în urmă divorțul de soția sa, Patricia Alfaro, alături de care are un copil natural și unul adoptat, și un al treilea copil cu fosta sa iubită, Elise Stepherson.

Formaţia „New Kids On The Block“ a vândut de-a lungul timpului peste 80 de milioane de albume şi a câștigat de două ori trofeul de Cea mai bună formație în cadrul festivității American Music Awards