Main menu

header

688 35 1de Călin Popa şi Alexandru Brădescu

Dubaiul va avea cea mai mare fermă verticală din lume, cu o suprafață de 39.600 de metri pătrați, cu o producție echivalentă a 364 hectare de teren arabil.

Catering pentru clienți din 25 de aeroporturi

688 35 2Un proiect de anvergură este anunțat în Dubai - cea mai mare fermă verticală din lume va furniza 2.700 kilograme de produse, fără să fie utilizate ierbicide și pesticide și folosind cu 99% mai puțină apă decât câmpurile din exterior. Primele produse ale fermei vor fi folosite inițial pentru hrănirea clienților din 25 de aeroporturi și 105 zboruri ale companiei „Emirates”, în luna decembrie a anului 2019, notează „Daily Mail”. Proiectul, în valoare de 40 de milioane de dolari, este realizat în apropierea Aeroportului Internațional „Al Maktoum”, la Dubai World Central, pentru a reduce distanțele de transport și „a ne permite să ajungem la clienți în numai câteva ore”, potrivit reprezentanților firmei care se ocupă de viitoarea fermă.

Producție fără sol și raze solare

688 35 3Potrivit lui Sheikh Ahmed bin Saeed Al Maktoum, șeful executiv al Autorității Aeronautice Civile din Dubai, „proiectul reprezintă un reper important pentru Dubai și pentru Emiratele Arabe Unite. Această investiție de a construi și de a opera cea mai mare fermă verticală din lume se aliniază planului țării de a asigura mai multă autosuficiență agricolă. Introducerea unei tehnologii inovatoare în fermă consolidează poziția Dubaiului ca nod global de inovație”. Potrivit companiei care se va ocupa de finalizarea proiectului, viitoarea fermă pornește de la principiul profitabilității, folosește „cea mai sofisticată știință a plantelor, tehnologii și procese patentate pentru a optimiza și a favoriza creșterea recoltei”. Astfel, procesul de creștere a verdețurilor nu va ține cont de anotimp, funcționând 365 de zile pe an, plantele se vor hrăni dintr-un complex special de nutrienți, fără să aibă nevoie de sol, iar temperatura și umiditatea vor fi controlate în containere modulare. În loc de lumina solară, verdețurile vor beneficia de razele... LED-urilor.

Seceta din Emiratele Arabe Unite este gravă și extinsă, doar Kuwaitul înregistrând un grad mai mare în tot Orientul Mijlociu