Main menu

header

de Elena Munteanu

După ce a „furat” ropote de aplauze la Iaşi, Bacău, Suceava, Galaţi şi Brăila, comedia „Mincinosul”, de Carlo Goldoni, cu Claudiu Bleonţ (Lecio), Sebastian Papaiani (Doctorul), Valentin (Pantalone) şi Bogdan Uritescu (Florindo) în rolurile principale, a poposit la 6 aprilie în Capitală, în avanpremieră, la Teatrul Nottara.

Claudiu Bleonţ, regal actoricesc
Actorii şi-au dat toată măsura valorii lor pe scena bucureşteană, reuşind să stârnească hohote de râs şi ropote de aplauze. Cu energie debordantă, îndrăgitul actor Claudiu Bleonţ (foto) a reuşit să descreţească frunţile tuturor, într-un regal actoricesc. O prezenţă mult aşteptată a fost cea a renumitului Valentin Uritescu, care, la cei aproape 68 de ani, se dăruieşte scenei şi publicului aşa cum a făcut-o întreaga sa viaţă. Spectacolul, regizat de tânărul Toma Enache, este inclus în turneul naţional pe care Asociaţia Culturală de Teatru, Muzică şi Film „Dracula” îl organizează în cadrul unui proiect de anvergură. „De ce am ales «Mincinosul»? Pentru că tocmai EL ne poate deschide ochii, sentimentele şi mintea mai abitir decât ar putea să o facă altcineva! Mulţumesc membrilor echipei pentru dăruirea lor şi mai ales spectatorilor, care au umplut până la refuz sălile de spectacol”, ne-a mărturisit regizorul după terminarea avanpremierei de la Teatrul Nottara.

Premieră la Nottara
Într-o societate măcinată de griji, „Mincinosul” lui Goldoni vă va aduce zâmbetul pe buze. Cu o distribuţie de excepţie şi cu o montare de zile mari, spectacolul merită să fie văzut! Premiera are loc la 13 aprilie, la Teatrul Nottara. În această lună vor mai fi reprezentaţii la Timişoara (27 aprilie) şi din nou Bucureşti, Nottara (28 aprilie) şi Opera Naţională (29 aprilie).