Main menu

header

25-12-1de Loreta Popa

- Este fiul Crinei Mardare şi al lui Mişu Cernea

A învăţat să meargă agăţându-se de tobe. A moştenit iubirea pentru muzică de la părinţi, Crina Mardare şi Mişu Cernea, dar harul l-a primit de undeva de Sus. Optimismul şi încrederea sunt date proprii. La fel şi siguranţa de sine. De altfel, rolul din serialul „Pariu cu viaţa” nu a făcut decât să arate tuturor talentul pe care Bubu Cernea îl stăpâneşte la perfecţie, dar cu măsură, neeclipsându-şi colegii de echipă. Deşi serialul a ajuns la final de sezon, din toamnă Pro TV va continua cu sezonul 3. La 2 şi 3 iunie, la Arenele Romane din Capitală, LaLa Band va susţine două concerte extraordinare, iar Bubu, acum în vârstă de 18 ani, aşteaptă cu nerăbdare acest eveniment special pentru el şi colegii săi.

„Părinţii mei nu au încercat să mă influenţeze în niciun fel”
- Dacă nu ai fi iubit atât de mult muzica şi tobele, ce ai fi ales să faci ca meserie?
- Cred că m-aş fi făcut pilot de avion. Îmi place foarte mult să zbor cu avionul şi în general orice ce se întâmplă în jurul avioanelor, aeroporturi, stewardese şi aşa mai departe.

- Au fost părinţii tăi de acord să urmezi acelaşi drum?
- Niciodată nu au încercat să mă influenţeze, am făcut tot timpul ce am vrut, şi asta am vrut să fac, muzică.

- Ce sfat ai urmat din cele pe care le-ai primit în carieră?
- La 7 ani m-am întâlnit cu Mike Portnoy, fostul toboşar de la Dream Theater, atunci când trupa a venit să cânte în Bucureşti, la Arenele Romane. Cu ocazia asta am primit de la el DVD-urile de studiu pe care le lansase până la acea dată, iar pe spatele lor mi-a scris câteva sfaturi pe care le-am urmat cu sfinţenie. Pe vremea aceea, Mike Portnoy era profesor la Berklee College Of Music din Boston, SUA. Unul dintre sfaturile sale a fost ca, atunci când voi avea vârsta necesară, să urmez neapărat această facultate, ceea ce am să şi fac. Am câştigat acum doi ani o bursă pentru un curs de vară pe care l-am absolvit la Berklee College Of Music din Boston. Cu acest prilej am reuşit să mă fac cunoscut profesorilor americani şi le-am demonstrat că şi la celălalt capăt al lumii există oameni talentaţi cu un important bagaj muzical şi care pot face faţă oricărei situaţii. După cum v-am mai spus, părinţii mei nu au încercat să mă influenţeze în niciun fel, pur şi simplu am luat modelul lor.

„Nu am nici cinci minute libere să mă gândesc «la rele»”
- Ce e mai rău, să eşuezi sau nici măcar să nu încerci?
- Nu am eşuat niciodată, aşa că nu ştiu cum e. Încerc permanent şi reuşesc.

- Care e lucrul pe care ai vrut întotdeauna să-l faci şi încă nu ai reuşit?
- Am vrut totdeauna să plec într-un turneu în care să călătorim numai cu Night Travel - un autocar foarte mare care are cuşete pentru dormit, sufragerie, bucătărie, televizoare, totul într-un singur loc - este un mijloc de transport fascinant. Sunt sigur că şi lucrul acesta mi se va întâmpla.

- Ce a însemnat anul care a trecut?
- Anul care a trecut a fost cel mai complicat şi bun an de până acum din viaţa mea. Proiectul „Pariu cu viaţa” la care particip ca actor şi muzician, activitatea de scenă cu LaLa Band, concertele cu LaLa Band şi X-Plod, concertele cu X-Plod şi, nu în ultimul rând, Bacalaureatul. Sincer să vă spun, nu am avut nicio situaţie rea. Lucrez extrem de mult la toate ce v-am spus mai înainte şi nu am nici cinci minute libere să mă gândesc „la rele”.

- Pentru ce te feliciţi şi pentru ce te cerţi?
- Aveţi nişte întrebări foarte complexe. La fiecare dintre ele ar trebui să vă răspund în zeci de pagini, dar pe scurt vă spun aşa: mă felicit pentru tot ce am făcut până acum şi nu prea am pentru ce să mă cert. E în regulă?

- Care este cea mai mare satisfacţie?
- Cele mai mari satisfacţii le trăiesc pe scenă, atunci când simt că publicul vibrează alături de noi (LaLa Band, X-Plod).

- Ce te face să zâmbeşti? Ce te înfurie?
- Mă fac să zâmbesc: întrebările de genul ăsta, căţeluşa mea Tess, glumele colegilor din LaLa Band, zâmbetul unei fete frumoase, vocea de pe GPS-ul din maşina tatălui meu, care de obicei ne dă cu totul alte direcţii decât trebuie. Mă înfurie: drumurile foarte lungi cu maşina mică, faptul că ziua are numai 24 de ore şi ora numai 60 de minute.

- Pe cine admiri cel mai mult?
- În primul rând, pe părinţii mei, în al doilea rând, oamenii cu care lucrez acum în „Pariu cu viaţa” (o echipă EXCEPŢIONALĂ) şi pe colegii mei extrem de VALOROŞI din LaLa Band şi X-Plod.

25-12-3- Ce contează cu adevărat pentru un artist?
- 50% talentul nativ, cuplat cu studiu şi şcoală şi 50% şansă (noroc).

„Pot să-mi dau seama repede în cine să am încredere şi în cine nu”
- Ce anume te inspiră?
- Tot ce mă înconjoară, dar mai ales zăpada, apa Mării Egee, ploile din Subcarpaţi, sunetele foarte bune de chitară, anumite pad-uri (atmosfere) din clapele pe care le folosesc.

- Ce înseamnă neprevăzutul pentru tine?
- Nu prea l-am întâlnit. În general sunt prevăzător şi mă asigur din timp că toate lucrurile să meargă bine. Nu am timp să pierd nici măcar un minut, darămite o zi.

- Sigur te-ai lovit de multe obstacole. Mai ai încredere în oameni?
- Situaţiilor mai complicate prin care am trecut nu le pot spune obstacole. În general am ieşit bine din situaţii destul de dificile. Cu oamenii sunt destul de circumspect, cred că pot să-mi dau seama destul de repede în cine să am încredere şi în cine nu.

- Ce cuvinte ar descrie viaţa ta la momentul actual?
- Sunt foarte ocupat, dau o mare atenţie examenelor care urmează imediat şi muncii mele la film. Cred că cel mai important moment pentru mine din această perioadă este Concertul LaLa Summer Love din 2 iunie, de la Arenele Romane.

„În familie suntem o echipă în adevăratul sens al cuvântului“

25-12-2Cu talentul te naşti, dar dacă nu-l cultivi prin mult studiu şi şcoli de specialitate nu este de ajuns, crede Bubu Cernea, un muzician talentat, cu un stil particular. El conectează publicul la ceea ce se întâmplă pe scenă. Forţă şi pasiune la un loc, cuvintele sunt de prisos în faţa unei asemenea bucurii de a cânta. La 4 ani a fost implicat în primul său proiect de televiziune, la 5 ani concerta la Costineşti, la 9 ani participa la Eurovisionul Copiilor. De la orchestra liceului până la „Latin Grammy Awards”, unde a cântat alături de Ovidiu Lipan Ţăndărică, a fost doar un pas. Pasionat de sunet, Bubu şi-a înfiinţat o trupă rock, X-Plod, alături de care a urcat pe scena unor festivaluri renumite din Austria şi Germania. Apoi, s-a alăturat trupei LaLa Band, cel mai nou proiect muzical marca MediaPro Music. Relaţia cu părinţii săi, Crina Mardare şi Mişu Cernea, este una specială. „Am doi părinţi minunaţi. Avem o relaţie minunată, şi în familie suntem o echipă în adevăratul sens al cuvântului. Din păcate, din cauza programului meu şi al lor, în ultima vreme ne vedem foarte puţin. Cele mai frumoase amintiri din copilărie le am din timpul turneelor alături de părinţii mei. Am petrecut împreună momente de neuitat, am trecut prin situaţii diverse. Toată perioada acestor turnee a fost pentru mine specială şi cred că m-a determinat o dată în plus să mă dedic complet muzicii”, spune Bubu Cernea.