Main menu

header

de Alice Ştefan

Ne aflăm în luna cadourilor şi mai ales a petrecerilor de Sărbători. Rubrica noastră de modă şi-a propus să vă prezinte cele mai stilate şi în tendinţe modele de pantofi, astfel încât să fiţi în centrul atenţiei de Crăciun şi de Revelion.

Modelele roşii, speciale pentru Crăciun
De Crăciun este important să fim elegante şi stilate, însă fără să epatăm. Pentru acest eveniment minunat ar fi ideal să alegeţi rochii minimaliste, în tonuri „cuminţi”, pe care să le condimentaţi cu o pereche de pantofi roşii. O creaţie midi nude, cu design simplu, asortată unor pantofi din piele întoarsă, cu platformă, în nuanţa cireşelor coapte de iunie, o să vă vină excelent!
La fel de frumos se combină şi rochiile din tricot sau cele croşetate, cu mâneci lungi, în nuanţe de verde-mentă, bleumarin, galben-muştar sau albastru, combinate cu încălţări roşii.

Pantofii piton, revelaţia sezonului
Pantofii cu imprimeu piton fac senzaţie în sezonul rece. Se poartă cei cu vârf ascuţit şi toc stiletto, dar şi cei cu platformă ascunsă şi toc gros. Dacă vă încântă modelul, cel mai inspirat ar fi să îl asortaţi unor ţinute uni, în culori tari.
Imprimeul piele de şarpe arată fabulos alături de galben-solar, albastru-cobalt, roşu-pasional, mov-intens, portocaliu-tangerine sau verde-jad. Singura regulă de respectat este ca rochia să fie simplă, fără imprimeu.
Pe podium au defilat recent creaţii flamboiante, în nuanţe tari, vibrante, aşadar nu o să greşiţi dacă optaţi în noaptea de Revelion pentru o pereche de pantofi roz închis, albastru sau galben aprins! Aceştia se mixează foarte bine cu ţinutele complet negre, cu rochii bej sau cu creaţii „stropite” în nuanţa pantofilor.

Strălucire la maximum
Dacă vă doriţi să ieşiţi în evidenţă şi să fiţi revelaţia petrecerilor, mizaţi pe pantofii metalici. Sunt „pe val” din sezonul trecut, şi doar divele îndrăznesc să-i poarte. În realitate, nu sunt aşa de greu de asortat precum pare! O rochie albă o să arate întotdeauna impecabil lângă o pereche de pantofi metalici, fie ei aurii sau argintii.
În tendinţe sunt şi cei „pudraţi” cu sclipici şi modelele decorate cu ţinte metalice. O poşetă ce face pereche bună cu pantofii este un mic truc de stil la care puteţi să recurgeţi. De asemenea, la astfel de pantofi-declaraţie, o rochie simplă este cea mai bună variantă!

Se poartă culoarea grej
Pentru acelea dintre dumneavoastră care au decis ca de Revelion să poarte o rochie cu model deosebit, decorată cu fulgi, pene, paiete, mărgele, perle sau alte accesorii şic, pantofii grej sunt alegerea ideală. Nici tradiţionalul negru, nici ultrafolositul nude, ci un melanj fascinant de gri cu bej. Sunt nişte pantofi versatili, foarte sexy, ce merg combinaţi cu aproape orice. Cel mai apreciat model este cel cu platformă şi toc, din piele lăcuită. Kim Kardashian şi Zoe Saldana s-au îndrăgostit deja de pantofii grej şi îi poartă asortaţi la ţinute de seară, rezultatul fiind unul stilat.

Stilul retro, indiciul eleganţei
Dacă sunteţi nostalgice după moda decadelor trecute, atunci vă veţi bucura să aflaţi că pantofii retro sunt iarăşi „pe val”! Vorbim despre modele reinventate şi stilizate, dar care păstrează „parfumul” anilor ce au trecut.
Sunt foarte frumoase încălţările cu baretuţă pe gleznă, cu vârf rotunjit şi toc gros şi mic, ce merg asortate la rochii vintage, cu croi retro sau cu fuste plisate şi topuri cu funde supradimensionate.

Accesorii aparte pentru femei deosebite
Există încă o categorie de pantofi ce stârnesc admiraţie şi invidie deopotrivă! Vorbim despre modelele deosebite, decorate cu pene, fulgi, cristale, în două culori, cu decupaje, platforme arhitecturale sau model futurist.
Fashionista Sarah Jessica Parker abordează deseori acest stil, la fel şi Jennifer Lopez.
Pantofii trebuie purtaţi cu atitudine, deoarece reprezintă cheia întregii ţinute, iar orice alt piesă vestimentară pică pe loc secund.

- Pantofii negri ies din peisaj în sezonul rece, iar designerii îi recomandă doar în cazuri de „urgenţă“.