Main menu

header

de Alice Ştefan

Iată-ne ajunse la lecţia de modă cu numărul 4! În acest număr veţi afla ce modele de haine sunt în tendinţe în sezonul rece, cum să le asortaţi cu stil şi ce vă avantajează silueta. Cu siguranţă, după ce parcurgeţi rândurile ce urmează vă veţi hotărî ce veţi alege în această iarnă dintre geacă, palton, capă, cojoc sau haină de blană.

Geaca e comodă şi călduroasă
Poate cea mai la îndemână variantă pentru multe femei, atunci când vine frigul, este comoda şi călduroasa geacă. Având în vedere că aici promovăm stilul şi bunul gust, recomandat ar fi să renunţaţi la modelele sport, cu aplicaţii, etichete şi multe culori şi să optaţi pentru variantele elegante, ce merg asortate la diverse ţinute.
Iarna aceasta sunt recomandate modelele midi şi lungi, din materiale peliculizate, cambrate, cu centuri în talie şi blăniţă, geci umplute cu puf de pinguin sau fulgi moi şi călduroşi. Acestea merg combinate atât cu cizme elegante cu toc, cât şi cu botine joase.
Mizaţi pe negru, maro capuccino, galben muştar, roşu merlot şi roz închis.

Vedeta 2011-2012: paltonul galben
Paltonul este o altă variantă la îndemână şi extrem de versatilă. Puteţi opta pentru modelul clasic, ce are croi tradiţional, sau puteţi încerca paltoane deosebite, cu inserţii de blană, fulgi, cristale, decorate cu volănaşe şi aplicaţii feminine şi de bun gust.
Acelea dintre dumneavoastră cu silueta clepsidră sunt avantajate de paltoanele cambrate, pe corp, cu cordon sau centură în talie. Doamnele şi domnişoarele foarte slabe pot miza pe paltoanele gogoşar, cu detalii bufante în partea de jos şi volumetrii, iar persoanele cu silueta tip măr sau diamant sunt sfătuite să poarte paltoane-capă.
Culoarea-vedetă a sezonului rece 2011-2012 este galbenul, în tonuri muştar şi canar, aşa că un palton dintr-o stofă groasă, decorat cu nasturi masivi negri, cordon lat şi buzunare oblice o să fie o investiţie preţioasă. Îl puteţi combina cu jeanşi skinny, dar şi evazaţi, cu cizme cu carâmb înalt, botine cu toc gros sau platformă, dar la fel de bine merge purtat şi cu dresuri negru mat şi pantofi la fel, într-o combinaţie elegantă de succes. Dacă mai plusaţi şi cu o geantă maro piele de şarpe veţi obţine o ţinută demnă de o divă!
Pentru ocaziile speciale, un palton cu nasturi metalici sau roz prăfuit cu epoleţi o să facă senzaţie! Au testat asta vedetele de la Hollywood!

Capa, piesa de rezistenţă
Capa avantajează pe oricine, însă cel mai mult pe doamnele cu siluetă măr, care vor să ascundă nişte şolduri mai generoase şi o burtică proeminentă. Vorbim despre un palton reinventat, cu mâneci fluture, ce poate fi cu guler înalt, tip tunică, sau cu decupaj rotund pentru cap. Cele mai elegante modele sunt cele cu croi minimalist, în tonuri de maro, negru şi alb imaculat, ce conferă o notă de rafinament oricărei ţinute. La acestea se recomandă încălţămintea cu toc.
Există însă şi varianta capelor casual, din tricot, bumbac gros şi îmblănit, stofă subţire, fetru rigid, angora sau orice alt material, ce arată excelent purtate cu blugi, colanţi groşi, cizme cu blană, UGG-uri, bocanci sau ghete.
Vedetele sunt înnebunite după cape, acestea fiind considerate piesa de rezistenţă în sezonul rece.

Cojocul, purtat în nuanţe neutre
Pentru doamnele şi domnişoarele care îşi doresc o piesă de iarnă călduroasă, ce îmbină pielea cu blăniţa, uşor de asortat, cojocul este varianta cea mai potrivită. Iarna aceasta sunt în vogă atât cojoacele scurte, tip aviator, cu revere răsfăţate cu blăniţă albă, scurtă şi creaţă, dar şi cele midi, cu cordon în talie.
Cojoacele arată foarte bine lângă blugi, dar sunt fabuloase şi combinate cu rochii şi fuste maxi din tricot, în diverse culori şi cu diferite imprimeuri. Evitaţi să asortaţi încălţămintea prea elegantă la cojoc.

Blana este mereu elegantă

De la geaca simplă şi comodă, trecem la polul opus, la blănurile luxuriante. Ca şi în sezonul trecut, designerii recomandă hainele din blană ecologică, dar de calitate. Acestea se combină bine cu rochii, dar şi cu pantaloni de piele, neapărat cu încălţăminte cu toc sau cu talpă înaltă.
Haina de blană este cea mai bună variantă de purtat de Revelion, când ţinutele vor fi ultrafeminine şi elegante. Luaţi exemplu de la vedete şi asortaţi-le şi cu o pereche de mănuşi de piele. Efectul o să fie dublat, iar rafinamentul, desăvârşit!

- Limitaţi-vă la ţinute şic şi alegeţi modele în nuanţe neutre, simplu de combinat.