Main menu

header

808 14 1de Carmen Ciripoiu

Pare atât de îndrăgostită de viață încât vede viitorul ca un amestec de culori diferite. A învățat să se reinventeze în fiecare zi și să respire profund în fiecare secundă. La ea nu există jumătăți de măsură! Așa reușește Lora să câștige mereu lupta dulce cu viața. Știe că toate au un rost pe lume și face Rai din... ce are. E fericită, împlinită, adulată de public și are sprijin cel mai minunat bărbat, care îi este alături în clocotul activităților muzicale și spirituale. Un interviu de suflet cu artista care știe că tot ceea ce este intim și prețios trebuie păstrat... în suflet. Vă invităm să-l savuraţi!

„Am devenit mult mai practică, mi-am făcut curat în anturaj”

- În superba sa poezie „Emoţie de toamnă”, Nichita Stănescu voia să-şi acopere inima cu ceva. Inima ta cum se simte în plină toamnă?

- Sunt mai entuziasmată cum n-am fost niciodată că ne apropiem de sfârșitul acestui an. Melancolia specifică toamnei a fost înlocuită de un soi nou de optimism. Mă gândesc că, pur și simplu am obosit să fiu obosită și refuz să gândesc negativ. Mă simt puternică și inspirată să fac lucrurile cât pot eu de bine, de perfect!

- Cât de tare ți-a schimbat viața această perioadă care ne-a dat pe toți peste cap?

- Acest an m-a obligat să înțeleg ce contează cu adevărat pentru mine. Am devenit mult mai practică, mi-am făcut curat în anturaj și m-a învățat să văd mai limpede situații, oameni, oferte, colaborări. Aş putea spune că a fost ca un duş rece şi m-am trezit că trebuie să-mi confrunt demoni și frici de care nu știam până acum. Mental, spiritual și fizic am fost obligată să evoluez. O presiune mare într-un timp scurt, dar căreia mă bucur că i-am rezistat.

„Am plecat în vacanţă pentru două săptămâni, dar insula a considerat că am nevoie de mai mult timp”

808 16 2- Începutul pandemiei de coronavirus v-a prins în Bali. Cum s-a simțit această nenorocire într-un loc unde totul pare o vacanță nesfârșită?

- Eu cred că nimic nu e întâmplător şi Bali mi-a demonstrat asta. Am plecat pentru două săptămâni să mă regăsesc, dar insula a considerat că am nevoie de mai mult timp. Până am acceptat situația, am fost foarte nefericită. Apoi, pur și simplu am dat restart şi update. Am primit darul de a mă bucura de o călătorie spirituală, de a mă simți protejată într-un adevărat Rai.

- De ce ți-a fost cel mai dor în cele aproape cinci luni cât ai fost departe de țară? Ce ți-a lipsit cel mai mult?

- Au fost aproape cinci luni de dor de fratele meu, de prietenii adevăraţi. Vorbeam aproape zilnic și mă linișteau când îmi spuneau cât de tare se bucură că sunt acolo și să stau cât de mult pot eu...

„În Bali, am sărbătorit Paştele româneşte, cu ouă vopsite tradiţional”

- Am o curiozitate. Ce se mănâncă în Bali? Cum v-ați descurcat la acest capitol?

- În Bali găsești tot ce vrei. Chiar și bucate românești. Am făcut grătare cu amicii români pe care i-am cunoscut acolo, am sărbătorit Paștele cu ouă vopsite tradiţional, cozonaci și salată de boeuf. Dar am mâncat și foarte multe stridii sau fructe de mare. Fie că alegeam să comandăm sau să ne gătim singuri, ne-am bucurat de diversitatea culinară.

- Apropo de tradițiile celor de acolo. Ți-a rămas ceva în suflet?

- Tot ce am trăit mi-a rămas în suflet. Mi-e dor de spiritualitatea balinezilor, de bunătatea lor. De câtă grijă au avut de niște străini ca noi. Mi-e dor de familia noastră din Bali, de binecuvântările lor, de ceremoniile de purificare, de felul atât de deschis în care se purtau discuțiile despre religie, spiritualitate, viață și bucuria pe care o simțeam când mă strângeau sincer în brațe.

„Mi-a fost frică de primele simptome de febră dengue”

- Ați avut vreun moment în care ați simțit panică? Poate frică?

- Am simțit panică la început când am aflat de Starea de Urgență din România, apoi frică la primele simptome de febră dengue. Ajută să vorbești despre asta, să spui pe nume stărilor tale.

- În toată această perioadă în care ați stat în Bali, ce moment nu-l vei uita niciodată?

- Nu voi uita nimic din ce am trăit acolo. A fost incredibil! Pur şi simplu...

- Care a fost primul lucru pe care l-ai făcut atunci când v-ați reîntors?

- Am lăsat bagajele și m-am dus la vopsit, la manichiură şi am planificat ziua mea de naștere. Am avut o jumătate de zi să mă organizez și să mă văd cu cei dragi într-un loc sigur unde s-au respectat măsurile de siguranță!

„Ghenu a fost singurul om care nu s-a speriat de viteza cu care se întâmplă lucrurile în existenţa mea”

808 16 3    - Un asemenea moment este poate cel mai bun test pentru cupluri. S-a schimbat ceva în relația voastră de când v-ați reîntors în România?

- Pentru mine și iubit nu a fost diferit de programul nostru obișnuit de cinci ani și jumătate de când suntem împreună aproape non-stop. De când ne-am întors, ne-am construit un fel de lume a noastră, în care nu mai primim pe oricine.

- Dacă ar fi să-l caracterizezi pe Ghenu în doar trei cuvinte, care ar fi acestea? Este omul pe care l-ai așteptat toată viața?

- Ghenu a fost singurul om care nu s-a speriat de viteza cu care se întâmplă lucrurile în viața mea şi de aceea, acum este viața noastră. Este loial, iubitor și sincer!

„Copilul nostru va fi răsfăţat şi crescut frumos”

- Ai declarat la un moment dat că ați făcut o ceremonie în biserică. O binecuvântare făcută de un prieten preot. Este vorba despre o logodnă?

- Am primit o binecuvântare care ne-a întărit credința în iubirea noastră. Amândoi credem în Dumnezeu și a fost minunat că prietenul nostru preot ne-a binecuvântat și ne-a dat cele mai bune sfaturi.

- Aveţi planuri legate de nuntă? Cum visezi să fie acest moment?

- Toate planurile în acest moment au legătură cu locul potrivit pentru noi. Ne dorim o căsuță într-un anumit fel. Orice plan am avut legat de nuntă, a picat momentan.

- Într-un cuplu, e absolut normal să fie deschis și subiectul copiilor. Ce vă doriți? Te vezi mămică?

- Ne dorim să ne iubim și credem că atunci când un copil va intra în viața noastră va fi răsfăţat și crescut frumos.

„Soacra mea este un pansament pentru suflet”

- Cine se enervează cel mai repede? Cine spune primul iartă-mă? Cine e bucătarul în familie?

- Depinde ce consumă pe cine într-o anumită situație și câtă importanță dăm unor evenimente din viața noastră într-un anumit moment. Cine greșește își cere iertare! Iar bucătar este cine are chef să gătească. Avem noroc și cu mama lui Ghenu care când vine la noi, ne face toate poftele. Dar și de frățiorul meu, ce prepară pastele copilăriei noastre la orice oră.

- Cum te înțelegi cu mama lui Ionuț? E soacra Terminator sau o prietenă pentru tine?

- Este o femeie blândă și sensibilă, pansament pentru suflet. (râde cald)

„Îmi scriu singură scenariile la 90% dintre videoclipuri!”

808 16 4- Ce nu s-a spus despre Lora?

- S-au vehiculat vrute și nevrute, adevăruri și minciuni. Nu cred că în acest moment e ceva ce nu s-a spus. Dar încă mai sunt lucruri neștiute de publicul larg. Cum ar fi faptul că Lora își scrie singură scenariile la 90% dintre videoclipuri!

- Ce personalități ți-ai dori să cunoști în viața reală?

- Mi-aș dori să cunosc doar oameni care au reușit „pe bune”. Personalități sau nu. Oameni care să mă inspire prin destinul lor, caracter, bunătate.

- În ce crezi cu tărie, dar până acum nu ai primit dovezi că ar exista?

- Tot ce am crezut, mai devreme sau mai târziu mi-a fost demonstrat. Slavă Domnului! Întotdeauna există o explicație pentru orice. Chiar și „așa a trebuit să se întâmple” este tot o explicație până la urmă.

- Care e relația ta cu Divinitatea?

- Mă simt iubită și protejată. Cred că e o binecuvântare să pot fi omul care își împlinește visurile. Întotdeauna vorbesc cu El şi Îi mulțumesc pentru viața asta. Acum vorbesc și cu mama mea şi simt că mă aude, mă vede.

- Pentru ce îi vei mulțumi totdeauna mamei?

- Pentru că a născut și a crescut doi oameni buni. Pentru că nu a reușit nimeni altcineva să fie eroul meu, în afară de ea!

„Îmi place să fiu feminină, senzuală, indiferent de stilul hainelor pe care le port”

- Dacă te-ai întoarce în timp, ai schimba ceva la tine?

- Chiar dacă am regrete, nu mi-aș dori să modific nimic. Schimbarea oricum face parte din călătorie și vrei, nu vrei, te obligă viața să îți înveți lecțiile. Pentru orice problemă sufletească există spiritualitate, muzică, prieteni, iubire, comunicare. Este normal să avem probleme sufletești. Doar cei lipsiți de suflet sunt lipsiți de probleme.

- Meseria îți „impune” să fii întotdeauna aranjată din cap până-n picioare. În urmă cu câțiva ani ai deschis un magazin unde se vindeau atât rochii din propria colecție, cât și vestimentații și accesorii ale altor branduri.

- Am avut un magazin în Târgoviște pe care l-am închis când mi-am dat seama că trebuie să îi dau mai multă atenție decât îi puteam acorda în acel moment.

- Care e stilul vestimentar pe care îl preferi? Elegant, casual sau sport?

- Îmi place să fiu feminină, senzuală, indiferent de stilul hainelor pe care le îmbrac.

Velvet din „Pup-o, mă! 2”: „E minunat să fiu actriță, să poată intra alt suflet, altă minte în pielea ta”

- Apropo de televiziune. Te-ai reîntoarce pe sticlă?

- Oferte sunt, dar deocamdată nu simt nevoia pentru asta. Aș face televiziune, dar am nevoie de un anumit format ca să pot oferi ce am mai bun.

- Cine e cel mai mare critic al tău?

- Eram eu, dar am învățat să mă apreciez mai mult. Am rezultate mai bune de când nu mă mai critic atât de mult. (râde)

- Care sunt slăbiciunile Lorei?

- Am o slăbiciune pentru oamenii frumoși, talentați și buni. Nu pot să nu-i iubesc.

- Joci într-un film alături de Văru’ Săndel. E vorba despre partea a doua din pelicula „Pup-o, mă!”. Ce rol interpretezi?

- Am rol principal și mă numesc Velvet. Atât pot să vă spun deocamdată. A fost o experiență fantastică şi un rol care m-a solicitat fizic și emoțional. Sunt fericită că am făcut asta și că toată lumea cu care am lucrat mi-a dat încredere în talentul meu actoricesc.

- Cum te simți în postura de actriță?

- E minunat să poată intra alt suflet, altă minte în pielea ta și, în același timp, să ai controlul acestei noi entități, personajul. Am multe de învățat, dar am primit un start fantastic. Mulțumesc Alin Panc, Cosmin Seleşi, Văru’ Săndel, Busu’, Camelia Popa! Toată echipa asta incredibilă care m-a primit atât de minunat.

- Cum stați cu filmările? Există vreo posibilitate de lansare anul acesta?

- Filmul „Pup-o, mă! 2: Mireasa Nebună” e programat pentru începutul lunii aprilie 2021 și sperăm să fie cinematografele deschise. Oricum va fi pe Netflix și nu cred că vă puteți imagina cât de fericită şi mândră mă face acest lucru.

- Ai spus în nenumărate rânduri că iubești caii, însă ai avut și o anumită temere legată de ei. Totuși, Denis Ștefan a creat o relație minunată între tine și animale. Cum au fost primele momente de călărie?

- A trebuit să iau lecții de călărie pentru rolul din film și mă bucur că am avut un profesor atât de bun. O oră pe zi, trei zile consecutiv, Denis a reușit să mă învețe niște noțiuni care mi-au fost extrem de folositoare. A fost prima dată când am călărit și se pare că am ceva aptitudini.

„Întotdeauna vorbesc cu Dumnezeu şi îi mulţumesc pentru viaţa asta“

„Am scos un nou videoclip, piesa se numeşte «Dacă dragostea» şi este artă în stare pură“

„Ascultaţi-vă artiştii! Muzica vindecă“

- Suntem într-un moment în care nimeni nu-și mai face planuri. Cum vezi viitorul industriei muzicale? Ce le pregătești celor care te iubesc?

- Cred că e nevoie de multă susținere de la radio și televiziuni, de la organismele de gestiune ale drepturilor de autor, de la casele de discuri, sponsori și, nu în ultimul rând, de la public. Ascultați-vă artiștii! Muzica vindecă și curăță energiile negative, e medicament pentru suflet. Viitorul în industria asta va fi a celor care nu renunță și care sunt conștienți că tot ce se întâmplă acum este doar o pauză. Cred că artiștii, după această perioadă, vor începe să investească și în alte domenii. La începutul lui noiembrie am scos un nou videoclip. Piesa se numește „Dacă dragostea”, scrisă de Adda și produsă muzical de Alex Cotoi. Scenariul este după ideea mea, regizat de Kobzon. Este artă din toate punctele de vedere și îmi doresc să ajungă la cât mai multe inimi și să le mângâie...

„Linia de cosmetice a fost inspirată din dorinţa mamei“

808 16 5- Între concerte și televiziune, anul trecut ți-ai lansat propria linie de cosmetice. Cu ce produse le răsfeți pe doamne și domnișoare?

- Din anul 2015 muncesc la acest vis care se numește „Girls Own Cosmetics”, linia de cosmetice fiind inspirată din dorința mamei mele, care a fost farmacist. Mă emoționez de câte ori îmi amintesc de reacția ei când i-am oferit prima mea cremă „Go Beautiful”. Ani întregi am vorbit cu mama despre ingrediente și într-o zi a ținut în palme prima cremă. De altfel, forma şi culoarea au fost influențate de lupta pe care am dus-o cu boala ei. Mă ghidez după un caiet scris de mână de mama şi îmbin asta cu sfaturile laboratorului cu care colaborez și care folosește cele mai noi tehnologii. Identitatea brandului „Girls Own Cosmetics” este înrădăcinată în conceptul de femeie puternică, ce îşi cunoaşte atuurile şi ştie cî poate cuceri lumea cu propriile forţe.