Main menu

header

785 16 1de Carmen Ciripoiu

Și-a croit succesul convinsă că atunci când faci ceea ce-ți dorești, iar plăcerea e dublată de multă muncă, nu există piatră care să-ți stea în cale. În timp, numele său a ajuns să fie recunoscut de orice iubitor de muzică latino, cu o emoție specială. Și dacă în multe cazuri, talentul este moștenire de familie, Elena Ionescu, fosta solistă a trupei Mandinga, a avut un singur model: minunata Thalia. Iar acum România are Thalia ei, o femeie puternică, care-și înfruntă temerile, analitică și mai ales combativă. În prag de vară, aflați povestea câștigătoarei „Survivor România”, devenită „Faimoasă” şi datorită show-ului de la Kanal D.

„Sunt un om modest, care iubește oamenii”

- Ani buni nu ai făcut din viața privată un subiect public, nimeni nu a știut aproape nimic despre tine și ești una dintre puținele vedete care au ales asta. De ce?

- Poate pentru că sunt un om modest, căruia nu i-a plăcut niciodată să arate mai mult decât ceea ce ar trebui să-i intereseze pe cei din jur, respectiv muzica sau cum a fost emisiunea „Survivor”, o competiție ce m-a dezvăluit pe mine cum sunt în realitate. Intimitatea e un aspect extrem de important pentru fiecare persoană și am preferat să am și viață privată. (râde)

- Cine este Elena Ionescu, atunci când reflectoarele se sting?

- O persoană ca oricare alta. Sunt un om care iubește viața și oamenii, nu mă deosebesc cu nimic de alții, dar totodată încerc să le fac pe toate. Cel puțin, așa vreau eu să cred...

„Cânt de la 6 ani și Thalia a fost şi va rămâne modelul meu”

785 16 2- Muzica ta e atât de frumoasă încât se poate spune că vindecă multe tristeți sufletești. Când și cum te-ai contaminat cu acest „microb”?

- Cânt de la vârsta de 6 ani, dar părinții mi-au descoperit acest talent de când eram și mai micuță, la grădiniță. Cred că aveam vreo 3 ani când am început să interpretez diferite melodii prin casă. Ai mei m-au sprijinit în mai multe direcții, ca să-mi pot da seama ce vreau să fac cu adevărat, iar muzica a fost cea pe care am simțit-o cel mai aproape. De atunci mama a început să meargă cu mine prin țară, la festivaluri, ca să capăt experiență. Am făcut canto ca să mă perfecționez și am ajuns astfel să câștig multe concursuri de muzică. Și, totodată, m-am familiarizat și cu ce înseamnă tracul de scenă.

- Dar modele în materie de muzică ai avut?

- Sigur, am avut multe modele, dar cea care m-a inspirat a fost unica Thalia, pe care o priveam cu mare drag în telenovele de când eram mică. Acesta a fost motivul pentru care am învățat spaniolă, apoi piesele ei, pe care îmi amintesc că le cântam cu frenezie în oglindă și eram foarte bucuroasă când lumea îmi spunea că am față de femeie latină și aș putea să merg în această direcție.

Baba oarba, Şotronul sau urcatul în copaci, ce amintiri...

- Se spune ca niciun univers nu e mai bogat decât cel al imaginilor din copilărie. Care amintiri frumoase te bântuie și astăzi?

- Sunt foarte multe… Îmi voi aminti totdeauna când stăteam în spatele blocului, cu copiii, în provincie, la Caracal, și ne jucam „Baba oarba”, Şotronul sau săream coarda. Știu că îmi plăcea mult să mă urc în copaci, pentru că am fost un copil activ. Până la urmă, cred că jocurile copilăriei sunt cele mai frumoase amintiri.

- Pentru că oltenii sunt orgolioși, ai reușit să ai prieteni în branșă?

- E adevărat că oltenii sunt tare orgolioși, dar asta nu m-a împiedicat să mă apropii de oameni. Cu cei din Caracal din păcate, nu am prea ținut legătura, mai ales că sunt de 15 ani în București, dar mai vorbim pe rețelele de socializare. În schimb, am mulți amici în Capitală, iar cu unii dintre aceștia am împărtășit experiențe pe scenă.

„Îmi doresc un bărbat care să aibă aceleași principii ca mine și să mă facă să zâmbesc”

- Anul trecut ai trecut printr-un moment neplăcut, cel al divorțului de soțul tău, modelul Răzvan Stanciu. În ce relații ai rămas cu acesta?

- Încercăm să păstrăm o relație civilizată pentru copil, nu pot să spun că am avut prea multe tangențe în ultima perioadă, mai ales că eu am fost plecată la „Survivor”. Părinții mei au încercat să țină mai mult legătura cu el și să fie bine pentru cel mic.

- Cum ar trebui să fie bărbatul care să te facă să spui din nou „te iubesc”? Crezi în noțiunea de familie?

- Cred că ar trebui să fie un om corect, care să aprecieze viața, să mă facă să zâmbesc și să aibă cel puțin aceleași principii pe care le am și eu. Sunt, într-adevăr, o familistă convinsă pentru că ai mei mi-au insuflat acest lucru. Am avut mereu o familie unită!

„Fără mama şi tata nu aş fi ajuns la «Survivor»”

785 16 4- Cât de mult s-a schimbat Elena Ionescu de când e mama lui Răzvan? Nu ți-e greu să pui de acord maternitatea cu meseria?

- M-am schimbat foarte mult pentru că orice copil, cred eu, responsabilizează o femeie. Îmi este destul de greu să fiu și artist, și mamă, dar încerc să le fac pe amândouă cât pot de bine. Îmi doresc ca lui să nu-i lipsească nimic și să suplinesc ceea ce eu poate nu am avut în copilărie.

- Cine te ajută în creșterea acestei bijuterii de copil?

- Familia mea, mama și tata sunt cei care m-au ajutat enorm. Ei au fost necondiționat alături de mine, mai ales în momentele cele mai grele din viață când a trebuit să fac alegeri radicale, chiar și atunci când am hotărât să particip la emisiunea-concurs „Survivor”. Dacă n-aș fi avut susținerea lor, cu siguranță nu aș fi putut ajunge până acolo.

„Mi-am trăit apogeul la Eurovision, dar nu aș mai participa a doua oară”

785 16 3- În 2012 ai participat la Eurovision în Baku, Azerbaidjan, iar în clasamentul final ai ocupat locul 12. Te-a schimbat această experiență? Te-ar tenta o a doua participare la acest concurs?

- A fost o experiență foarte frumoasă, cu multe emoții, dar este genul de concurs pe care, din punctul meu de vedere, l-am trăit doar odată în viață. Nu m-ar tenta să merg a doua oară, pentru că eu consider că mi-am trăit apogeul acolo.

- Ai mărturisit la un moment dat că participarea la „Dansez pentru tine” a fost un vis împlinit…

- Da, a fost un alt vis împlinit, din alt unghi, pentru că eu nu sunt dansatoare și mi-am dovedit mie însămi că pot face față dansului cu coregrafi. A fost ultimul sezon când am fost ghidați de aceștia și nu am dansat cu cazurile, cei implicați în poveste, cum se întâmpla de obicei.

„Dacă-ţi vezi de drumul tău, nu prea ai cum să dai greş. Binele va învinge mereu!”

- Ce te-a determinat să spui „Da” concursului sportiv „Survivor 2020”? La cât de greu a fost, te-ai gândit vreodată că vei fii marea câștigătoare? Cum ai sărbătorit victoria?

- După ce timp de un an l-am crescut pe Răzvănel, dar cred că și înainte, am simțit că trebuie să fac o schimbare, să mă repoziționez atât pe piața muzicală, cât și ca persoană publică și am considerat că este cea mai bună alegere pentru ceea ce urma să fac. Dar la cât de grele au fost condițiile, nu m-am așteptat niciodată să câștig. Dacă aș fi știut de la început unde merg și la ce mă înham, nu știu dacă aș fi participat. Totul părea mult mai simplu... Cât privește victoria, am sărbătorit-o alături de oamenii dragi mie, cu care am rămas prietenă, mai exact cu toți Războinicii, printre care doi Faimoși, Sonny și Emy, dar și cu toți oamenii frumoși din producție, așa cum era și normal.

- Ai simțit vreodată că vei claca în momentele critice? Ce ai învățat de la această emisiune?

- E evident că au fost multe momente când am simțit că voi claca, dar ce am învățat este că dacă ai bunătate, credință, înțelepciune, răbdare și toleranță poți ajunge departe. Binele va învinge mereu și dacă ești un om cinstit și corect și mergi ghidat pe niște principii, nu prea ai cum să dai greș. „Survivor” m-a făcut să fiu un om principial din toate punctele de vedere. Nu că nu aș fi fost, dar mi-a întărit aceste valori!

„Am făcut parte din cea mai bună trupă din România: Mandinga”

- Ce înseamnă pentru tine succesul?

- Cred că este cota maximă pe care o poate atinge orice persoană în domeniul pe care îl activează. În cazul meu, succesul îl văd și prin ceea ce am trăit acum, prin „Survivor”, dar știu că mai am de lucrat până la succesul complet pe care mi-l doresc eu.

- Ce te face să mergi mai departe, ce te motivează să depășești momentul succesului actual și să cauți mereu să te redefinești?

- Cred că Dumnezeu care mă ține cu picioarele pe pământ mereu și familia mea, care întotdeauna mi-a spus că indiferent de nivelul de succes la care ajung trebuie să fiu conștientă că azi pot fi sus și mâine jos, că e important în viață să respect oamenii, să nu mă schimb și să rămân modestă.

- Care sunt lucrurile peste care nu poți trece niciodată?

- Nu pot să tolerez minciuna, mâncătoria, nu suport oamenii care te vorbesc pe la spate și nici pe cei care calcă peste principii, pe orgoliu și care se lingușesc pe lângă alte persoane. Uite că sunt mai multe decât credeam...

- Zece ani ai făcut parte din trupa Mandinga. E adevărat că ai aflat de casting din presă? Păstrezi legătura cu foștii colegi?

- Da, așa este, am auzit de la televizor, mai precis de la Teo Show, unde băieții au venit să dea un anunț că își căutau solistă. M-am înscris și am avut ocazia să fac parte din cea mai bună trupă din România! Sigur că păstrez și acum legătura cu ei, mereu ne urăm de bine și mă bucur din suflet că avem o relație atât de frumoasă.

„Mi-ar plăcea să rămân în televiziune și să am un proiect personal”

- Ai renunța vreodată la muzica latino pentru a cânta alte genuri?

- Am mai încercat, dar tot acolo am revenit. Și dacă am schimbat genul muzical, parcă tot în spaniolă îmi venea să cânt.

- Ce alte plăceri îți rezervi, în afară de muzică?

- Mă bate gândul să rămân cumva în televiziune. Am terminat Jurnalismul și simt că asta m-a ajutat și mi-ar putea fi de folos în viitor. Mi-ar plăcea să am un proiect personal, mai ales că ador să comunic cu oamenii. După această experiență ar fi plăcut să am ocazia să împărtășesc mai multe, mai ales cu cei care au nevoie de susținere, așa cum am avut și eu la început.

„Din marele premiu, abia aştept să-mi iau o căsuţă, să mă mut cu ai mei şi să trăim liniştiţi”

- Ești un om fericit? Ai schimba ceva la tine? Îți lipsește ceva în acest moment?

- Sunt un om fericit și împlinit sufletește. Am tot ce-mi trebuie, o familie frumoasă, mi-a îndeplinit Bunul Dumnezeu toate dorințele. Nu aș schimba nimic și mă rog ca tot ce am lângă mine acum să nu dispară niciodată. Abia aștept să-mi iau o căsuță, din premiul de 250.000 de lei câştigaţi la emisiunea „Survivor România”, să mă mut cu ai mei și să trăim liniștiți departe de tumult.

- Un gând pentru cititorii revistei Taifasuri...

- Vouă, celor de la Taifasuri, vă doresc să mergeți în continuare ca până acum, pentru că o faceți foarte bine. Am realizat de cât timp sunteți pe piață și vă mulțumesc pentru șansa pe care mi-ați dat-o de a mă redeschide pe mine, ca persoană. Vă pup și vă mulțumesc încă odată pentru susținerea pe care o primesc chiar și acum, când dau acest interviu...

„Ce mă motivează să depăşesc succesul actual? Dumnezeu, care mă ține cu picioarele pe pământ mereu, și familia mea, care întotdeauna mi-a spus că indiferent de nivelul de succes la care ajung trebuie să fiu conștientă că azi pot fi sus și mâine jos“

„Sportul mă menţine în formă, dar nu pot renunţa la plăcinta mamei cu brânză şi stafide“

- Întotdeauna te-ai lăudat cu un corp perfect, lucru scos în evidență de ținutele tale. Care sunt trucurile de frumusețe pe care le deții? Faci parte din categoria gospodinelor care gătesc?

- Sportul este secretul. El m-a menținut de mulți ani ani în formă, pe lângă faptul că mi-a dat Dumnezeu și o genă bună. În plus, mi-am găsit mereu un echilibru între a mânca și a face sport. Nu pot să mă laud că gătesc toată ziua, dar atunci când am timp, o fac cu plăcere și mă dedic complet. În viața asta de artist, când ești mai mult plecat, nu ai timp să te îndrăgostești de această artă, dar nu se știe niciodată, mai ales că îl am pe cel mic și îi fac toate poftele. Și recunosc, nu pot să renunț la plăcinta mamei cu brânză și stafide. (râde)

Picăturile de transpiraţie, adunate, au adus o uriaşă faimă Elenei. O ambiţioasă urmărită de milioane de români, care au regăsit în ea puterea pentru a duce lupta lor de zi cu zi cu viaţa

„Mă plec în faţa publicului care m-a susţinut. Am luptat ca o leoaică pentru copilul meu”, a declarat Elena Ionescu printre lacrimi de bucurie, ţinând trofeul strâns în braţe

„Răzvănel este mândria mea!“

785 16 5- Când avea doar câteva luni, i-ai făcut micuțului tău un cont pe Instagram, Little Răzvan Andrei…

- Acest cont l-am făcut inițial pentru suflet, nu a fost un cont privat. I-am dat drumul după „Survivor”, pentru că am tot vorbit despre băiatul meu în toate emisiunile, iar Răzvănel este mândria mea. Am postat acolo imagini de când s-a născut și până acum și mă bucură faptul că oamenii se uită la el, îl admiră, îmi spun lucruri frumoase și asta îmi dă o stare de superbine.