Main menu

header

769 16 1de Valeria Roman

Reality show-ul „Gospodar fără pereche” revine joi, 20 februarie, la PRO TV. Noul sezon, care o are în prim-plan ca gazdă pe Geanina Ilieș, cu care ați făcut cunoștință la „Ferma - un nou început”, este plin de aventură, presărat cu iubire, lacrimi, fericire și multe situații-limită. Prezentatoarea emisiunii îi va ajuta pe cei opt băieți care s-au înscris în show să întâlnească fetele potrivite pentru ei și le va fi mereu alături cu un sfat pentru construirea relațiilor. Geaninei i se potrivește ca o mănușă noul proiect, fiind ea însăși o romantică incurabilă cu o poveste de viață incitantă. Am stat de vorbă cu ea și ne-a mărturisit cum se desfășoară lucrurile acasă, la filmări, și cât este de fericită alături de iubitul său, Mircea Dihel, și de fiul ei, Patrick, din prima căsătorie. Geanina nu exclude să îmbrace curând rochia de mireasă și să-i dăruiască iubitului ei un copil, convinsă poate și de poveștile concurenților cărora le-a fost confidentă. Așadar, pe 20 februarie, îi veți cunoaște pe Andrei Bivolan, Biagio Scrofani, Călin Hîrlea, Cristian Ioniță, Laurențiu Opriș, Radu Stan, Tudor Bogdan și Vasile Grușea, în lupta aprigă de a ajunge la inimile fetelor înscrise pentru ei în concurs.

„La «Ferma» am fost pusă în niște situații în care mi s-au testat reacțiile”

- Ai fost Cupidon pentru cineva?

- Da, cred că sunt un bun Cupidon. O prietenă a rămas într-o relație cu un băiat după un eveniment pe care l-am organizat și la care le-am făcut cunoștință. Încă nu s-au căsătorit, dar sunt foarte fericiți de cinci ani.

- Cum ți s-a părut propunerea de la Pro TV de a fi noua gazdă de la „Gospodar fără pereche”?

- Totul a început acum un an, când eu am zis că trebuie să revin în lumea televiziunii, pentru că este ca un microb. Eu am plecat de la știri în urmă cu patru ani, pentru a mă axa pe partea de antreprenoriat. Mai aveam contact, mai veneam pe la emisiuni, dar după ce mi-am pus business-ul pe picioare mi s-a făcut dor de tv. Am vrut să fac altceva, nu-mi mai doream știri, și am zis să mă axez pe partea de entertainment și emisiuni. Am vrut să mă cunoască lumea așa cum sunt eu. Am avut plăcuta surpriză să vorbesc cu cei din Pro TV despre „Ferma - un nou început”. O știau pe Geanina Ilieș, fata aceea de la știri, foarte serioasă, și alta este Geanina când te vezi într-un show de genul ăsta. Eu sunt foarte empatică și o fire foarte împăciuitoare. Am fost pusă în niște situații în care mi s-au testat reacțiile. Am avut nervii întinși la maximum, dar când am revenit acasă și am văzut toate episoadele, mi-am dat seama că sunt foarte cerebrală.

„Cât am stat în cocioabă, pe toți bandiții i-am identificat cu frații mei de acasă”

769 16 2- Cum ai reușit să-ți gestionezi emoțiile în emisiune? De multe ori ai fost provocată!

- Mi-am dat seama că sunt într-o emisiune-concurs și ceea ce este foarte important este să nu iei lucrurile personal. Din cauză că nu ai mâncare, este foarte frig, există anumite discuții, este clar că în mintea ta se produc anumite lucruri și este bine să te gândești că lucrurile alea trec și este mai bine să lași de la tine. Am avut momente când îmi venea să mă urc pe pereți.

- Cu Otilia (n.r. - Bilionera) te-ai purtat ca o mamă.

- Așa este. Pe Otilia am văzut-o ca parte din familia mea, ca pe fiul meu, Patrick, fiind o fire mai sensibilă. De fapt, cât am stat în cocioabă, pe toți bandiții i-am identificat cu frații mei de acasă. Am patru frați. Sunt singura fată între patru băieți. Lucrurile astea m-au ajutat la „Fermă”, pentru că am trăit într-o familie numeroasă și am știut să împart o farfurie cu mâncare, să mă bucur împreună cu ei, să-i protejez.

- Mai ții legătura cu cineva?

- Da, desigur, cu toți. A fost un casting foarte bun. Oamenii erau toți diferiți. Când am ieșit din „Fermă” mi-am dat seama de niște lucruri extraordinare. Să ne bucurăm de lucrurile simple, pentru că nu ne dăm seama de ele din cauza stresului, a jobului și a faptului că alergăm de dimineață până seara, și să încercăm să stăm mai mult cu noi și să ne bucurăm de tot ce ne oferă viața asta.

- Acomodarea a fost mai grea? În copilărie ai avut ocazia să mergi la bunici la țară?

- Nu. Mi-a plăcut că am avut șansa să fac și lucruri de care te ocupi într-o gospodărie: să mulgi vaca, să ai grijă de animale, să le faci curat. Eu abia așteptam să fac asta. Oricum eram matinală. Cu Moroșanu m-am înțeles foarte bine. El m-a ajutat foarte mult. Sunt oameni cu povești de viață foarte diferite de la care am învățat foarte mult.

„Telespectatorii se pot asocia cu mulți dintre băieţi”

- „Ferma” a fost o treaptă către „Gospodar fără pereche”, actuala emisiune pe care o prezinți.

- „Ferma” m-a ajutat foarte mult. Atunci când am ieșit, m-am izolat un pic. A trebuit să mă reobișnuiesc cu telefonul, cu email-urile, cu fuga asta de colo până colo. Și chiar și cu copilul și cu lucrurile pe care le făceam împreună. Abia după o lună de când am părăsit concursul am putut să spun că „Ferma” mi-a plăcut foarte mult. Dacă mă întrebai la câteva zile după ce am ieșit, îți spuneam că îmi pare rău că am fost acolo, pentru că totul a fost foarte dur. După opt luni am fost contactată de echipa Pro TV dacă vreau să merg la casting la emisiunea „Gospodar fără pereche”. Nu mă așteptam. Am spus „Da” din prima. Sunt foarte fericită că lucrez la acest proiect. Filmările au fost în mai multe zone ale țării și cu atât mai mult m-am bucurat pentru că eu una nu aveam timp să cutreier țara asta. De fiecare dată după ziua de filmare, descopeream locuri noi și mă și încărcam.

- Cum ți se par concurenții?

- Sunt extraordinari. O să aveți o surpriză foarte frumoasă. O să vedeți caractere diferite. Sunt băieți tineri, muncitori, gospodari adevărați, care chiar își doresc să-și găsească jumătatea. Cu mulți dintre ei, telespectatorii se pot asocia. O să vedeți povești de dragoste care se înfiripă acolo și fete care încearcă să dea tot ce au mai bun ca să cucerească gospodarii. Sunt și intrigi și o să avem parte și de jocuri de culise: băieți care vor supune fetele la teste. Sunt opt gospodari. Nu a fost un număr fix de fete din care să aleagă. Sunt pretențioși și gospodarii noștri. Unii dintre ei știau foarte clar ce trebuie să facă jumătatea lor. Fermele arată foarte bine. Fetele se vor simți ca peștele în apă acolo. Unele fac un pas în spate, dar se obișnuiesc…

A plecat cu brânză de la gospodari și s-a ospătat cu slănină

769 16 3- Cum e trecerea de la știri la emisiunea asta care este un pic înspre genul matrimonial?

- Mie îmi place foarte mult. Eu sunt și o persoană foarte serioasă. Ei au descoperit în mine nu doar un prezentator, ci și o prietenă. Am încercat să le dau sfaturi ca să aleagă cu sufletul. Să nu aleagă doar prin prisma aspectului fizic. Să se gândească că noi suntem diferiți și la un moment dat putem ajunge să fim suflete-pereche cunoscând în timp oamenii. Trebuie să trecem prin anumite situații în care, de exemplu, poate să nu-ți placă la început persoana respectivă, dar să-ți dai seama pe parcurs de sentimente. Mulți dintre ei mi-au dat dreptate și au avut răbdare. Au supus fetele la anumite teste și chiar persoanele la care nu se așteptau erau sufletele lor pereche. E drăguț, pentru că trecerea asta de la știri la emisiunea „Gospodar fără pereche” este una foarte frumoasă. Pentru mine, după 30 de ani, am schimbat registrul, și îmi place foarte mult pentru că ador să fac oamenii fericiți până la urmă, iar acest lucru mă bucură. Și să știi că nu am plecat cu mâna goală de la gospodari. Cea mai bună brânză se mănâncă la Vasile de la Sibiu. Am comandat și acasă și nu doar eu, ci întreaga echipă! Într-o zi chiar îmi era rău și mi-au dat slană. În timp ce vorbeam, mâncam şi beam niște palincă. Mi-a trecut tot! (râde)

- Cum a reacționat Patrick când a auzit că ai un alt proiect care te va ține departe de casă?

- Primele întrebări au fost: Când pleci și cât stai? I-am explicat că acum este cu totul altceva, că avem și telefoanele la dispoziție. A fost panică atunci când mi-am pierdut telefonul în Pădurea Letea. Îmi căzuse lângă mașină. Suntem într-o comunicare permanentă. Chiar am avut o perioadă când am filmat exact de ziua lui. Colegii au fost foarte drăguți cu mine și au făcut un ocol ca să ajungem iar la București. Am stat vreo oră la un loc de joacă, unde i-am organizat ziua. Pentru el a contat foarte mult și s-a relaxat. Acum își dă seama că este altceva. Este clasa a VII-a și se pregătește de clasa a VIII-a. Este un copil extraordinar. Sunt o fericită, pentru că știu că preadolescența este foarte dificilă pentru unii copii și pentru noi, părinții. Are și el momentele lui, așa cum și noi le avem pe ale noastre, când nu are chef să discute, dar în general vorbeşte orice cu mine. Îmi place că e foarte respectuos cu fetele, are foarte mulți prieteni. Este un bun gospodar. Așa cum învață lucrurile de la părinți și de la mama, pentru că mama este foarte importantă, așa se va comporta în viitor și cu soția sa. Sunt convinsă că Patrick va fi un soț și un tată senzațional.

- Faptul că tu, ca mama lui, ești o vedetă a fost un avantaj sau dimpotrivă?

- Când era mai mic, de fapt în prima zi de grădiniță, a ieșit cu două fetițe și m-a prezentat lor. Toată ziua vorbise despre mine. A fost amuzant. Parcă din clasa a V-a nu își mai dorea să apară în poze cu mine. Și nici acum nu îi place. Nu mă lasă să fac story cu el. Nu îi place foarte mult partea asta de social media și îi respect decizia. E concentrat pe jocuri, teme, ieșit pe afară, fotbal, baschet, gașca lui de prieteni. Sunt o mamă liniștită, să știi. Mă întreabă cum stă treaba cu Instagramul și cum câștigă oamenii din asta, dar nu e pasionat.

„Este important ca bărbatul de lângă mine să mă inspire”

769 16 4- Ești Cupidon la emisiune, dar cum stai tu cu viața personală?

- Prietenul meu nu este o persoană publică. El este foarte fericit cu mine acasă și cu copiii. Important este că ne uităm amândoi în aceeași direcție. Patrick l-a acceptat și asta este cel mai important pentru mine. Se înțeleg foarte bine. Patrick este cel mai important în viața mea. La fel de important este ca bărbatul de lângă mine să mă inspire și să ne facem fericiți unul pe celălalt. E foarte greu să-ți găsești jumătatea. Noi suntem împreună de opt ani. Am mai apărut prin reviste împreună. Sunt romantică. Îmi plac și mie inimioarele și ciocolățelele și Mircea mă surprinde atunci când nu mă aștept. Călătorim destul de mult. Mi-ar plăcea să mai mergem la Paris. Patrick își dorește să mergem în America. Probabil că vom ajunge în vacanța de vară.

- Care este cel mai nebunesc gest pe care l-ai făcut?

- Am luat primul avion spre Paris. (râde) În rest, nu am făcut nebunii, pentru că tot ce am făcut mi-am dorit să fiu un exemplu pentru Patrick. Să fie mândru de mine. Băieții cresc și vorbesc între ei. L-am făcut pe Patrick la 21 de ani, eram foarte tânără și când m-am căsătorit. A fost o experiență frumoasă.

„Îmi mai doresc copii și cred că o să vină destul de curând”

- Ai avut momente de cumpănă din viața ta de mămică?

- Nu este ușor să fii mamă, dar parcă atunci când apare copilul totul vine așa dintr-un soi de instinct. Reușeam, cât dormea Patrick, și să fac curățenie, și să spăl, să mă ocup și de mine, să-mi fac un duș. Nici nu știu cum a zburat timpul. A avut o traheobronșită, pe la vreo 2 anișori, și am fost internată atunci cu el în spital. Să simt lipsa părții paterne pentru Patrick, nu am trecut prin asta, pentru că am avut foarte mult grijă de acest lucru.

- În ce relații ai rămas cu fostul soț? Țineți legătura?

- Nu mai există nicio relație. A fost decizia lui să nu mai ținem legătura. Are familia lui. Dar eu sunt foarte liniștită, pentru că Patrick este un copil foarte matur pentru vârsta lui și nici nu a simțit acest lucru. A avut de unde să-și ia exemplu de parte masculină. Și de la frații mei, și de la iubitul meu.

- Te mai vezi mămică, dar mireasă?

- Da. De ce nu? Și Patrick mi-a spus că s-a plictisit și că își dorește un frățior. Îl văd un frățior foarte bun. Avem nepoțele și e foarte atent cu ele. Îmi mai doresc copii și cred că o să vină destul de curând, dar vă anunț. Nu sunt genul de persoană care să ascundă lucrul ăsta. Eu nu am fost mireasă și cred că aș fi una drăguță. Simplă. Când eram micuță mă vedeam prințesă, acum aș opta pentru o ținută în care să mă simt relaxată. Nu aș vedea o nuntă mare, doar cu persoanele apropiate mie. Eu sunt foarte sigură de ceea ce vreau. Eu când mă hotărăsc la un lucru, nu vreau să mă mai răzgândesc și să caut o sută de rochii, pentru că mi-e foarte greu să aleg apoi. Mi-e de ajuns una. Am și foarte mulți priteni care lucrează în domeniu și dacă ar auzi că mă mărit nu știu care dintre ei ar face rochia. Îmi sunt foarte dragi toți. Și la evenimentele la care merg mă las pe mâna lor, pentru că ei știu exact ce mi se potrivește.

„În mașina mea, o să vezi foarte multe haine. E un mic dressing acolo”

769 16 5- Ai un stilist?

- Nu neapărat. Există stilistul care se ocupă de partea de televiziune. Mă descurc. Îmi place să mă îmbrac casual și să respect dress-code-ul atunci când merg la evenimente. Mai dau două-trei telefoane în caz că nu sunt sigură de ceva. În schimb, în mașina mea, o să vezi foarte multe haine. E un mic dressing acolo. Îmi place să-mi aranjez lucrurile și să mă schimb atunci pentru evenimente. O fac și la salonul meu, unde îmi permit și să mă aranjez. Vorbesc de machiaj și de coafură, pe care ajunsesem uneori să mi le fac singură. Aici m-a ajutat foarte mult viața în televiziune. Cine mi-a comentat aparițiile a fost bun cu mine. Nu a avut ce să critice, pentru că nu exagerez. Nu pot să mă machiez foarte strident, dar îmi permite fața să arăt bine.

- Cum îți îngrijești tenul după atâția ani de machiaj agresiv pentru tv?

- Îmi fac tratamente de hidratare, de curățare, o dată pe lună. Îmi aplic foarte multe măști și acasă. Nu zic nu operațiilor estetice, dar nu e cazul la mine acum. Nu știu dacă o să-mi fac vreodată. Îi mulțumesc lui Dumnezeu pentru cum mă mențin. Am avut la un moment dat ideea să mă oprez la nas, dar acum mă bucur că nu am făcut-o. Dacă m-aș opera, mi s-ar schimba toată fizionomia. Acum vreo şapte-opt ani mă bătea gândul ăsta.

„Eu nu am fost mireasă și cred că aș fi una drăguță. Simplă. Când eram micuță mă vedeam prințesă, acum aș opta pentru o ținută în care să mă simt relaxată. Nu aș vedea o nuntă mare, doar cu persoanele apropiate mie“

„M-am confruntat cu acneea foarte mulţi ani“

- În adolescență ai avut probleme cu tenul?

- Da, am avut. Cred că și de aici mi-a venit ideea cu partea asta de beauty. M-am confruntat cu acneea foarte mulți ani, încă de când am început filmările la Buftea la „Un pas înainte”, și știu că eram foarte mulți acolo care aveam probleme. Am dus-o așa cam vreo doi-trei ani. Îmi făceam tratamente faciale, dar problema era din interior. Am luat Roaccutane vreo şase luni. Când îl iei se face o curățare interioară și urmează o explozie pe față. Dar acest medicament scoate răul din interior. Trebuie să ai răbdare. Nu e vorba despre poveştile cu depresia decât în cazul persoanelor neinformate, care ajung să creadă că medicamentul le face mai mult rău decât bine.

„Merg la sală sau alerg în parc, iar în copilărie am făcut volei“

- Când te privești în oglindă e ceva ce ai vrea să schimbi la tine?

- Nu. Nu vreau să schimb nimic. Uneori îmi doream doar să mă mai îngraș câteva kilograme, dar lucrurile astea vin și pe parcurs, depinde de perioada pe care o am. Dacă am o perioadă liniștită, mai pun 2-3 kilograme. Eu uit să mănânc. Acum am 52 de kilograme.

- Faci sport?

- Nu o fac zilnic. Merg la sală sau alerg în parc după ce îl las pe Patrick la școală. Merg cu bicicleta prin pădure, la Corbeanca. Mă simt foarte bine după ce fac sport. Am chef de muncă. Zilele trecute am mers și am luat câteva cursuri de tenis, cu colegii de la „Vorbește lumea”. În copilărie am făcut volei.