Main menu

header

762 16 1de Valeria Roman

Probabil că nimic nu poate să întregească mai bine un om decât familia pe care și-o construiește, iar Valentina Pelinel este femeia care a luptat aprig pentru a-și clădi liniștea și fericirea pe care le are acum. Mamă a trei copii superbi și soția lui Cristi Borcea, fostul acționar de la Dinamo, Valentina nu mai defilează pe podiumurile de modă, ca atunci când era fotomodel, ci o face prin propria sa viață, înfruntând orice obstacol, iar la final, trăgând linie, știe că este o învingătoare. Are dragostea bărbatului pe care îl adoră și se bucură de băiețelul ei Milan (3 ani și jumătate) și de gemenele Indira și Rania, care vor împlini curând 10 luni. Dincolo de viața de mămică, Valentina studiază intens, merge la cursuri și se pregătește pentru examene, iar anul viitor va avea și o diplomă care să ateste că... nu e doar o frumuseţe! La final de an, am găsit-o pe Valentina la fel de energică, în ciuda tuturor activităților extenuante de zi de zi, deşi a împlinit deja 39 de ani. Extrem de ocupată, Valentina şi-a găsit timp pentru a povesti despre viața ei, despre copilărie, tradiții de Sărbători și despre rapiditatea cu care s-au desfăşurat evenimentele, bune sau rele, prin care a trecut în ultimii ani.

„Sunt o femeie care luptă pentru ceea ce crede”

- A fost un an greu pentru tine, în care ai trecut de la extaz la agonie și invers. Cum ar arăta bilanțul lui 2019?

- Un an cu provocări, momente de neuitat și binecuvântări, trăit cu încredere în faptul că întotdeauna lucrurile se rezolvă. Cu credință, optimism și iubire! Sunt un om care luptă pentru ceea ce crede și pentru care iubirea înseamnă cel mai puternic motiv de a reuși în ceea ce își propune. (zâmbeşte)

- În martie, familia voastră s-a mărit cu cele două minuni. Cum arată acum o zi din viața ta?

- Ca ziua oricărei mame ce are grijă de copiii săi, cu aceleași momente de haos, nebunie, fericire, iubire necondiționată și binecuvântare. Nu facem nimic special față de alte familii. Am mereu grijă să mă trezesc lângă gemene, să petrec cât mai mult timp alături de ele, să le urmăresc creșterea și modul în care evoluează zi după zi. Această perioadă este unică, nu se poate compara cu nimic din experiențele vieții. Este o magie din care învățăm atât ele, cât și eu. Cu Milan am avut multe emoții și clipe inedite, surprinzătoare pentru că nu am mai trecut prin ele, dar cu gemenele totul a venit firesc, natural.

„Am urmat sfaturile unui trainer de bebeluși din America”

762 16 2- Cum v-ați acomodat cu bebelușele?

- Firesc, treptat. Sunt extrem de cuminți și au avut un program bine stabilit de la momentul nașterii, pe care îl respect și în prezent. Cu ajutorul unui trainer de bebeluși din America, am structurat un program de somn, de mâncare și timp de calitate pe care l-am urmat complet și rezultatele s-au văzut, în mod excelent. Fetele mele dorm toată noaptea, mănâncă la ore fixe și sunt extrem de cuminți. Au și ele momente când plâng, sunt mai irascibile, când ceva poate le deranjează. Dar atât timp cât sunt lângă ele și le urmăresc cu atenție, le pot asigura confortul fizic și psihic și pot răspunde prompt nevoilor lor.

- Au avut colici? Le-ai alăptat?

- Au avut atât de puțin, că aproape am uitat acele clipe. Nu a fost nimic care să fie ieșit din comun. Desigur că le-am alăptat, sunt adeptă a creșterii naturale a bebelușilor, a creării acelei legături speciale pe care doar laptele matern o poate realiza. În plus, este un moment special, intens, nu aș fi renunțat la această experienţă pentru niciun confort sau comoditate.

- Mai ai nopți albe?

- Nu am avut niciodată cu ele… din prima seară când le-am adus de la maternitate. Sunt foarte cuminți, chiar dacă fiecare are personalitatea ei. Vă spuneam de acel program de creștere, prin care efectiv rezultatele au fost incredibile!

- Cine te ajută cu copiii? Ai bonă?

- Am în jurul meu oameni pe care pot conta, pe care îi iubesc și care mă sprijină cu tot ceea ce înseamnă creșterea copiilor, nu duc lipsă de ajutor, dar sunt implicată total în educaţia lor.

„Lui Milan îi place să le dăm de mâncare împreună, să le îmbrace și să stea lângă gemene”

762 16 3- Care a fost reacția lui Milan când au venit gemenele acasă?

- Milan are o personalitate puternică și am avut grijă încă de când erau în burtică să îl apropii de ele. Le aștepta cu nerăbdare și de când au apărut în viața noastră este atât de conștient de surori, se bucură când le vede la întoarcerea de la grădiniţă, îi place să le dăm de mâncare împreună, să le îmbrace și să stea lângă ele.

- Le așteaptă să crească, să se joace cu ele?

- Da, deși e nerăbdător să aibă partener de joacă și uneori nu înțelege de ce nu se poate juca așa cum ar dori. Dar este un copil foarte receptiv și îi explic exact cum ele cresc la rândul lor, așa cum și el a făcut, și cum peste puțin timp vor putea să interacţioneze. Dar nu este vorba doar despre joacă, ci despre stabilirea unei relații puternice între ei, deoarece îmi doresc să aibă parte de iubire și de protecție reciprocă.

„A fi mamă nu înseamnă să uiți de tine...”

762 16 4- Merg de-a bușilea sau au făcut deja primii pași?

- Indira e deja de-a bușilea. Rania e mai răbdătoare, mai comodă. Mai așteaptă, nu se grăbește, cred că este foarte mulțumită de această etapă. (zâmbește)

- Ce timp îți mai rămâne pentru tine?

- Nu există timp rămas pentru mine, ci timpul pe care mi-l acord conștient pentru îngrjirea mea fizică și mentală și cred cu tărie că a fi mamă nu înseamnă să te pierzi sau, mai ales, să uiți de tine. Merg la sală, la coafor și la cumpărături, ies la masă cu prietenele, dacă simt că este ok pentru mine. Apoi, timp pentru mine înseamnă și timp cu Cristi, uitându-ne la serialele noastre preferate pe Netflix, ieșind la cinematograf sau la o cină romantică.

„Încerc un nou antrenament de karate care îmi dă energie”

- Reușești să-ți aloci câteva minute pe zi și pentru răsfățul tău?

- Nu doar câteva minute, ci acel timp de care am nevoie ca să mă conectez la mine, să am grijă de corpul meu și de tot ce este important pentru mine. De exemplu, acum la sală încerc un nou antrenament de karate, care îmi dă foarte multă energie și disciplină și sunt încântată de rezultatele obținute.

- Cum ai reușit atât de rapid să ajungi din nou la silueta de fotomodel după cele două nașteri?

- Prin singura rețetă care funcționează pentru toată lumea: 80% dietă și 20% sport. Nu există alte metode, ci doar disciplină, disciplină și iar disciplină. Dorința de a arăta respect față de propria persoană și de a fi sănătos, în primul rând. O siluetă armonioasă este un efect secundar, sportul și dieta reușesc atunci când obiectivul principal este cel al sănătății și al bunei funcționări a vieții tale.

„Da, studiez geometrie și economie în limba engleză”

- Cum te relaxezi? Mergi la masaj, citești o carte?

- Relaxarea pentru mine înseamnă activitate și dinamism. Nu sunt genul care să stea la piscină și să răsfoiască o revistă. Prefer să ies, să fac ceva care să mă pună în mișcare, să fac sport. La masaj merg mai mult pentru întreținere decât pentru relaxare.

- Care este romanul tău preferat? Dar filmul?

- De patru ani cărțile asupra cărora mă concentrez sunt doar cele dedicate studiului, de la geometrie la economie, în limba engleză, structurate pe materii și domenii de achiziție informațională. Îmi ocupă destul de mult timp, și chiar dacă nu am deadline pentru examene, nu îmi mai lasă timp pentru belestristică sau alt gen literar. Mai multe detalii... picante despre ce a presupus tot acest studiu vă voi spune imediat ce îmi iau diploma. (râde)

„Cristi este un bărbat puternic, care are acea forţă pe care eu mi-o doresc. Mă simt protejată!”

762 16 5- Ați dat deja startul Sărbătorilor de iarnă cu ziua ta. Ce surpriză ți-a făcut Cristi Borcea?

- Weekendul la Florența, pentru că am petrecut timpul împreună, relaxați. Ne-am întâlnit cu mulți români, am socializat și ne-am plimbat.

- El este un bărbat romantic. Ce alte calități mai are?

- Este în primul rând un bărbat puternic, un bărbat ferm și un bărbat responsabil, un om pe care poți conta și care are acea forță pe care eu mi-o doresc la „jumătatea” mea. Sentimentul că ești protejată și în siguranță, dar care în același timp îți respectă personalitatea și alegerile.

- Ce ai pregătit pentru masa de Crăciun? Ai avut vreun fel de mâncare preferat?

- Totul a fost tradițional, nimic special. Crăciunul este o sărbătoare de familie și așa cum am trăit-o alături de ai mei, așa aleg să o trăiesc în familia mea, respectând tradițiile și învățându-i și pe copii ce este important. Acest spirit care de la an la an slăbește și este important să îl păstrăm și să îl cultivăm ca părinţi în noile generații.

- Ce îi place soțului tău să facă cel mai mult de Sărbători? Dar ție?

- Să stăm împreună la o cabană la munte, să fie zăpadă și să fim lângă familia și oamenii pe care îi apreciem. Să ieșim cu prietenii, să sărbătorim cu familia, să fim noi înșine, ca orice familie de români.

„Cum am reuşit să ajung rapid la silueta de fotomodel? Prin singura rețetă care funcționează pentru toată lumea: 80% dietă și 20% sport. Nu există alte metode, ci doar disciplină, disciplină și iar disciplină“

„În copilărie, mama făcea cozonac, iar tata împodobea bradul“

762 16 6- Care este cea mai frumoasă amintire a ta din copilărie legată de Nașterea Domnului?

- Îmi aduc aminte de mama cum făcea cozonaci și de tata cum împodobea bradul, de globurile acelea vechi, pline de culoare și de strălucire. Şi de diminețile în care casa se umplea de miros de cozonac și scorțișoară.

- Îl lași pe Milan să vă sorcovească?

- Dacă va vrea, desigur. Nu am plănuit ceva special, dar sigur va dori să ne sorcovească, după ce va învăța cum să o facă. (râde)

- Ce planuri ai pentru sărbătorirea Noului An? De Revelion, petreceți în doi sau în cinci?

- Petrecem cu toții, ca să intrăm în Noul An ca o familie reunită și împlinită pe toate planurile. Ceea ce doresc tuturor!

- Obișnuiești să porți roșu în noaptea dintre ani?

- Nu este neapărat o tradiție pe care să o respect doar de Anul Nou, pentru că roșu este culoarea mea preferată, așa că o port cât pot de des. Deci, cu siguranță va fi ceva cu mult roșu...

„Această perioadă este unică, nu se poate compara cu nimic din experiențele vieții. Este o magie din care învățăm atât ele, cât și eu“

„Am totul şi mai mult decât am visat“

- Care este cea mai mare temere a ta?

- Sunt un om prea optimist ca să mă gândesc la frici și cred că orice frică vine cu un moment de conștientizare. E mai important cum te raportezi la această frică, oricare ar fi aceasta, decât să stai să o analizezi prea mult. Oricare este frica, important este să o înfrunți!

- Poți să spui că ai tot ce ţi-ai dorit până la 39 de ani?

- Am totul și mai mult decât am visat. Sunt un om binecuvântat și fiecare zi este un motiv de a-i mulțumi lui Dumnezeu pentru viața mea.

- Cum arată lista de dorințe pentru 2020?

- Nu este o listă, ci o intenție: să mă bucur de ceea ce am, să trăiesc complet și conștient, să ajut și să apreciez toate momentele vieții așa cum curg.