Main menu

header

686 16 1de Valeria Roman

Adelina Pestrițu (31 de ani) s-a retras din televiziune de mai bine de doi ani și jumătate, iar acum se concentrează pe viața de cuplu, dar mai ales pe venirea pe lume a primului său copil. Superba vedetă e foarte emoționată, fiind pe ultima sută de metri cu sarcina. În prima parte a lunii august, fosta prezentatoare de la Kanal D va naște o fetiță, iar în toamnă a programat încă de pe acum totul pentru creștinarea ei. Organizată în cel mai mic detaliu, Adelina știe și când va îmbrăca rochia de mireasă și va păși la altar alături de Virgil Șteblea, iubitul său, pe care îl va face tătic! Viața i s-a schimbat brusc de când a părăsit lumina reflectoarelor, toată atenția brunetei fiind îndreptată spre casă și familie. Curând însă, Adelina promite să se întoarcă în tv, locul care îi lipsește enorm. Despre planurile sale profesionale, dar și despre ultima lună de sarcină, ne-a povestit chiar vedeta într-un interviu cu adevărat emoționant.

„Am devenit foarte sensibilă”

686 16 2- Cum s-a schimbat Adelina Pestrițu de când e însărcinată?

- Pe lângă schimbările fizice care sunt deja vizibile, au intervenit și unele în modul în care văd viața. Am devenit mult mai sensibilă, iar sensul ei îl regăsesc acum în aspecte care îmi îmbogățesc sufletul și mintea, multe dintre ele fiind legate de familia mea și cea care urmează să se contureze peste doar câteva luni.

- Ți s-au schimbat și gusturile?

- Oh, da! Sunt mult mai selectivă, dar sper să-mi revin la normal după ce nasc. Am realizat că nu mai consum alimente pe care le adoram în trecut. Nici nu le pot privi. Cât despre parfumuri, am două branduri pe care realmente le urăsc acum și cred că asta se întâmplă pentru că memoria mea a rămas cu informațiile din a doua lună de sarcină în care am avut grețuri și stări de rău de la acele parfumuri.

„Am scăpat de grețuri cu zeamă de murături și avocado cu lămâie”

686 16 3- Ai păstrat fructele de mare în meniu cu orice risc?

- Oamenii s-au obișnuit să se lase conduși de multe mituri și să se autocenzureze singuri, de capul lor. Medicul meu mi-a îngăduit să mănânc fructe de mare, cu condiția să fie foarte bine făcute, și nu în exces. Dacă mi-e poftă, am voie să consum, dar fără să exagerez și cu mare grijă.

- Dar mirosurile? E ceva ce nu mai suporți?

- Acum totul a revenit la normal, dar în luna a doua de sarcină simțeam că înnebunesc la contactul cu orice miros de mâncare gătită. Am consumat mult avocado cu lămâie, am băut limonadă și zeamă de la murături. Nicio legătură între ele. Bine că nu am avut stările astea vreo şase luni, că ajungeam piele și os. (râde...)

- Ce nu poți să mai mănânci și pentru ce ai făcut o adevărată pasiune?

- În momentul de față am un meniu echilibrat. Nu mai consum mâncăruri grele, în favoarea celor mai simple combinații de alimente, respectiv supe de legume, carne la grătar cu salată verde, iaurturi cu migdale, pepene și cireșe. Depinde de stare.

- Ce îi place iubitului tău să-i pregătești?

- El este mare fan carne. Orice mâncare care conține carne devine pe loc preferata lui. Chiar și carnea la grătar. Să fie bine condimentată, picantă uneori.

„Nu mai merg la tratamente corporale și nici la solar”

686 16 4- Ești nelipsită de la evenimentele mondene. Ți-ai ajustat ținutele?

- Dacă le-am ajustat? Nu! Am pornit puțin invers. Le-am cumpărat cu două mărimi mai mari față de cum purtam înainte să rămân însărcinată, urmând ca după ce nasc să le ajustez în funcție de silueta pe care o am. Sper eu să revin în cel mai scurt timp la XS cum aveam în trecut. În unele situații am apelat la creatorii de modă care mi-au făcut ținute fix pe măsuri. Le voi purta și după, cu siguranță.

- Ai trecut la cosmetice fără parabeni și vopsea fără amoniac?

- Da. Din prima zi, mai exact de când am văzut două liniuțe pe test, am schimbat totul în modul meu de îngrijire. Nu mai merg la tratamente corporale, la solar, nu mai folosesc produse cosmetice cu parabeni, geluri de duş și creme, și l-am sunat și pe Adrian Perjovschi, prietenul și hairstylistul meu, pe care l-am rugat să schimbăm vopseaua de păr cu una fără amoniac.

„Mi-e teamă de nașterea naturală”

686 16 5- Cum se împacă sportul cu sarcina?

- Minunat. De fapt și de drept, una fără alta ar putea crea mici stări de disconfort. Când mergi la sport, eşti un om sănătos și frumos. Dacă mai ai și un bebeluș în pântec, îl ajută să se dezvolte corespunzător și să se oxigeneze cum trebuie. Desigur, antrenamentul trebuie să fie unul special și asistat de un profesionist.

- De câte ori pe săptămână mergi la sală?

- Când am timp, însă încerc de două-trei ori.

- Când ar trebui să vină pe lume fetița ta?

- În prima parte a lunii august.

- Cum va fi nașterea? Naturală sau cezariană?

- Încă nu ne-am hotărât asupra acestui aspect. Deși mi-e teamă de nașterea naturală, voi proceda după cum mă va îndruma medicul meu, Ioana Drăgan. Ea știe cel mai bine.

- Ți-ai propus să alăptezi?

- Da. Îmi doresc să pot face asta pentru copilul meu.

Numele bebelușului va fi noul tatuaj în „colecţia” Adelinei

686 16 6- Cine va schimba scutecele?

- Amândoi. Sper. (zâmbește) Și schimbatul scutecelor face parte din viața frumoasă cu un copil în casă.

- Te-ai gândit la nume? Are vreo semnificație?

- Zenaida-Maria o s-o cheme. Maria, pentru că se naște în jurul zilei de Sfânta Marie și fiindcă așa a chemat-o pe bunica mea pe care am iubit-o enorm și încă o iubesc, dar, din păcate, a plecat dintre noi. Zenaida este inspirat din mitologia greacă, traducerea fiind lumina, cer luminos. Ne-am dorit să poarte un nume rar și plăcut auzului.

- Inițiala ei va fi un nou tatuaj?

- Cu siguranță. Poate tot numele.

„Nobby, cățelușa mea, va avea o ținută de designer și la botez, și la nuntă”

686 16 8- Botez și nuntă împreună sau evenimente separate?

- Separate. Vrem să ne bucurăm de fiecare eveniment în parte și să le facem astfel încât să le ținem minte, nu să ne dea senzația că doar am vrut să le bifăm.

- Ce detalii sunt până acum pe listă pentru cele două ocazii?

- Botezul este deja conturat în mintea noastră, pentru că se va întâmpla în luna noiembrie a acestui an, la fix trei luni după ce micuța se va naște. Despre nuntă încă nu știm detalii, pentru că mai avem timp și ne dorim să le luăm pe rând.

- Nobby (n.r. - cățelușa) are ținute de petrecere?

- Desigur. Cum am putea să o neglijăm?! Va avea ținută semnată de designer și va lua parte la eveniment, însă doar la acele momente care să nu-i deranjeze auzul sau confortul.

- Crezi că va fi geloasă că bebe o să vă cam acapareze?

- O văd foarte protectoare și iubitoare. Deja simte că bebe este în burtică. O văd cu câtă grijă își pune fățuca pe burta mea și stă, chiar dacă mișcările Zenaidei sunt puternice. Nobby este cel mai răsfățat cățel și cu siguranță vom face tot ce ține de noi să nu se simtă dată la o parte sau geloasă. Vreau să le văd prietene!

„Virgil își dorește mult un frățior pentru Zeny”

- Poate este prea devreme, dar ați discutat și despre al doilea copil?

- Pentru mine este puțin cam devreme să mă gândesc la cel de-al doilea, pentru că nici n-am aflat cum este cu unul singur. Virgil a atins acest subiect. Știu că-și dorește mult și un frățior pentru Zeny, chiar și o surioară, și i-am promis că mă voi gândi la acest aspect. Nu exclud posibilitatea, dar nu vreau să mă grăbesc cu nimic. Sunt atât de organizată și de tipicară, încât mi-ar fi imposibil să nu calculez de o mie de ori ce ar însemna doi copii în familia noastră.

- Cum era Adelina în copilărie?

- Rebelă, năstrușnică, veselă și foarte visătoare. Caracteristici rămase și astăzi în comportamentul și personalitatea mea.

„Relaţia cu ai mei este una chiar specială”

686 16 9- Ce relație ai cu familia ta?

- Îmi iubesc foarte mult familia și relația cu ei a fost și este una specială. Deși nu ne vedem atât de des pe cât mi-aș dori, dat fiind faptul că locuim la distanțe mari, am profitat de fiecare ocazie pe care am avut-o să le fiu alături.

- Cum te înțelegi cu socrii?

- Minunat. Părinții lui Virgil sunt niște oameni foarte prietenoși și drăguți și sora lui la fel. Îmi place să stăm la povești și să facem planuri pentru cea mai mică membră a familiei care își va face apariția. Cu toții sunt emoționați și abia așteaptă să-și intre în roluri.

„Mi-ar plăcea să prezint o emisiune de divertisment”

- Nu-ți lipsește televiziunea?

- Ba da. Enorm, dar știu că într-o bună zi mă voi reîntoarce la cârma unei emisiuni așa cum mi-o doresc eu. Un show de divertisment în care să mă pot simți ca acasă. Au fost multe propuneri pentru revenirea mea pe sticlă, unele mai tentante, alte mai puțin. Dacă nu mă regăsesc 100% într-un format, nu are sens să mă implic. Sunt o fire foarte transparentă și se vede când fac ceva din plăcere. După ce voi naște, mă voi concentra pe viață profesională.

- Ce gen de emisiune ți-ar plăcea să prezinți ca să te întorci?

- De divertisment și nu numai. Sunt formate în care aș putea să mă regăsesc, însă poate nu realizez acum.

- Dacă nu ai fi intrat în tv și în lumea online, ce altceva ți-ar fi plăcut să faci?

- Să fac voluntariat pentru oamenii bolnavi din întreaga lume!

„Pe fetița mea o va chema Zenaida-Maria. Maria, pentru că se naște în jurul zilei de Sfânta Marie și pentru că așa s-a numit bunica mea pe care am iubit-o enorm și încă o iubesc, dar din păcate a plecat dintre noi, și Zenaida, fiindcă înseamnă lumină“

1,4 milioane de persoane urmăresc pagina oficială de Facebook a Adelinei

Cea mai simplă reţetă de creveţi cu usturoi, marca Pestriţu

- Mai gătești? Care e rețeta ta simplă și gustoasă?

- Gătesc când am timp. Creveții cu usturoi sunt preferații mei și super simplu de făcut. Aveţi nevoie de: 15 creveți decorticati, 5 căţei de usturoi, 2 lămâi tăiate pe jumătate, unt sărat, oregano. Se prepară astfel: se călește usturoiul în unt, se adaugă creveții care trebuie supravegheaţi preț de cinci-şapte minute până prind o culoare roșiatică, apoi se storc cele patru bucăți de lămâie și se presară oregano. Se mai lasă pe foc două minute. Enjoy!

„Realizez cât de mult timp îmi petrec pe internet şi de foarte multe ori fac pauze“

- Ești dependentă de rețelele de socializare?

- Da și nu. Sunt dependentă cu simț de asumare și răspundere. Mai pe înțelesul tuturor, realizez cât timp îmi petrec pe internet și de foarte multe ori fac pauze de la statul pe telefon. Cum totul are o limită, încerc să mă păstrez sociabilă cu oamenii din jurul meu și să nu mă las atrasă în totalitate de lumea virtuală.

- Cât te pregăteșți pentru o singură fotografie?

- Nu pot spune că mă pregătesc special pentru o fotografie. Fac poze în ritmul normal de a-mi petrece ziua. Aleg momente care mi se par potrivite și încerc să le prezint celor care mă urmăresc într-un context original, autentic și pozitiv.