Main menu

header

Practică şi creativitate Utilizări inspirate ale frunzelor uscate ale toamnei

1009 25 1de Roxana Istudor şi Flori Pintea

Frunzele specifice toamnei, care cad din arbori în culori minunate, pot avea utilizări surprinzătoare - de la măsuri practice până la opere de artă, atunci când sensul naturii se întâlnește cu creativitatea umană, ceea ce este perceput ca resturi sau materie „moartă” poate fi reinventat și reevaluat.

Read more: Practică şi creativitate Utilizări inspirate ale frunzelor uscate ale toamnei

Sănătate, mişcare, relaxare chiar în curtea casei voastre Terapia prin grădinărit

1008 23 1de Roxana-Ioana Ancuța

Grădinăritul este o activitate care nu doar că ne conectează cu natura, dar are și numeroase beneficii pentru sănătatea fizică și mentală. Este, așadar, o adevărată terapie, recunoscută de-a lungul timpului ca un mod eficient de a îmbunătăți starea de bine a oamenilor și având aplicații în diverse contexte, inclusiv spitale, azile și centre de reabilitare.

Read more: Sănătate, mişcare, relaxare chiar în curtea casei voastre Terapia prin grădinărit

15-20 octombrie, Primul Festival Ikebana din România Arta care ne învaţă principiile aranjamentelor florale japoneze: Calea Florilor

1006 25 1de Gheorghe Zmaranda

În fiecare an, în cadrul Universității de Științe Agronomice Silvice și Medicină Veterinară din București, toamna este sărbătorită printr-o serie de evenimente deosebite. Anul acesta, Facultatea de Horticultură, împreună cu organizația Ikebana International Bucharest, organizează prima ediție a Festivalului de Ikebana de la București. În perioada 15-20 octombrie 2024 campusul USAMV București își deschide porțile pentru toți cei care vor să cunoască principii din arta japoneză Ikebana.

Read more: 15-20 octombrie, Primul Festival Ikebana din România Arta care ne învaţă principiile...

Metode ecologice de a ţine limacşii departe de grădină

1003 25 1de Roxana Istudor şi Flori Pintea

Limacșii - sau melcii fără cochilie - sunt dăunători des întâlniți în grădini și solarii. Aceștia încep să-și facă apariția din primăvară și nu se lasă duși până toamna târziu, când încep să se pregătească pentru hibernare. Pe durata vieții sunt extrem de activi în zilele ploioase sau pe timpul nopții, când este mai răcoare, întrucât au o sensibilitate ridicată la căldură. Pe lângă utilizarea de substanțe chimice special create pentru a ține la distanță acest dăunător există și metode ecologice, care dau rezultate similare.

Read more: Metode ecologice de a ţine limacşii departe de grădină

Spectacolul corolelor Cele mai bune flori pentru buchete şi aranjamente festive

996 25 1de Roxana Istudor şi Flori Pintea

Buchetele de flori tăiate pot transforma orice cameră într-o grădină și orice eveniment într-un spectacol. Cum multe flori minunate rezistă foarte puțin odată ce corolele sunt desprinse de corpul plantei, alimentat de rădăcină, pentru buchete și aranjamantele din glastre există o listă cu flori care durează și asigură tot farmecul proaspăt al naturii indiferent că este vorba despre un living sau despre o sală de nuntă.

Read more: Spectacolul corolelor Cele mai bune flori pentru buchete şi aranjamente festive

Culoare, parfum şi…rezistenţă Plante cu întreţinere uşoară, pentru o grădină superbă

985 23 1de Roxana Istudor şi Flori Pintea

Grădinăritul trebuie să fie o activitate plăcută - nu întâmplător este folosit ca terapie pentru un bun echilibru interior și pentru relaxare. Alături de pasionații care au timpul și răbdarea necesare pentru a cultiva soiuri pretențioase există și amatorii de plante care își pot face grădini superbe cu soiuri rezistente, ce necesită întreținere minimă.

Read more: Culoare, parfum şi…rezistenţă Plante cu întreţinere uşoară, pentru o grădină superbă

A apărut în urmă cu 1.400 de ani Florentina Barbu: „Ikebana este arta japoneză a aranjării florilor, care aduce o stare de pace şi armonie în suflet“

983 27 1de Anca Lăpușneanu

Ikebana este tehnica artistică de aranjare a florilor și altor părți ale plantelor în vase, după anumite principii, practica aranjamentelor florale de a transforma decoraţiunile în adevărate tablouri vii, cul- tivând minimalismul. Se spune că a luat naștere în secolul al VI-lea, când un călugăr i-a oferit un astfel de aranjament lui Buddha. Mai multe despre aceasta ne-a spus Florentina Vinica Barbu (foto), care este profesor certificat în Japonia în cadrul școlii Sogetsu și elevă a maestrei de grad Riji Rumiko Matsumura Sensei.

Read more: A apărut în urmă cu 1.400 de ani Florentina Barbu: „Ikebana este arta japoneză a aranjării...

„Maratonişti“ de apartament Plante care au nevoie de udare o dată pe lună

981 25 1de Roxana Istudor şi Flori Pintea

Udarea este un aspect fundamental al îngrijirii plantelor, deoarece joacă un rol esențial în creșterea și supraviețuirea acestora. La fel ca oamenii, „prietenii verzi” sunt formați în mare parte din apă. Hidratarea pe care o primesc nu este doar pentru a le potoli setea, ci este esențială și pentru diferite procese biologice.

Read more: „Maratonişti“ de apartament Plante care au nevoie de udare o dată pe lună

O plantă unicat şi simbolistica sa Magnolia, arborele uimitor care a supravieţuit timp de zeci de milioane de ani

979 25 1de Roxana Istudor şi Flori Pintea

Arbore de o frumusețe unică, magnolia este una dintre cele mai iubite plante decorative din lume. Alături de oameni din timpuri străvechi, magnolia este o creație uimitoare a lumii naturale - deopotrivă delicată și puternică, specta- culoasă și durabilă, versatilă și vindecătoare. Pe toată planeta, magnolia, înflorită spectaculos și în România în nenumărate locuri, este în mijlocul culturii pop, care îi asigură o simbolistică aparte.

Read more: O plantă unicat şi simbolistica sa Magnolia, arborele uimitor care a supravieţuit timp de zeci de...

Pregătirea grădinii pentru sezonul cald Soluţii naturale de eliminare a buruienilor

978 23 1de Roxana Istudor şi Flori Pintea

Într-o lume sufocată de chimicale și de pesticide, a elimina buruienile din grădină poate fi o provocare. Există soluții naturale, care nu implică aceste „otrăvuri” moderne și care pot fi extrem de eficiente pentru menținerea spațiului verde din preajma casei fără dăunătorii care atacă plantele sădite cu atâta grijă.

Read more: Pregătirea grădinii pentru sezonul cald Soluţii naturale de eliminare a buruienilor

Gheorghe Teodorescu: „Cultivăm milioane de fire de lalele, într-o paletă diversificată de soiuri, fiecare într-o culoare distinctă“

976 25 1de Gheorghe Zmaranda

Am fost de curând în vizită la cel mai mare cultivator de lalele din țară, lângă București, la Lehliu Gară, într-o seră de 10.000 mp. O feerie de boboci se întindea pe toată suprafața și era o armonie desăvârșită în această imagine. Omul din spatele proiectului Fresh Flowers, Gheorghe Teodorescu, ne-a vorbit despre cât de „sensibilă” este această activitate de cultivare a florilor. Este primăvară, este vremea lalelelor.

Read more: Gheorghe Teodorescu: „Cultivăm milioane de fire de lalele, într-o paletă diversificată de soiuri,...