Main menu

header

      Nu trebuie să ne facem probleme prea mari din cauza oxigenului consumat de plante. Într-adevăr, în timpul nopţii, ele se „hrănesc” cu oxigenul din cameră. Dacă spaţiul pe care îl aveţi la dispoziţie nu este foarte mare sau încăperea nu este închisă ermetic, totuşi ele nu consumă foarte mult aer. Şi oricum, în cursul zilei, florile împrospătează mult atmosfera.  

    Într-un laborator specializat de fiziologie vegetală se poate calcula cu exactitate volumul de oxigen consumat, precum şi cel produs prin fotosinteză. Dar, din moment ce oamenii se simt bine în compania acestor plante, nu este cazul unor astfel de investigaţii. 

Neonul nu afectează florile de apartament

     Problema luminii insuficiente pe care o primesc aceste plante se poate rezolva într-o oarecare măsură dacă se foloseşte o simplă lampă cu tub fluorescent, cu braţ flexibil, ce poate fi plasată câteva ore pe zi în apropierea plantelor. Lumina produsă de becul cu neon este rece şi poate fi apropiată mult de plante, fără să le dăuneze. De asemenea, se pot construi suporturi etajate în dreptul ferestrei sau un sistem de oglinzi care să focalizeze lumina pe plante.

Elena Popa