Main menu

header

de Claudia Stan

Indiferent de anotimp, florile reprezintă cel mai delicat şi mai frumos simbol al romantismului şi iubirii. Încă din vechi timpuri, bărbaţii obişnuiau să le ofere partenerelor de viaţă diverse flori, care mai de care mai frumoase şi mai colorate, astfel că fiecare dintre ele a ajuns să aibă o însemnătate aparte.

Trandafirul, eleganţă şi pasiune

De multă vreme s-a împământenit ideea că trandafirul este simbolul amorului şi poate acesta este motivul pentru care cea mai mare parte a îndrăgostiţilor oferă iubitelor lor buchete de trandafiri. Se spune că aceştia sunt simbolul pasiunii, dar şi etalonul eleganţei. Trandafirii roşii sunt cei care sugerează  dragostea aprinsă şi înflăcărată, în timp ce albul înseamnă puritate şi inocenţă. În Italia, trandafirul era floarea cererilor în căsătorie: îndrăgostitul presăra petale de flori în faţa casei iubitei sale şi, dacă a doua zi erau tot acolo, nu mai rămânea decât să se hotărască ziua logodnei.

Rafinatul crin

Crinii sunt impunători, fiind simbolul eleganţei şi nobleţei. Se consideră că mesajul pe care crinul îl transmite este legat de rafinament, stil şi mai ales de puritate. Există însă o altă categorie a crinului, şi anume cel galben, care reprezintă falsitatea unui om. Alegerea crinilor ţine de sentimente profunde şi de gânduri serioase legate de persoana care îi primeşte. Florile de câmp, mesaj de prietenie
Florile de câmp sunt printre cele mai simple şi mai parfumate flori. Parfumul libertăţii. Persoana care le va primi trebuie să fie asemenea unei flori de câmp… independentă, veselă, deschisă noului şi schimbărilor de idei şi de acţiuni. Înseamnă cel mai sublim mesaj de prietenie.

Lăcrămioarele… regrete şi iertare

Lăcrămioarele sunt considerate florile care au apărut prima dată pe pământ şi provin din lacrimile Maicii Domnului în rugile sale fierbinţi pentru iertarea lui Adam şi a Evei. Aceste flori simbolizează regretele adânci şi dorinţa de iertare. Este cel mai frumos mod de a vă cere scuze prin dăruirea unui bucheţel de lacrimi parfumate.

Liliacul, telepatia îndrăgostiţilor

Liliacul simbolizează capacitatea telepatică între îndrăgostiţi, anticiparea vorbelor, gesturilor şi a dragostei. Se mai numeşte şi floarea memoriei, iar parfumul ce îl emană trezeşte pasiune. Aceste flori se dăruiesc doar dacă este vorba despre o relaţie serioasă şi pasională.