Main menu

header

644 29 1de Roxana Istudor şi Daniel Alexandrescu

După ce ați ridicat o casă, ați mobilat-o și ați utilat-o, se poate întâmpla să realizați că bugetul alocat amenajării grădinii nu mai este foarte generos. Dar asta nu înseamnă că nu puteți apela la o soluție pe cât de ingenioasă și de plină de posibilități, pe atât de accesibilă financiar - paleții.

Obiecte personalizate ieftine

Combinaţi eficient, cu imaginație și idei practice dintre cele mai inspirate, paleţii pot crea mobilierul perfect pentru orice grădină. Sunt departe de a fi monotoni, iar aspectul rustic poate fi schimbat foarte ușor. Mai mult, de la șezlonguri la jardiniere, puteți crea singuri obiecte personalizate și din perspectiva preferințelor, și din cea a utilității și acomodării la spațiul aflat la dispoziție. Structura lor fiabilă permite îmbinarea în nenumărate mărimi și pot fi transformaţi în culori și forme unice, care vor atrage toate privirile. Iar investiția în acest tip de mobilier nu este mare, aspect extrem de important când vine vorba despre amenajări.

Ansamblu pentru luat masa la iarbă verde

Mobilierul din paleţi de lemn este perfect pentru terasă. Paleții sunt modulari și versatili, astfel încât puteți confecționa cu multă ușurință rafturi, etajere, mese, canapele, balansoare. Pentru cei care îşi regăsesc energia și relaxarea în spaţiul verde, o masă şi două bănci sunt parte integrantă din acest peisaj mirific. Cu puţin efort şi iscusinţă, cu câţiva paleţi din lemn la îndemână, puteţi construi acest ansamblu în grădină pentru a lua masa în serile de vară sau pentru grătarele cu familia și cu prietenii. Dacă vin mai multe persoane în vizită, este foarte simplu de realizat un număr de scaune în plus, firește, din aceiași paleți.

Căsuța de joacă pentru copii

644 29 2Atunci când aveți grădină, șansele de a scoate copiii din fața tabletei sau a computerului la aer și la joacă sănătoasă și mișcare cresc simțitor. Dacă aveți la îndemână paleți, le puteți construi colțul lor de zburdălnicie. Acesta poate fi o căsuță în care să-și imagineze că sunt oameni mari și au propria lume. În interior puteți fixa chiar un leagăn din paleți, obiect pe care, de altfel, îl puteți amplasa chiar suspendat de creanga unui arbore. Tot din paleți puteți face un chioșc în care, din același material cu opțiuni nelimitate, se poate amplasa un balansoar. Nu este nevoie decât de imaginație și de dorința de a construi.

Părculețul în miniatură

644 29 3Undeva într-un colț umbrit al grădinii puteți realiza pentru copii un spațiu unicat, vesel și confortabil, în care să-și petreacă ore prețioase. Și aici pot interveni paleții, cu ajutorul cărora se poate realiza un părculeț în miniatură. Mai exact, se confecționează o ladă cu capac mobil, care poate fi loc de limonadă și de povești, iar când se dă capacul la o parte se poate transforma într-o mică zonă cu nisip, ca și când copiii ar fi la malul mării. Cele două băncuțe laterale - tot din paleți - pot fi vopsite în culori vesele, în așa fel încât universul celor mici să fie complet.

Terasa pentru cafeaua de dimineață

644 29 4Paleții permit, prin simpla lor îmbinare, realizarea terasei ideale pentru momentul cafelei de dimineață sau al ceaiului de după-amiază. Este foarte indicată atunci când spațiul grădinii nu este foarte generos, când doriți un colț mai la umbră pentru aceste momente sau în cazul în care vreți să vă feriți de priviri indiscrete. Îi puteți lăcui, vopsi sau pur și simplu lăsați-i în nuanța și în textura naturală, pentru un aspect mai rustic, care vă va reîncărca bateriile în fiecare zi.

Colțul de relaxare

644 29 5Există persoane care au nevoie de momente în care să fie singure, să se relaxeze sau să mediteze. În cazul în care sunteți o astfel de persoană și aveți un petic de grădină, apelați la paleți pentru a vă construi rapid și ușor un colț de relaxare după placul inimii. Amplasați-l oriunde, proiectați-l după nevoi, orientați-l în așa fel încât să-și facă efectul și în rest lăsați paleții, cu textura lor naturală, să se transforme în băncuța în fața căreia stă o măsuță, totul fixat pe o platformă (tot din paleți, firește).

Șezlongul unicat

644 29 6Aveți piscină în grădină, locul ideal pentru petrecerea unor weekenduri de neuitat, pentru joaca plină de energie a copiilor sau pentru o relaxare ca nicio alta. În loc de șezlongurile clasice, din materiale artificiale, vă puteți face aceleași obiecte din paleți. Avantajele sunt multiple, și ele încep cu personalizarea obiectului, care nu va mai fi standardizat, cum sunt cele din comerț. Șezlongul din paleți poate fi realizat în orice dimensiune, de orice formă și lățime, va fi aerisit și confortabil. Nu vă rămâne decât să achiziționați o saltea cât mai relaxantă, și orele lângă piscină vor deveni o delectare.

Aleea care individualizează spațiul

Unii își amenajează grădinile plantând flori trase la linie, alții lasă pur și simplu iarbă și plantele să crească libere în jur. Cum întotdeauna este nevoie de o alee pe care să pășiți atunci când mergeţi în grădină, nimic mai simplu decât realizarea acesteia din paleți. Îi veți constata utilitatea atunci când veți ieși din casă cu o tavă cu limonadă rece și veți dori s-o duceți la masa din grădină. În plus, aleea din paleți va individualiza spațiul într-un fel încântător, întrucât puteți s-o faceți dreaptă sau șerpuită și puteți s-o lăcuiți, s-o vopsiți sau s-o lăsați naturală. Iar dacă în spatele grădinii aveți și un gard realizat tot din paleți, efectul combinației dintre cele două elemente va fi unic.

„Dacă aveți o grădină și o bibliotecă, aveți tot ce vă trebuie“ (Cicero)

Living în aer liber

644 29 7Paleții vă stau la dispoziție pentru a replica livingul în aer liber. Așadar, nu ezitați să construiți din paleți o canapea și două fotolii, iar în centru puteți amplasa o măsuță de cafea, realizată tot din paleți. Ansamblul va fi pur și simplu o invitație de a sta la aer, beneficiind astfel din plin de avantajul pe care îl conferă o casă cu grădină. În plus, chiar și cei mai pretențioși pot fi cuceriți de aspectul unei astfel de combinații, care poate rivaliza în eleganță cu mobila de interior. Iar dacă vă doriți chiar un colțar în grădină, așa cum este cel din sufragerie, paleții sunt numai buni pentru a confecționa o astfel de piesă, cu avantajul că o veți putea personaliza după nevoie.