Main menu

header

    Fiecare dintre noi are un anumit tip de păr ce are nevoie de îngrijire specială. În general, ne orientăm în cumpărarea produselor după tipul pe care îl avem: gras, uscat, normal. Însă, trebuie să luăm în considerare şi aspectul lui: creţ, ondulat, drept etc. Specialiştii ne sfătuiesc să ţinem cont şi de aceste detalii şi să folosim doar produse create special pentru segmentul în care ne încadrăm. Aşadar, pentru a avea o podoabă capilară mereu sănătoasă şi strălucitoare, adăugaţi pe lista de secrete de îngrijire şi următoarele sfaturi.

Ser pe bază de silicon pentru cârlionţi perfecţi
    Oricine are un astfel de păr ştie cât de dificil este de îngrijit şi de întreţinut. Părul creţ are tendinţa de a se usca şi de aceea este nevoie să folosiţi un şampon cu acţiune hidratantă şi un balsam pentru descurcare. Pentru un plus de strălucire, după ce spălaţi părul şi îl uscaţi puţin cu un prosop, aplicaţi patru picături de ser pe bază de silicon şi întindeţi pe vârfuri. Apoi, lăsaţi părul să se usuce în mod natural. Va căpăta un aspect mult mai sănătos şi va fi pur şi simplu irezistibil.

   Pentru a avea bucle frumoase folosiţi un şampon şi un balsam cu efect hidratant. După ce uscaţi părul cu prosopul, aplicaţi un spray cu efect revitalizant, de la vârfuri până la rădăcini. Uscaţi părul de la rădăcini către vârfuri, şi veţi avea un păr mătăsos, cu volum şi plin de strălucire.
 Şamponul degresant, ideal în cazul firelor drepte
Părul drept are tendinţa de a-şi pierde volumul atunci când se îngraşă. Folosiţi un şampon degresant şi aplicaţi un tratament-gel cu efect de curăţire, pentru a preveni îngrăşarea părului. Când folosiţi uscătorul de păr evitaţi aerul fierbinte.
 Cristina Tache

Caseta: Loţiune cu lămâi revitalizantă
    Aveţi nevoie de două lămâi şi 200 ml apă. Puneţi lămâile tăiate felii într-un vas şi acoperiţi-le cu apă. Fierbeţi la foc mic timp de o oră şi din când în când mai adăugaţi apă. Apoi lăsaţi să se răcească şi strecuraţi. Puneţi lichidul obţinut într-o sticlă cu pulverizator. Se păs­trează în frigider până la o săptămână. Folosiţi loţiunea pe părul ud sau uscat pentru un efect revitalizant.