Main menu

header

   După cum spuneam săptămâna trecută, Pilates este o formă eficientă şi modernă în vederea obţinerii unei siluete armonioase. În numărul acesta continuăm prezentarea interviului cu instructorul Cori Grămescu, dar şi exerciţiile care vă vor ajuta să vă modelaţi rapid trupul.

 Două şedinţe pe săptămână vă menţin în formă
- Ce se întâmplă dacă nu practicăm regulat Pilates?   
- Nu se întâmplă nimic dramatic, dar nici rezultatele nu se menţin. Nu e vorba doar de Pilates, ci de orice tip de antrenament care nu este practicat cu consecvenţă.

    Cel mai indicat este să găsim un ritm de lucru şi un program care să ne permită să ajungem regulat la sală, măcar de două ori pe săptămână, pentru a ne menţine în formă. 
- Ce părere aveţi despre electrostimulare? Echivalează aceasta cu câteva şedinţe de fitness?
- În general, persoanele care fac sport regulat nu au nevoie de electrostimulare, pentru că muşchii sunt lucraţi la orele de antrenament. Am obţinut rezultate extrem de bune din combinarea şedinţelor de antrenament cu cele de masaj şi împachetări, ceea ce a contribuit la îmbunătăţirea majoră a aspectului pielii. Bineînţeles, doar cu un regim alimentar adecvat.
- Care e secretul unui trup ferm?
- Răbdare, dietă sănătoasă, sport, hidratare, odihnă, tratamente cosmetice! Toate concură spre a obţine un trup ferm, armonios dezvoltat, estetic şi sănătos. Nu există reţete-minune, rezultatele apar în timp şi se menţin cu răbdare şi consecvenţă.


Exerciţii pentru o siluetă de vis
    Iată câteva exerciţii pe care le puteţi realiza acasă (abdomen, coapse, sâni şi fese), fără eforturi şi care dau rezultate senzaţionale dacă reuşiţi să le faceţi constant. Nu uitaţi că dieta este şi ea un punct forte şi fără de care nu veţi putea avea rezultatele sperate: 1. Întinsă pe spate, picioarele ridicate şi genunchii flexaţi la 90°. Palmele la ceafă, coatele îndoite, depărtate la 45°. Ridicaţi umerii de pe sol şi rotiţi lent cotul la genunchiul opus.

     Concomitent întindeţi celălalt picior. Expiraţi şi schimbaţi cotul şi piciorul. Veţi executa două-trei seturi a câte zece repetări, pentru a întări musculatura abdomenului;  2. Staţi întinsă pe lateral, cu braţul întins pe saltea în linie cu trunchiul, sprijiniţi-vă capul pe braţ într-o poziţie confortabilă şi stabilizaţi trunchiul cu cealaltă mână. Îndoiţi piciorul de pe sol pentru mai multă stabilitate şi întindeţi vârful piciorului de deasupra. Încordaţi abdomenul şi ridicaţi lent piciorul de pe sol, până la nivelul şoldului. Mişcarea este scurtă şi controlată. Reveniţi pe sol fără să relaxaţi muşchii. Veţi executa trei seturi a câte zece repetări, după care veţi lucra celălalt picior, pentru a întări musculatura de pe laterala coapselor.

Ana-Maria Cocea


   Fese tonifiate în câteva minute!
Aşezaţi-vă în genunchi, cu vârfurile întinse. Picioarele sunt depărtate la nivelul bazinului. Coborâţi pe antebraţe şi aveţi grijă să fixaţi coatele exact sub umăr, ţinând abdomenul şi spatele încordate. Întindeţi un picior în spate şi ridicaţi-l lent până când vârful este în linie cu bazinul. Coboarâţi lent pe sol. Abdomenul trebuie să rămână foarte bine încordat şi fesele contractate. Veţi executa două seturi a câte zece repetări cu fiecare picior.
   
    Puteţi scăpa de grăsimea de pe braţe Aveţi nevoie de un perete liber. Aşezaţi-vă cu faţa spre el, la circa jumătate de metru distanţă. Tălpile trebuie depărtate la nivelul bazinului, ţineţi abdomenul, fesele şi spatele încordate şi aşezaţi palmele pe perete. Distanţa dintre palme trebuie să fie dublul lăţimii umerilor. Expiraţi şi îndoiţi coatele, coborând trunchiul spre perete. Corpul trebuie să rămână aliniat, fără să vă aplecaţi. Inspiraţi şi presaţi în palme, până reveniţi la poziţia iniţială. Veţi executa opt-zece repetări. Este un exerciţiu ce vă va ajuta să vă corectaţi postura şi poate fi un punct de plecare pentru întărirea musculaturii braţelor. Dacă poziţionaţi palmele exact lângă umeri şi trageţi coatele pe lângă trunchi puteţi rezolva problema grăsimii de pe braţe, întrucât în acest caz veţi accentua contracţia tricepsului.