Main menu

header

    Tratamentele de înfrumuseţare preparate în casă au efecte benefice asupra pielii fie că sunt obţinute din fructe, legume, miere de albine sau din lactate. Calitatea lor este dată de prospeţimea ingredientelor folosite. Pentru vară, iată trei măşti revigorante oricărui tip de ten. 

Tonic pe bază de castravete
    Este potrivit oricărui tip de piele şi are un efect reconfortant. Se prepară dintr-un castravete de mărime medie şi două linguri cu iaurt proaspăt. Castravetele se dă prin răzătoare, după care se amestecă împreună cu iaurtul. Se aplică pe faţă şi pe gât şi se lasă să acţioneze un sfert de oră. Se îndepărtează cu apă rece. 
Caise şi smântână pentru ten uscat
Se aleg patru, cinci caise bine coapte. Se descojesc, li se scot sâmburii, iar pulpa se pasează bine şi se combină cu o lingură cu smântână proaspătă. Masca astfel preparată se aplică pe faţă şi pe gât, iar după 20 de minute, în care şi-a făcut efectul, se curăţă cu apă călduţă. Acest tratament hidratează intens tenul uscat şi catifelează pielea.
 
Prospeţime cu morcovi şi cu brânză de vaci

Este indicată pentru tenul mixt. Se prepară dintr-un morcov dat prin răzătoarea mică şi o lingură cu brânză proaspătă de vaci. Se amestecă cele două ingrediente suficient cât să se obţină o pastă omogenă şi se aplică pe faţă. Se lasă zece minute, iar apoi se îndepărtează cu apă călduţă.  
Cristina Tache