Main menu

header

    Soarele puternic al verii şi umiditatea afectează structura firului de păr, care, în timp, se deteriorează. Părul se usucă, îşi pierde strălucirea şi nu mai are volum. Razele soarelui pot afecta podoaba capilară la fel de mult ca un uscător de păr foarte puternic, problemele cauzate putând fi apoi foarte greu de rezolvat. Pentru a evita aceste situaţii, începeţi un program de îngrijire adecvat anotimpului căduros.  

Renunţaţi total la uscător
     Atunci când vă spălaţi pe cap, pentru a preveni electrizarea părului, aplicaţi de fiecare dată un balsam cu efect de volum şi pentru aranjarea firelor rebele.  Vara renunţaţi total la uscătorul de păr. Este de ajuns faptul că razele solare agresează părul şi scalpul, aşa că nu este indicat să îl suprasolicitaţi. Lăsaţi părul să se usuce liber şi se va aranja mult mai frumos şi mai natural. 
    O dată pe săptămână faceţi un tratament cu produse destinate îngrjirii părului după expunerea la soare. Dacă nu aveţi aşa ceva la îndemână, folosiţi ulei de jojoba. Aplicaţi doar pe vârfuri, puneţi o cască şi lăsaţi să acţioneze în timpul nopţii.  La plajă sau atunci când petreceţi mult timp în soare, purtaţi o pălărie sau aplicaţi un produs pentru protecţia părului. Iar după ce vă întoarceţi de la plajă, spălaţi părul foarte bine, şamponând de două ori, mai ales dacă aţi făcut baie în mare sau în piscină.  

Folosiţi un şampon puternic hidratant
    Atunci când este foarte cald afară, este mai bine să vă strângeţi părul într-un coc, pentru a-l proteja de radiaţiile ultraviolete, iar dacă aveţi părul scurt, purtaţi o pălărie sau o şapcă. Dacă nu sunt protejate, atât părul, cât şi scalpul se pot arde foarte uşor.  În timpul verii tundeţi vârfurile la fiecare şase săptămâni. Din cauza căldurii excesive şi a transpiraţiei, combinate cu alţi factori de mediu, părul se deteriorează, iar primul semn este despicarea vârfurilor.
    Pentru a-l ajuta să se regenereze, vizitaţi salonul de coafură mai des decât în restul anului.  Folosiţi un şampon puternic hidratant, chiar dacă părul este sănătos. Evitaţi, pe cât posibil, să folosiţi produse de coafat precum fixativ, gel sau spumă.  Pentru prevenirea deshidratării, nu mai spălaţi părul la fel de des ca pe parcursul anului, ci doar când este nevoie. Pentru revigorare puteţi să îl stropiţi din când în când cu apă minerală rece.  

Cristina Tache