Main menu

header

- fără zahăr - fără alcool - fără grăsimi  - fără pâine
Stela Popescu este cu siguranţă un etalon al frumuseţii pentru toate generaţiile. Feminină, tonică, elegantă, frumoasă, marea doamnă a scenei româneşti a reprezentat întotdeauna un model de ţinută şi de rafinament din toate punctele de vedere. Am provocat-o pe minunata noastră actriţă la un dialog despre secretele frumuseţii.

„Contează moştenirea genetică”
- Ce înseamnă să fii frumoasă la 70 şi ceva de ani?
- Să ţi se spună că eşti frumoasă... Să-ţi mărturisesc un secret: mama mea nu m-a văzut niciodată frumoasă. Mama nu m-a văzut aşa, fiindcă era ea însăşi o femeie extraordinar de frumoasă. Eu eram dezordonată şi grăsuţă. 
- Aţi avut acest complex?
- Nu, nici vorbă. Noi eram refugiate, iar relaţia noastră nu era una foarte apropiată. Mama nu mă alinta niciodată. Ea voia ca eu să-mi văd de carte, să fiu serioasă, să învăţ să trăiesc cum trebuie şi să nu mi-o iau în cap niciodată. De aceea mi-a spus întotdeauna adevărul. 
- Dar ceva gene există, fiindcă, iată, aveţi un ten de invidiat!
- Ei bine, vreau să-ţi spun că mama, care s-a prăpădit la 84 de ani, fiind foarte bolnavă, era într-un salon cu femei de 30-40 de ani şi avea cel mai frumos ten. Cred că moştenirea genetică este cea care contează enorm. Sigur că şi mama se îngrijea. Pe vremea ei nu se găseau creme sau săpunuri fine, fiind în timpul războiului, dar îşi făcea singură săpun de faţă în casă. Ţin minte că se realiza pe o consistenţă de cremă de ouă şi chiar aveau forma unor ouă. 

Adepta masajului electronic 
- Ce faceţi concret pentru a arăta mai tânără şi proaspătă?
- Mergeam într-o vreme la sală, dar iată că acum nu mai merg şi îmi pare rău. În schimb am descoperit ceva foarte interesant: un sistem de masaj electronic. Pentru mine a fost foarte bun. Era un cabinet aproape de casa mea, pe care îl frecventam cât îmi permitea timpul liber, şi am văzut pe propria piele că este o metodă foarte bună pentru a slăbi local, adică pe părţile care te interesează. Prin nemâncare slăbeşti peste tot şi, de la o vârstă, faţa trebuie întreţinută, că, dacă îţi „cade” faţa, degeaba ţi-a scăzut burtica. Însă nu trebuie uitată mişcarea. Eu m-am mai îngrăşat acum, dar în tinereţe îmi păstram forma dansând french-can­can cu fetele de la Savoy. Când eşti mai subţirel te mişti mai uşor.

Când pierd vreo două-trei kilograme simt că sunt mai vioaie, mai veselă.
- Cum le daţi jos?
- Am încercat tot felul de regimuri, dar esenţa este aceeaşi: să renunţi la zahăr, la pâine, la alcool şi la grăsimi. Aceste patru elemente dacă-ţi dispar din mâncare şi mai faci şi puţină mişcare, este imposibil să nu slăbeşti.
- Aveţi obsesia cântarului?
- Am obsesia taliei, a fustelor care mă strâng. Dacă vii la mine după ce plec la o filmare ai să te îngrozeşti, pentru că pe patul meu, lângă dulapul în care-mi ţin hainele, sunt zeci de soluţii de haine şi niciuna dintre ele nu mi-a plăcut, tocmai pentru că mă strângeau în talie. Am un bust mare, pe stomac şi pe sâni, şi asta te face gras pe ecran, fiindcă ecranul te prinde îndeobşte de la talie în sus. Am apărut la Măruţă în emisiune şi toată lumea m-a întrebat cum am slăbit? Dar am avut o bluză care m-a avantajat şi de asta li s-a părut că am slăbit. Televizorul vede tot şi îngraşă. 

„Tocul te obligă la o anumită ţinută”
- Aveţi şi alte mici trucuri ce maschează imperfecţiunile corpului?
- Dintotdeauna mi-am cumpărat sutiene mai mici faţă de numărul pe care-l purtam. Atunci nici nu era moda să-ţi arăţi sânii ca acum. La pantofi am numărul clasic: 36, dar întotdeauna luam 35 şi jumătate dacă aveau, ca să fie piciorul şi mai mic. Tocul mai are o calitate, în afară de faptul că îţi face piciorul frumos: te obligă să îţi ţii coloana vertebrală dreaptă. Te obligă la o anumită ţinută. Când mergi fără toc ai un mers mai şleampăt, mai relaxat. Aşadar, tocul te obligă să ai coloana dreaptă, să ai bustul susţinut.
- În ce constă feminitatea?
- Cu feminitatea trebuie să te naşti. De aceea sunt femei mai graţioase şi mai feminine şi altele mai „băieţoase”. Trebuie să ai o anumită atitudine, să nu-ţi permiţi să stai în orice poziţie. Marlene Dietrich a lansat moda masculină, dar ea era foarte feminină cu costumul şi pălăria aia bărbătească. 
- Ce le-aţi sfătui pe femei să facă pentru ele?
- Sigur că trebuie să se îngrijească. Nu neapărat unghiile lungi şi false sunt cele mai importante ca să fii frumoasă sau o tonă de bijuterii ori kilograme de cremă pe faţă. Trebuie să se cunoască şi să se străduiască să arate bine. Să arăţi bine nu înseamnă neapărat să fii la modă, ci să-ţi pui în valoare părţile pe care le ai frumoase, să îţi ascunzi defectele, să te fardezi atât cât trebuie. Să ai măsură în toate.
Ana-Maria Gomboş

 „Să arăţi bine nu înseamnă neapărat să fii la modă, ci să-ţi pui în valoare părţile pe care le ai frumoase, să îţi ascunzi defectele, să te fardezi atât cât trebuie. Să ai măsură în toate”
 „Frumuseţea este primul dar pe care natura îl face femeii şi tot primul pe care îl cere” (Auguste Mere)

„Frumuseţea femeilor vine din interior”
- La un moment dat eraţi supranumită femeia cu cele mai frumoase picioare…
- Pe astea tot de la mama le moştenesc. Ăsta e şi un noroc, să-ţi dea Dumnezeu calităţi. Mi-a plăcut să port toc înalt întotdeauna. Nu pot să port, de exemplu, adidaşi.
- Cred că frumuseţea dumneavoastră rezidă şi din această fire tonică, plină de energie...
- Aşa este. Frumuseţea femeilor vine din interior. Dacă eşti un om vesel, optimist, sigur că pari mai frumos. Trăsăturile femeii cad când este tristă.