Main menu

header

936 4 3de Roxana Istudor şi Daniel Şuta

Stilistul Cynthia Alvarez se ocupă de unul dintre cele mai spectaculoase atribute fizice ale faimoasei Shakira - părul său minunat. Adeptă a unui stil simplu și a unor ingrediente și proceduri care sunt la îndemâna oricui, specialista recomandă câteva direcții de acțiune prin care oricine poate avea o podoabă capilară mereu în formă maximă.

Cocteiluri de șampoane și balsamuri

Potrivit stilistului Shakirei, chiar dacă foarte multe persoane rămân mult timp pe o anumită linie de șampon și balsam, se recomandă mai degrabă amestecarea mai multor tipuri, pentru un efect superior. „Sfatul meu este să vă faceți cocteiluri - amestecați și potriviți șampoanele și balsamurile, pentru a maximiza beneficiile diferitelor ingrediente din fiecare și pentru a satisface nevoile personale ale părului. De exemplu, dacă acesta este deteriorat și predispus la încrețire, combinați un produs care va repara firele, pe bază de miere naturală și unt de shea, cu un alt brand care are ulei de cocos, ce va hrăni părul și îl va proteja de intemperii și de umiditatea specifică verii. Fără multe complicații și fără să umpleți un dulap întreg cu produse, puteți obține aspectul de păr aranjat la salon”, a declarant stilistul Cynthia Alvarez.

Selecție atentă a ingredientelor din produsele de styling

Cynthia Alvarez oferă câteva sfaturi generale de styling al părului. Mai precis, „uscați-vă părul în proporție de aproximativ 70%, apoi folosiți o perie rotundă pentru a-l coafa. Această metodă va preveni ruperea. Apoi lăsați părul să se răcească foarte bine”. Mai departe, specialista atrage atenția că o foarte bună manieră de a asigura sănătatea podoabei capilare, pe care se și bazează frumusețea acesteia, este selecția atentă a ingredientelor din produsele de styling: „Cred în îngrijirea sănătoasă a părului la un preț accesibil și știu că scump nu înseamnă obligatoriu bun. Indiferent de costul îngrijirii părului, începeți cu lista de ingrediente. Asigurați-vă că produsele nu conțin sulfați, silicon și parabeni, sunt sigure pentru culoare și includ ingrediente naturale pe care le recunoașteți”.

Răgaz pentru ca șuvițele să se „destreseze”

Specializată în realizarea de coafuri de covor roșu, care trebuie să reziste ore întregi sub lumina și căldura reflectoarelor, Alvarez sfătuiește persoanele care doresc să aibă un păr mereu în formă să nu abuzeze de acest stil de a se coafa și „să dea răgaz șuvițelor să se destreseze”. „Trebuie să rotiți în rutină măști hrănitoare, ulei, produse de îngrijire a scalpului și tratamente personalizate, în funcție de tipul de păr, pentru a vă asigura că acesta rămâne puternic și poate ține pasul cu ceea ce așteptați de la el, mai ales dacă este uscat. Și, bineînțeles, nu uitați să folosiți întotdeauna un bun protector de căldură!”, recomandă Alvarez.

Potrivit specialiștilor, starea generală a părului poate fi mult ameliorată dacă fața de pernă pe care se doarme noaptea este din mătase

Protecţie UV, balsam contra clorului, eliminarea vârfurilor despicate

În ceea ce privește repararea părului deteriorat, stilistul Shakirei crede în „parteneriatul” fiecăruia cu propria podoabă capilară. „În primul rând, mai ales vara, dacă aveți părul vopsit sau deschis la culoare, este indicat să-l protejați de soare folosind un produs destinat acestui scop. De asemenea, evitați să spălați părul cu apă cu clor - înainte de a intra în piscină, umeziți-l și aplicați un balsam. La capitolul produse de refacere, cele mai indicate sunt cele cu miere naturală, unt de shea și ulei de nucă de cocos. În funcție de starea părului, se poate recurge și la o tăiere superficială, pentru a elimina vârfurile despicate”.