Main menu

header

887 4 1de Roxana Istudor şi Daniel Şuta

O nouă substanță naturală, realizată din fermentație microbiană, va sta la baza șampoanelor și balsamurilor viitorului, anunță brandul LLS Beauty. Biodegradabilă și creditată cu certe beneficii pentru podoaba capilară, noua substanță gumată promite să fie o experiență cu totul invatoare.

Kelco-Care creează un film protector pe firul de păr

Guma Kelco-Care este un produs sustenabil, ecologic, derivat din natură și a cărui tehnologie permite introducerea în formulele de șampon și balsam de păr ale generației următoare de cosmetice. Ingredientul are capacitatea de a genera un film protector pentru firul de păr, ceea ce va amplifica efectele de aranjare ușoară a părului în cazul balsamurilor și va stimula capacitatea de curățare în cazul șampoanelor. „Părul va căpăta o suplețe mătăsoasă superioară fără ca produsul să încarce sau să facă părul gras ori lipicios”, punctează un comunicat al producătorului.

Se adaptează unei mari varietăți de pH al scalpului

Potrivit unei cercetări a Euromonitor, una dintre cele mai mari preocupări ale clienților din întreaga lume în legătură cu părul este degradarea, tradusă prin rupere, vârfuri despicate, lipsă de vitalitate și strălucire sau tendința de a se încurca. „Guma Kelco-Care se adresează fiecăreia dintre aceste îngrijorări și va face parte din formulele inovative care vor face părul mult mai sănătos”, afirmă Juliana Mancini Gomiero, manager în cadrul LLS Beauty. Potrivit producătorului, substanța gumată se adaptează unei mari varietăți de pH al scalpului și la temperaturi diferite, rămânând la fel de eficientă și când șamponul este dispersat sub apă rece. LLS Beauty a lansat deja o serie de mostre de șampon, balsam și lapte hrănitor pentru păr care conțin substanța gumată Kelco-Care.

Formulele cu xanthan, considerate mai „curate”

887 4 2Gelifiant de origine naturală ce formează geluri clare și transparente, guma xanthan este folosită în anumite șampoane, întrucât contribuie la stabilizarea cremelor emulsionate și crește vâscozitatea compozițiilor cosmetice care conțin și apă. Folosită ca agent de îngroșare, această substanță este un polimer asemănător celulozei și produsele cosmetice care o conțin sunt considerate „curate”, întrucât rezistă la variațiile pH-ului și rămâne stabilă în condiții acide și alcaline deopotrivă. De asemenea, are și o bună stabilitate termică, și se adaptează cu multe alte ingrediente care fac parte din formulele șampoanelor, remarcându-se în principal pentru stabilitatea și consisteța ridicată pe care le conferă spuma. Cum guma xanthan este tot un rezultat al fermentației, produsele cosmetice care o conțin sunt considerate formule mai aproape de conceptul de cosmetice naturale.

Kelco-Care urmează să fie introdus ca ingredient principal și în anumite linii de vopsea de păr