Main menu

header

886 4 1de Ștefania Băcanu şi Gabriela Comşa

Uleiul de baobab este unul dintre ingredientele cele mai utilizate în industria cosmetică, grație conținutului bogat de substanțe nutritive, acizi grași, precum Omega 3, 6 și 9, dar și vitaminele A, C, D, E și F. Se extrage din semințele fructelor din copacul baobab, fiind considerat un produs 100% natural, ce ajută la menținerea sănătății pielii și a părului. Se absoarbe rapid, fără să lase vreun reziduu uleios.

Dă rezultate excelente în tratamentul buzelor crăpate

Datorită acizilor grași din compoziție și a conținutului ridicat de vitamina C, uleiul de baobab are un efect puternic antioxidant, ajutând, astfel, la combaterea radicalilor liberi. Întinerește celulele și le repară pe cele deteriorate, încetinind, astfel, procesul de îmbătrânire, lăsând pielea fină și catifelată. Se utilizează după fiecare baie, recomandat, pe pielea umedă. Se aplică trei-patru picături în palme și se masează fiecare zonă, cu mișcări circulare, neagresive, până când este absorbit complet. Chiar dacă pielea rămâne puțin uleioasă, nu vă ștergeți. Ideal ar fi să repetați procedura în fiecare zi, cel puțin o săptămână, pentru a vedea efectele. Iarna, mai ales, este recomandat și preferat cremei de corp. De asemenea, dă rezultate excelente în tratamentul buzelor crăpate. Folosit cu regularitate, uleiul de baobab este un remediu eficient și în vindecarea rănilor, a cicatriciilor lăsate de plăgile deschise sau de anumite traumatisme, dar mai ales a bolilor de piele, dacă este utilizat cu regularitate. 

Îndepărtează vergeturile

886 4 2Uleiul de baobab este folosit în cosmetică pentru îndepărtarea machiajului zilnic, fiind o variantă excelentă pentru curățarea tenului, pentru că este un ulei care se absoarbe ușor și nu lasă pielea grasă. Pentru o hidratarea mai mare, se poate combina cu uleiul de jojoba și cel de măceșe, un amestec recomandat pentru tenul deshidratat, cu tendințe de uscare. Se amestecă toate aceste uleiuri, câte o jumătate de linguriță din fiecare, și se masează ușor fața și gâtul, preț de câteva minute, apoi se clătește cu apă călduță. Se recomandă utilizarea de două-trei ori pe săptămână, îndeosebi în sezonul rece. De asemenea, uleiul de baobab este des folosit pentru îndepărtarea pungilor de sub ochi, care apar, de regulă, de la oboseală, insomnii sau stres. Aplicați una-două picături de ulei sub ochi, de două ori pe zi, dimineața și seara, și lăsați să acționeze 15 minute, apoi clătiți. Repetați procedura de trei, patru ori pe săptămână. Nu veți vedea efectul instant, dar, în timp, pungile vor dispărea. Este un remediu excelent pentru în- depărtarea vergeturilor de pe corp, apărute ca urmare a creșterii în greutate sau după o sarcină. De aceea, uleiul ajută la refacerea și la menținerea elasticității pielii. Masați-vă zonele cu probleme, insistând pe abdomen și pe piept, cât de des puteți, și lăsați-l să acționeze, fără să clătiți.

Tratează acneea

Având o concentrație mare de acid linoleic, uleiul de baobab poate ajuta la tratarea mai multor afecțiuni dermatologice, precum eczemele, acneea dermatita atopică sau chiar psoriazisul. Acidul linoleic este unul gras nesaturat, care face parte din complexul acizilor grași Omega 6. Aceștia au proprietăți antiinflamatorii și de refacere a țesuturilor, ceea ce face ca uleiul de baobab să fie bun în combaterea afecțiunilor dermatologice. În cazul acneei, o afecțiune specifică adolescenței, ale cărei cauze sunt deseori legate de producerea de sebum în exces, se recomandă tratamentul cu ulei de baobab și argilă. Mai exact, se prepară o mască dintr-o linguriță și jumătate cu ulei, la care se adaugă una cu argilă. Se amestecă bine până rezultă o pastă și se aplică pe fața curată. Lăsați-o să acționeze 20-30 de minute, după are îndepărtați-o cu apă călduță, delicat, fără să frecați pielea. Combinația unică de acizi grași din compoziția uleiului de baobab ajută la echilibrarea producției de sebum și inhibă inflamația asociată, deseori, cu această afecțiune.

Fructul baobab este utilizat ca alternativă la laptele matern, pentru că este foarte bogat în calciu. Conține de două ori mai multe vitamine decât cel provenit de la mamă

Opreşte căderea părului

Pentru persoanele care se confruntă cu început de calviție, uleiul de baobab poate fi soluția salvatoare. Combinați-l cu uleiul de nucă, câte două lingurițe din fiecare, și masați pielea capului preț de cinci-zece minute, după care acoperiți părul cu un prosop. Lăsați-l să acționeze cât mai mult timp, cel puțin o oră, după care spălați bine. Repetați procedura măcar de două ori pe săptămână, vreme de o lună, și reluați după alte două de pauză. În cazul în care vă confruntați cu un păr uscat și deteriorat, puteți aplica această compoziție și pe firul de păr, iar gramajele le ajustați în funcție de lungimea părului.