Main menu

header

885 4 1de Ștefania Băcanu şi Tatiana Solomon

Uleiul esențial de imortele (Helichrysum italicum) are virtuți necunoscute de mulți. Cu un miros intens specific, dulceag și pământiu, cu note de fân, de miere și fructe, dar și note ierboase, acesta este utilizat în aromoterapie, în special, dar este folosit și în cazul anumitor afecțiuni, cum ar fi cele cutanate, dar este foarte important să știți că se folosește doar în combinație cu alte uleiuri suport sau diluat în apă.

Vindecă cicatricile

Uleiul esențial de imortele este apreciat pentru acțiunea benefică asupra cuperozei, a rozaceei, a cicatricilor și a hematoamelor, fiind utilizat ca anticoagulant puternic, și pentru atenuarea vânătăilor și a echimozelor, și pentru stimularea circulației sangvine. Este un ulei esențial care nu se folosește în stare pură, ci doar diluat în ulei vegetal, în apă, sau inclus în preparate cosmetice. Astfel, pentru tratarea cuperozei, a rozaceei și a cicatricilor lăsate de anumite afecțiuni, utilizați uleiul esențial de imortele, în combinație cu ulei vegetal de jojoba sau cu ulei organic de măceș. Puneți câte o linguriță din fiecare într-un recipient și amestecați până se omogenizează. Curățați fața în prealabil, apoi aplicați uleiul cu o pensulă și lăsați-l să acționeze 20-30 de minute. De preferat să faceți acest tratament seara, înainte de culcare, cel puțin o dată pe săptămână, timp de o lună. Uleiul esențial de imortele, în combinație cu cel de cuișoare suport, este foarte util în stimularea circulației sangvine, dar este și un anticoagulant excelent. Puteți să le folosiți împreună, amestecate, câte o linguriță dimineața după micul dejun, în fiecare zi, timp de o săptămână, sau, dacă vi se pare prea grețos, puteți dilua uleiul esențial de imortele într-un pahar cu apă de maximum 60 ml, adică, soluția să fie mai concentrată. La fel, se consumă dimineața, după micul-dejun, zilnic, timp de șapte-zece zile. Pentru afecțiuni mai severe, puteți repeta tratamentul după o pauză de o lună. Uleiul esențial de imortele este indicat și în perioada de menopauză. Atenuează simptomele și reduce bufeurile. Un pahar cu apă în care diluați o linguriță de ulei, băut dimineața, după masă, poate face minuni. La nevoie, puteți repeta procedura de două ori pe zi.

Estompează ridurile

885 4 2Cu proprietăți puternic regeneratoare, uleiul esențial de imortele este folosit de ani buni datorită beneficiilor pe care le aduce în domeniul frumuseții. Acesta este conceput să protejeze și să hrănească pielea, ajutând-o, în același timp, să lupte împotriva factorilor care contribuie la îmbătrânirea țesuturilor. Astfel, o utilizare constantă va contribui la menținerea aspectului radiant, neted și tânăr al pielii. Sporește fermitatea cutanată și rejuvenează. În plus, se absoarbe ușor și poate fi folosit atât pentru corp, cât și pentru față, gât și decolteu. Veți vedea, în timp, cum ridurile fine, deja existente, vor fi estompate, iar apariția altora noi va fi întârziată. Faceți un amestec dintr-o linguriță cu ulei esențial de patchiulli, două cu ulei esențial de imortele și încă una cu ulei vegetal de morcov. Soluția obținută o aplicați pe pielea umedă, de preferat, imediat după baie, seara și, ar fi bine și dimineața, pentru un efect mai bun. Masați-vă corpul bine, până ce uleiul a fost absorbit complet, apoi, nu clătiți. Ar fi ideal să repetați procedura de patru-cinci ori pe săptămână, mai ales iarna, când temperatura scăzută usucă țesutul, iar nevoia de hidratare este mai mare. Aceeași combinație de uleiuri o puteți face și pentru față, gât și decolteu, după același model. Pentru a nu îngrășa tenul, este indicat să utilizați un demachiant și un tonic special create pentru tenul gras.

Imortelele sunt flori sălbatice, renumite pentru longevitate, pentru faptul că nu se ofilesc niciodată. Din flori, se extrage uleiul esenţial de imortele care concentrează în moleculele sale secretul tinereţii veșnice

Uleiul esențial de imortele este ideal pentru împiedicarea apariției procesului de îmbătrânire premature și pentru estomparea ridurilor fine

Atenuează vergeturile

Pentru că uleiul esențial de imortele este un produs care nu se aplică direct pe piele, îl puteți include în preparatele cosmetice, cum ar fi cremele de întreținere pe care le folosiți zilnic, balsamuri, seruri, iar dozajul uzual recomandat pentru compozițiile aplicate pe piele este de 0,2-2% din cantitatea folosită. Se utilizează prin masaj pe care îl puteți face singuri acasă, ori de câte ori aveți nevoie. Când vă simțiți picioarele grele, obosite, sau când sunt umflate. Masați ușor, fără presiune, apoi întindeți-vă, iar picioarele puneți-le puțin mai sus decât restul corpului. Senzația de greutate va dispărea rapid. De asemenea, dacă aveți vergeturi, o cură pe bază de ulei esențial de imortele vă va ajuta să le atenuați. La fel, puneți câteva picături în crema pe care o utilizați de obicei (una naturală care să nu conțină parfum) și masați-vă picioarele în fiecare seară, timp de zece zile. După șase săptămâni, puteți relua tratamentul. Veți observa o îmbunătățire, picioarele nu vor mai fi inflamate, iar vergeturile nu vor mai fi pronunțate. O utilizare pe termen lung va împiedica și apariția reumatismului, a durerilor osoase și articulare.