Main menu

header

877 4 1de Roxana Istudor şi Daniel Şuta

Cate Blanchett, adevărată legendă a Hollywoodului, una dintre cele mai bune actrițe ale generației sale, cu două Premii Oscar la activ, uimește cu fiecare apariție, pentru că pare să fi oprit timpul în loc. Firească, naturală, dar în același timp impecabilă, actrița din „Elizabeth” arată mai bine ca niciodată la 53 de ani.

„Nu prea fac mișcare în sensul larg acceptat”

Cate Blanchett are atâtea roluri diverse la activ, încât este greu de plasat într-un anume gen. De la drame la filme romantice și de la science fiction la comedie, nimic nu i-a rămas neabordat, actrița de o uimitoare versatilitate interpretativă punându-și o amprentă inconfundabilă asupra cinematografiei mondiale. În același timp, diva de la Hollywood trăiește o viață normală, are o familie frumoasă, cu patru copii, dintre care unul adoptat, și o căsnicie care durează de 25 de ani. „Îmi încep ziua între 6:00 și 6:30. Mi-ar plăcea să spun că alerg, dar, pentru că se trezesc copiii, începe ziua în jurul programului lor. Îmi propun să fac mișcare, se întâmplă un lucru, apoi altul, așa că de obicei… nu prea fac mișcare în sensul larg acceptat. Pentru mine, asta înseamnă o ceșcuţă cu cafea băută în fugă, pregătirea prânzului copiilor, hrănirea câinelui, un pahar cu apă fierbinte cu lămâie și ies pe ușă”, povestește actrița din seria „Stăpânul inelelor”.

„Cred în loțiunile hidratante”

Pentru Cate Blanchett, timpul pare să curgă înapoi. Cu o viață de familie atât de plină, cu roluri memorabile unul după altul, este greu de crezut că emblematica actriță abia găsește timp să-și dea cu pieptănul prin păr. Și totuși, rutina sa de înfrumusețare este la fel de frugală ca și restul preocupărilor față de propria persoană. „Nu port machiaj dacă nu este vorba despre vreun eveniment. Evident, mi s-a întâmplat să adorm cu fardul pe față, dar a doua zi am grijă să compensez. Cred foarte mult în loțiunile hidratante, care fac minuni. Când zbor pe distanțe lungi, îmi pun pe față trei măști de hârtie, una peste alta. Iar la capitolul păr, dacă mă pieptăn rapid, deja este foarte mult”, povestește vedeta din „Jurnalul unui scandal”. Pe de altă parte, Cate Blanchett, feministă foarte vocală, transmite mesajul că femeile nu ar mai trebui să fie atât de dure cu ele însele doar din motive de canoane de frumusețe impuse din exterior. „Sentimentul fiecăreia despre propria persoană evoluează, dar rămânem atât de vulnerabile la interpretările și impresiile altora despre cum ar trebui să arătăm! Aici femeile pot interveni și pot susține cu adevărat diferite tipuri de frumusețe, așa încât fiecare să poată fi fericită cu ceea ce are. Toată lumea începe să arate la fel”, consideră Cate.

„Pilates este un program parcă făcut special pentru corpul actorilor”

877 4 2Vedeta care a cucerit întreaga lume cu rolul Reginei Elizabeth I consideră că Pilates este un program ideal pentru corpul unui actor. „De foarte multe ori, aceste exerciții sunt singurele pe care le fac. De asemenea, cum meseria mea implică să fii foarte activ, fac întinderi dimineața, de obicei pe fugă și într-o fereastră de timp limitată, dar simt că am avut grijă de mine în acest fel”, detaliază Cate. În plus, un bun obicei preluat de la un prieten actor este meditația. „Am acest prieten foarte drag, unul dintre cei mai buni actori din Australia, care a început să mediteze în urmă cu câțiva ani. L-am întrebat dacă nu trebuie să ai acea ușoară tensiune în corp pentru a fi pe scenă și mi-a răspuns că meditația îl ajută să fie și mai concentrat pe rol. Așa am decis să încerc și acum am patru ședințe pe săptămână”, povestește vedeta din „ Strania poveste a lui Benjamin Button”.

„Sunt foarte greu de găsit alimentele care nu au ingrediente nocive ascunse”

877 4 3La capitolul nutriție, celebra actriță detaliază despre învățămintele unui episod de probleme de sănătate ale unuia dintre fiii săi. „A trebuit să eliminăm complet zahărul, grâul, lactatele și toate alimentele procesate. Făceam asta împreună cu soțul meu și ne-am dat seama cât de greu sunt de găsit alimente care nu au ingrediente ascunse, nocive, cum ar fi zahărul. Aveam nevoie de ochelari de citit când făceam cumpărăturile”, își amintește Cate. În ceea ce privește dieta, actrița din „Blue Jasmine” crede în moderație și în eliminarea tuturor alimentelor care vin din reclame sau din modă și nu din propriul fel de-a fi. „Secretul este să putem să ne debarasăm de toate produsele de care credem că avem nevoie, dar de fapt nu este deloc așa; să scăpăm de surplus”, consideră Cate. În rest, actrița nu ține dietă. „Nu urmez o dietă anume, dar încerc să stau departe de cereale, chiar dacă iubesc pâinea la fel de mult ca toată lumea și evit aditivii. Cred, însă, că trebuie să ne și bucurăm de viață, așa că sunt seri în care mă răsfăț cu un pahar cu șampanie”, afirmă vedeta, care este fan al bucătăriei italiene.

Circuit intens de exerciții cardio și ridicare de greutăți

Când Cate a fost distribuită în rolul Hella, din „Thor: Ragnarock”, era în formă fizică foarte bună. Dar l-a văzut pe Chris Hemsworth și a dorit să-și îmbunătățească aspectul. „Îl antrenam pe Chris pentru rolul lui Thor când Cate a venit și a văzut forma în care era Chris, așa că mi-a cerut s-o antrenez. A muncit din greu, foarte conștiincios, iar rezultatul s-a văzut în felul plin de forță în care a portretizat personajul”, detaliază antrenorul vedetelor Luke Zocchi, pentru The Daily Telegraph Australia. Dar pentru Cate nu a fost deloc ușor. Actrița avea 48 de ani și a intrat într-un regim de pregătire draconic. „A fost îngrozitor. A fost un circuit intens de exerciții cardio și ridicare de greutăți, care dura doar 20 de minute, pentru că trebuia să se potrivească între scene. În același timp, a fost grozav, chiar eram nerăbdătoare să mă trezesc la 6:00 și să lucrez. Aș vrea să pot să revin la acest tip de program. Când m-am antrenat pentru «Thor: Ragnarock» am fost în formă pentru prima dată în viață”, rememorează Cate.

„Dacă aș avea din nou 20 de ani, mi-aș impune să-mi fac mai puține griji“

„Oțetul de cidru de mere, câte o linguriță în fiecare dimineață, îmi alcalinizează organismul, pe care stresul îl face foarte acid”

Detoxificare cu ierburi pentru ficat, rinichi şi vezica biliară

877 4 4Actrița din „Nu priviți în sus!” nu pare să aibă nevoie de o scădere în greutate și nici nu crede în regimuri alimentare aspre. În schimb, recurge la curățarea ficatului, rinichilor și vezicii biliare, punându-se în mâinile doctorului Bo. Wagner, din Los Angeles. „Nu fac asta ca să slăbesc, fac o detoxificare și mă simt grozav după aceea. Este o metodă dură: timp de o lună, totul se bazează pe ierburi detoxifiante, care curăță și reînnoiesc. Nu mănânc o săptămână, dar mă face să mă simt cu adevărat uimitor”, argumentează vedeta.