Main menu

header

875 5 1de Ștefania Băcanu şi Claudia Mîţoi

Odată cu trecerea timpului, pielea devine ternă, își pierde din elasticitate, iar ridurile încep să se dezvolte. Este un proces ce poate fi amânat cu ajutorul tratamentului Scarlet, care vine în întâmpinarea celor care se luptă cu acneea, cu cicatricele lăsate de aceasta, sau care vor să reducă liniile fine inestetice. Ensar Duman (medalion), consilierul medical la www.ensarduman.ro, ne-a vorbit despre acest sistem de ultimă generație, cum ajută pielea și în ce constă întregul proces.

„Oferă rezultate vizibile chiar de la prima ședință”

875 5 3- Ce este tratamentul Scarlet?

- Tratamentul Scarlet cu radiofrecvență fracționată este cea mai actuală tehnologie de reînnoire a pielii și diminuare a cicatricilor și vergeturilor. Este cel mai avansat tratament de rejuvenare facială, corporală și capilară, realizat cu impulsuri scurte de radiofrecvență fracționată. Terapia minim invazivă urmărește îmbunătățirea imediată a aspectului pielii. Printre beneficiile obținute putem menționa: diminuarea cicatricele postacnee, micșorarea porilor dilatați, reducerea ridurilor adânci și fine, întinderea și întinerirea pielii și eliminarea vergeturilor. Scarlet este unul dintre puținele tratamente care oferă rezultate vizibile chiar de la prima ședință, cu perioadă de refacere scurtă și fără sângerări indiferent de tipul pielii.

- Prin ce se diferenţiază de celelalte tratamente de rejuvenare? Ce are special?

- Se diferențiază prin sistemul său de radiofrecvență fracționată. Acesta este prevăzut cu un dispozitiv special cu 25 de microace placate cu aur, care penetrează pielea la adâncimea dorită. În plus, comparativ cu alte tehnologii fracționate, care emit unde doar în vârful acului, Scarlet transmite radiofrecvență pe toată lungimea acelor. Pătrunderea sa către epidermă și dermă are loc printr-un control precis al adâncimii. Tratamentul Scarlet stimulează regenerarea pielii și formarea de noi fibre de colagen, net superioare celor existente. Terapia diminuează cicatricele postacneice până aproape de dispariție definitivă. Rezultatul este definitiv, pielea nu va mai prezenta niciodată imperfecțiunile din trecut. Vă puteți imagina ce înseamnă acest lucru pentru o persoană care a suferit de acnee, s-a vindecat, dar a rămas cu urme la nivelul feței?! Iar vindecarea are loc în numai trei-șase ședințe. Practic, Scarlet determină pielea să se înnoiască, să fie netedă și fermă, și mai tânără.

„Ridică sprâncenele căzute prin strângere”

875 5 2- În ce constă procedura?

- Înainte de tratament, tenul va fi curățat și se va aplica pe toată zona o cremă ușor anestezică. Apoi, vom lucra cu această aparatură de stimulare celulară, care va emite unde radio de înaltă frecvență. Acestea vor ajunge în derm, în stratul profund al pielii, prin intermediul celor 25 de ace ale dispozitivului. Astfel, vor fi declanșate modificări temporare la nivelul țesuturilor, lucru care va stimula regenerarea pielii și formarea de noi fibre de colagen. Intensitatea va fi adaptată tipului de piele. În zonele de pe corp, unde există semne și cicatrice, se va lucra cu o intensitate mai mare și acele vor penetra mai adânc țesutul. În cele cu piele ultrasensibilă, cum este cea din jurul ochilor, puterea radiofrecvenței va fi redusă.

- Cui se adresează acest tratament?

- Tratamentul premium cu radiofrecvență fracționată se adresează persoanelor care prezintă cicatrice postacneice, cicatrice cauzate de arsuri sau lăsate de anumite intervenții chirurgicale, semne și pete pigmentare în urma acneei, deteriorarea conturului feței, riduri în jurul buzelor, ochilor și gâtului, piele cu flexibilitate și tonus scăzut, persoanelor care doresc o îmbunătățire a aspectului pielii prin lifting facial, pungi și riduri în zona ochilor, vergeturi. Tratamentul Scarlet poate fi aplicat pe toată zona feței, dar și pe cea a corpului, unde există vergeturi sau cicatrice. Acționează și pe scalp, cu scopul de a estompa ridurile de pe frunte sau de a trata sprâncenele căzute prin strângerea și ridicarea pielii.

„Se adresează femeilor și bărbaților, indiferent de vârstă”

875 5 4- Atât femeilor, cât şi bărbaţilor?

- Da, Scarlet este un tratament pentru femei și bărbați, indiferent de vârstă. Rezultatele sunt uimitoare în tratamentul postacneic, de aceea, mulți dintre pacienții noștri sunt adolescenți sau persoane mature cu semne și cicatrice. De asemenea, datorită efectului de lifting facial nonchirurgical cu durata de până la un an, terapia Scarlet este îndrăgită de persoanele de 45-50 de ani.

- Ce trebuie să ştie pacientul înainte de procedură?

- Trei lucruri sunt importante de știut. La începutul tratamentului, în zona de lucru se va aplica o cremă anestezică, pentru a atenua micile senzații de disconfort. După ședința de tratament, la nivelul zonei unde s-a lucrat, se vor forma mici umflături de culoare roz. În scurt timp, în maximum 24 de ore, semnele vor dispărea. În următoarele două-trei zile este posibil să apară un eritem, respectiv puncte mici de culoare roșu închis. Reacția este normală, pielea începe să se regenereze. Cu ajutorul fondului de ten veți putea masca roșeața.

„Rezultatul se va menține un an”

- Când şi cum trebuie făcut tratamentul Scarlet?

- În terapia cu radiofrecvență numărul ședințelor de tratament este stabilit în urma consultului de specialitate. La fel și intensitatea și timpul de lucru, în funcție de textura pielii și zona de lucru. Scarlet se realizează indiferent de anotimp, cu recomandarea ca vara să se folosească o cremă cu SPF 50.

- Cum se realizează întreţinerea? La cât timp?

- Recomandările sunt diferite și în funcție de zona tratată. De exemplu, dacă am apelat la Scarlet pentru diminuarea cicatricelor, întreținerea nu va mai fi necesară. În trei-șase ședințe semnele se vor reduce considerabil și nu vor mai apărea. Practic, textura tenului va deveni netedă și nu va mai arăta niciodată ca în trecut. Dacă am urmărit efectul de lifting facial nonchirurgical vom realiza trei-șase ședințe. Rezultatul se va menține un an, când vom putea apela din nou la tratamentul Scarlet cu radiofrecvență fracționată.

„Am descoperit terapia Scarlet cu radiofrecvenţă fracţionată în clinicile din Istanbul şi Londra. Am urmărit rezultatele şi evoluţia cazurilor tratate şi, în urmă cu un an, am decis să îl achiziţionăm“

„Este o terapie premium cu efecte adverse minore şi de scurtă durată“

- Există contraindicaţii?

- Tratamentul Scarlet este o terapie premium cu efecte adverse minore și de scurtă durată. Dacă recomandările medicale vor fi respectate, pacientul va fi în afara oricărui risc. Vorbim aici despre indicațiile postprocedură, respectiv dormit cu fața în sus în prima noapte, aplicarea cremelor recomandate și hidratarea corespunzătoare. De asemenea, micile cruste care pot să apară în unele cazuri nu vor fi îndepărtate prin frecare sau rupere.