Main menu

header

844 4 1de Călin Popa şi Anca Flondor

Chiar dacă au intervenit unele relaxări în pandemie, multe persoane lucrează parțial sau total de acasă, iar una dintre preocupările cosmetice principale este felul în care arată și sunt îngrijiți ochii în această epocă a videoconferințelor.

Umbrele, petele și ridurile, în prim-plan

Îngrijorările privind sănătatea și aspectul ochilor sunt cea dintâi preocupare manifestată legată de era „video face” - un sfert dintre adulți afirmă că observă mai mult cercurile de sub ochi și ridurile odată cu apelurile video. În aceste condiții, potrivit experților brandului StriVectin, din SUA, videoconferințele au generat o adevărată revoluție a standardelor de înfrumusețare a ochilor. Specialiștii au întocmit o listă de îngrijorări preponderente, iar pe primele locuri se situează umbrele din jurul ochilor și nasului, petele și ridurile în acest tip de prim-plan, plus faptul că ecranul face fața să pară mai plină. Potrivit rezultatelor cercetării, 69% dintre persoanele chestionate afirmă că lucrurile care îi deranjează atunci când sunt în videoconferință nu sunt aceleași pe care le percep ca defecte atunci când se uită în oglindă.

Serumuri, creme, produse corectoare

Pe direcția ochilor, o treime dintre respondenți afirmă că au fost momente în care chiar au oprit camera în timpul unui apel video, deoarece ochii lor păreau obosiți pe ecran. De asemenea, 71% susțin că fac eforturi pentru a accentua pozitiv această zonă. Per total, aproape 40% dintre participanții la sondaj afirmă că și-au intensificat eforturile de a îmbunătăți aspectul ochilor cu serumuri și creme, 34% au adăugat produse corectoare, pentru a ascunde sau a diminua cearcănele, 44% au căutat trucuri pentru a face ochii să arate mai bine în apelurile video, în timp ce 33% au luat în considerare chiar și procedurile cosmetice după ce s-au văzut în mod constant în apeluri video. Tabloul general al cercetării de piață pune în evidență faptul că pentru 51% dintre cei chestionați, cheltuielile lunare pentru îngrijirea pielii și ochilor au crescut de la începutul pandemiei, pe primul loc situându-se și aici îngrijorarea sporită cu privire la apariția în apelurile video.

„Cu ochii ca repere principale ale aparenței noastre vizibile în lumea exterioară, este firesc ca aceștia să devină trăsătura focală pentru îngrijire și înfrumusețare” (Alison Yeh, director de marketing StriVectin)

Perii de gene, de sprâncene şi mascara

Dezvăluirea nu este o surpriză pentru echipele de cercetare de la StriVectin - brandul a înregistrat o creștere de două cifre a vânzărilor produselor sale de îngrijire a ochilor în ultimul an. Concret, după un an de întâlniri virtuale, 67% dintre consumatorii chestionați au declarat că prima investiție au fost periile de gene, circa un sfert apelează la mascara, iar în final își perie sprâncenele. Întrebați ce au adăugat în rutina de înfrumusețare odată cu creșterea apelurilor video, răspunsul principal s-a dovedit a fi… îngrijirea sporită a zonei ochilor. Un alt rezultat uimitor al cercetării a pus în evidență faptul că, odată ce s-au obișnuit cu videoconferințele și au deprins metodele de a-și face zona ochilor să arate mai bine pe cameră, oamenii au început să-și schimbe percepția asupra unor astfel de întâlniri, cu 47% dintre respondenți afirmând că ar prefera un apel virtual unei întâlniri față în față.