Main menu

header

839 4 1de Călin Popa şi Daniel Şuta

Astrologia pune în dreptul fiecărei zodii trăsături definitorii, care pot deveni adevărate atuuri atunci când vine vorba despre înfrumusețare personalizată. Fiecare semn zodiacal se poate inspira din recomandările specialiștilor referitoare la evidențierea personalității prin machiaj dedicat.

Berbec

Contur și strălucire

Femeile Berbec, puternice și decise, își pot accentua trăsăturile prin contur sau pot diminua elementele de forță ale chipului în același fel. Nativele sunt spontane și pline de energie, folosesc elemente aurii și roșii, iar la evenimentele speciale se pot pune în evidență prin machiaj cu accente strălucitoare. Din trusa de înfrumusețare a acestor îndrăznețe ale zodiacului nu poate lipsi o colecție extinsă de perii, bureți și pensule de machiaj, notează harpersbazaar.com.

Taur

Piele răsfățată cu loțiuni hidratante

Trăiesc sub semnul lui Venus și au o piele impecabilă; sunt femeile Taur, care au un ten mătăsos, plăcut la atingere și care este, în același timp, foarte sensibil. În aceste condiții, reprezentantele acestui semn trebuie să-și răsfețe pielea cu loțiuni și creme de îngrijire, care să le perpetueze strălucirea naturală a chipului. De asemenea, ca semn de pământ, femeile Taur se simt încrezătoare cu fardul în nuanțe de maro, care întregește fericit tabloul personalității lor. Pentru ocazile speciale, un machiaj „ochi de pisică” este cum nu se poate mai potrivit cu mesajul pe care îl transmit aceste native.

Gemeni

Tinerețe cu retuș minim

839 4 2Duale, expansive și cu un aspect veșnic tânăr, femeile din Gemeni nu au de făcut altceva decât să scoată în evidență cât mai discret posibil naturalețea pe care o imprimă chipului personalitatea lor ce rămâne mereu „cu un picior” în copilărie. Specialiștii le recomandă femeilor din acest semn să pună în valoare cu măsură zonele feței pe care le doresc evidențiate și să nu intervină în rest, întrucât șăgălnicia chipului lor va ieși la iveală indiferent că au 20 de ani sau 60 de ani.

Rac

Îmbujorare florală, în nuanțe calde

839 4 3Femeile din zodia Racului au o drăgălășenie naturală irezistibilă, emană o energie caldă și sensibilitatea lor emoțională se reflectă din plin pe chip. Ușor de impresionat, reprezentantele acestui semn zodiacal pot recurge la a potența îmbujorarea florală care le caracterizează tenul, ziua cu nuanțe dulci pe pomeți - coral, bej, piersică - iar la evenimente speciale, conturul feței poate fi umbrit doar atât cât imaginea să capete o picătură de mister.

Leu

Spectacolul podoabei capilare

839 4 4Posesoare ale unui păr minunat, care le potențează imaginea, femeile din zodia Leu nu trebuie decât să armonizeze machiajul cu podoaba capilară spectaculoasă. Roșcatele își pot stiliza sprâncenele, blondele au la îndemână fardul de pleoape cenușiu, cu care să potențeze șuvițele, brunetele își pot contura buzele. Odată ce și-au descoperit forma, lungimea și culoarea ideale pentru păr, nativele acestui semn pot lăsa podoaba capilară să preia controlul mesajului estetic pe care îl transmit.

Fecioară

Corector pentru tenul perfect

839 4 5Critică și riguroasă, femeia Fecioară nu poate concepe să arate altfel decât perfect. Frumoasă și impozantă, reprezentanta acestui semn zodiacal are grijă să nu se vadă nicio imperfecțiune pe chipul pe care îl hrănește cu cele mai bune loțiuni, iar machiajul este întotdeauna cel care îi pune în valoare cel mai bine trăsăturile. În dreptul femeii Fecioară se poate observa invariabil acordul dintre make-up și ținută, precum și respectarea fără greșeală a aplicării fardului, de la primer la linia de tuș. Reprezentantele acestui semn zodiacal au nevoie în primul rând de un corector, pentru că nu suportă imperfecțiunile.

Balanță

Manichiura care face diferența

839 4 6Latura profund socială a femeii născute sub semnul Balanței o face foarte atentă la mâini în general și la manichiură în special. Atunci când o reprezentantă a acestui semn se răsfață la un salon, primele lucruri pe care le face sunt îngrijirea unghiilor de la mâini și de la picioare, aceste proceduri fiind cele care o fac să se simtă cel mai bine. La capitolul machiaj, femeile Balanță fac în așa fel încât să fie cât mai expresive, cu mijloace cât mai discrete - puțin fard de obraz, ceva umbră pe pleoape, ruj natural și… multă empatie.

Scorpion

Rujul seducției

Atuul imbatabil al femeii Scorpion sunt buzele care îi concentrează toată puterea de seducție și, în același timp, transmit mesajul personalității femeii născute sub acest semn. De aceea, specialiștii le recomandă doamnelor și domnișoarelor Scorpion să aibă întotdeauna la îndemână creionul și rujul care pun cel mai bine în valoare această parte a chipului lor, ce nu trece niciodată neobservată.

Săgetător

Gene de star

Conștientă de puterea privirii, femeia Săgetător este posesoare a unor gene de star. Reprezentanta acestui semn zodiacal este prin natură năvalnică, explozivă, mereu în mișcare și de un optimism molipsitor, toate acestea fiind transmise prin mișcarea genelor, pe care nativa o stăpânește din instinct. În aceste condiții, femeia Săgetător are întotdeauna la îndemână tușul, rimelul și periuța de gene. Odată potențat acest atu, restul personalității tumultuoase a femeii Săgetător se relevă implicit.

Capricorn

Forța liniei sprâncenelor

Tărie, constanță, ambiție, acestea sunt datele majore ale personalității femeii Capricorn, care nu glumește cu lucrurile serioase. Cea mai pregnantă trăsătură prin care femeile acestui semn zodiacal pot transmite toate mesajele pe care le doresc sunt sprâncenele. Stilizarea acestei părți a chipului reflectă, prin mesaj subliminal, forță și atitudine. De aceea, femeile Capricorn acordă atenția cuvenită formei și culorii sprâncenelor, făcând din acestea o declarație vizibilă din prima clipă.

Vărsător

Make-up îndrăzneț, unic

Individualitatea accentuată a femeii Vărsător este reflectată pe chipul său, care în toate cazurile afișează un make-up care „iese din rând”, unic, cu mesaj de pionierat și de depășire a barierelor. Foarte multe dintre femeile născute în acest semn zodiacal își aleg un element al imaginii lor și fac din acea parte a chipului o adevărată „semnătură”, care le definește look-ul. Dacă este vorba despre păr, generează o modă, iar la capitolul fard, instituie un stil. De la coafura „marca” Jennifer Aniston la sprâncenele emblematice ale lui Denise Richards, extraordinara capacitate vizionară a femeilor din Vărsător face ca aceste persoane să stârnească „revoluții” estetice, pe care par să le urmeze generații întregi.

Pești

Irezistibile pleoape marine

839 4 7Cu ajutorul nuanțelor potrivite de fard de pleoape, de regulă în culorile mării, femeia din zodia Pești poate face pe oricine să creadă că este centrul Universului. Tot șarmul acestui semn ține de versatilitatea expresiei, pe care umbrele din jurul ochilor o potențează puternic. La acest tip de machiaj, femeia din zodia Pești, conștientă de forța feminității sale, asortează piese vestimentare asimetrice, în culori vii, care o fac să arate ca o sirenă. De la farmecul lui Drew Barrymore la senzualitatea Rihannei, reprezentantele acestui semn zodiacal se disting imediat în orice mulțime.