Main menu

header

823 4 1de Călin Popa şi Florica Pintea

Părul ondulat natural este un vis pentru orice femeie. Chiar dacă cere un plus de atenție, orice efort merită, podoaba capilară cu bucle care se mențin fiind cu adevărat acel „accesoriu” pe care o doamnă sau o domnișoară nu-l dă jos niciodată.

Vopsea cu formulă „blândă”

Pentru a avea bucle sănătoase şi frumoase, este nevoie de ceva mai mult timp pentru îngrijire. În general, părul ondulat este fragil, cu o tendinţă de uscare, de rupere, pentru că sebumul produs în mod natural de pielea capului nu se întinde în mod natural pe toată lungimea firului de păr. Uneori, acest tip de podoabă capilară devine o problemă în caz de vânt puternic sau pe vreme ploioasă. Cea mai nocivă pentru părul ondulat este colorarea chimică puternică. Este nevoie ca buclele naturale să fie vopsite cu o formulă cât mai „blândă” și „prietenoasă”, pentru ca structura firului de păr să nu fie perturbată. În general, pentru o mai uşoară aranjare şi netezire a părului ondulat, este de preferat să fie lăsat mai lung, cel puţin până la umeri.

Pieptănare înainte de spălare

Buclele naturale sunt fermecătoare atunci se folosește uscătorul de tip difuzor. Pentru spălat, cea mai importantă este pregătirea părului şi „înmuierea” firului de păr, cu ajutorul unui şampon special de îngrijire, a unei măști şi a unor produse de îngrijire dedicate, care ajută la menţinerea elasticităţii firului de păr, care hidratează și furnizează suficiente substanţe nutritive. Formulele de șampon care conţin uleiuri sunt adecvate. Se aplică şampon uşor, se masează scalpul, pentru a stimula glandele sebacee ale pielii, care produc grăsimea necesară. Părul se spală doar o dată. Dacă obişnuiți să pieptănați părul, este cel mai bine să faceți asta înainte de spălare sau după aplicarea unei cantităţi generoase de balsam de calitate, eventual amestecat cu o cantitate mică de ulei hrănitor.

Definirea buclelor cu degetele și uscatul natural

Părul ondulat trebuie tratat cu grijă, după spălare fiind indicat să-l clătiți bine, apoi să aplicați soluţia regenerantă, care se va întinde de la rădăcină spre vârfuri, cu capul aplecat, și să înveliți părul într-un prosop. Un truc cu rezultate excelente este alocarea unui timp în care să definiți cu degetele fiecare buclă umedă, gest care contribuie semnificativ la definirea şi formarea onduleurilor naturale. De asemenea, unele vedete cu păr ondulat afirmă că fac tot posibilul să lase părul să se usuce natural. După spălare, aplicaţi o mască hrănitoare fără clătire şi produse speciale pentru coafat, apoi puteți apela la bigudiuri sau la ondulator. O alternativă posibilă pentru un păr sănătos este utilizarea de bigudiuri peste noapte.

„Buclele naturale definite și cu volum rămân în continuare foarte populare“ (stilist Charlotte Mensah, director Hair Lounge, Londra)

Serum lăptos pentru vârfuri uşoare

Potrivit experților în styling, este obligatoriu ca părul ondulat să nu fie pieptănat cu peria, ci cu un pieptăn cu dinți rari. „După spălare, luați prosopul, apăsați și răsuciți ușor, formulă de uscare ideală pentru buclele naturale și care le va feri de a o lua în toate direcțiile”, detaliază stilistul britanic Lee Stafford. Atunci când mergeți la salon pentru tuns, solicitați ca vârfurile să fie stilizate cu foarfeca, în stilul „pană”, care va conferi un volum de excepție coafurii. În același timp, un truc pentru o definire perfectă este utilizarea după spălat a balsamului pe două treimi din lungimea firului, restul fiind acoperit cu o formulă lăptoasă de serum pentru vârfuri, opțiune care va menține buclele în stare perfectă fără să le îngreuneze și să le tragă în jos, notează elle.com.