Main menu

header

811 4 1de Călin Popa şi Daniel Alexandrescu

Unul dintre ingredientele naturale care au demonstrat superputeri pentru înfrumusețare este feniculul de mare, plantă cu proprietăți de excepție asupra aspectului tenului și ale cărei calități o recomandă pentru menținerea tinereții pielii de pe întregul corp.

Reduce ridurile

811 4 2Produsele de înfrumusețare cu extract de fenicul de mare nu au, practic, contraindicații. Potrivit pentru toate tipurile de piele, pentru toate vârstele și pentru toate părțile corpului, extractul din această plantă cu aspect modest, dar plină de proprietăți formidabile de reîntinerire, poate fi lesne introdus în regimul zilnic de înfrumusețare. La nivelul tenului, feniculul de mare a demonstrat capacitatea de a emolia, hidrata, de a debloca porii închiși, de a atenua roșeața și de a impulsiona producerea de colagen. În același timp, cosmeticele cu fenicul de mare furnizează substanțele necesare pielii pentru a-și păstra aspectul tineresc. Ca urmare, unul dintre cele mai vizibile și rapide efecte ale plantei este reducerea ridurilor.

Reface epiderma în profunzime

Feniculul de mare rafinează textura pielii, organismul recunoscând rapid și reacționând prompt la această plantă. În momentul în care cosmeticele cu fenicul de mare sunt aplicate, pielea absoarbe minerale marine, vitaminele A, C și E, aminoacizi, pigmenți și polifenoli care o înfrumusețează tratând-o. Fiind în forma lor naturală, aceste substanțe sunt imediat utilizate de piele, iar urmările sunt revitalizarea, întinderea și refacerea în profunzime a epidermei. În aceste condiții, industria frumuseții a trecut la elaborarea unor produse care să conțină minunata plantă, piața oferind o gamă largă de măști, loțiuni, creme, serumuri, geluri și produse de protecție în fața razelor ultraviolete.

Conferă pielii strălucire și elasticitate

811 4 3Numeroși experți recomandă feniculul de mare chiar ca înlocuitor al „vedetei” antiîmbătrânire, retinolul. Acest aspect derivă din faptul că planta este hrănită de siliciul din terenul pe care se dezvoltă și de cantități enorme de nutrienți marini, cunoscuți pentru efectele lor asupra bunăstării pielii. Ca o consecință directă, acțiunea acestei plante se traduce printr-o strălucire sănătoasă și o elasticitate sporită pe orice suprafață a epidermei pe care se aplică, notează premiumbeautynews.com. Demn de menționat este faptul că planta generează aceste urmări dinspre interior spre exterior, ceea ce asigură durabilitate beneficiilor.

Tratează acneea, revitalizează tenul tern

Prin aportul de vitamina A, produsele cosmetice cu fenicul de mare au efect împotriva acneei, întrucât planta poate ajuta la evitarea acumulărilor de sebum și la echilibrarea activității celulare de la suprafața pielii. În același timp, feniculul de mare susține producerea de colagen și reînnoirea celulară, aspect care se traduce printr-o atenuare a petelor, cicatricilor și hiperpigmentării, în paralel menținând pielea hidratată și fermă. De asemenea, pielea ternă are numai de câștigat de pe urma aplicării produselor cu fenicul de mare, întrucât planta aduce vitamina C, un antioxidant de calibru, care ține pielea la adăpost de agresiunile poluării și excesului de make-up, previne pierderea hidratării și fortifică straturile epidermei.

Măștile din pânză cu fenicul de mare conferă protecţie celulară, regenerează şi netezesc tenul

Uleiul combate celulita

811 4 4Uleiul de fenicul de mare are certe proprietăți regenerative, refăcând rapid tonul și strălucirea pielii. Ideal pentru combaterea cu succes a celulitei, acest tip de ulei reîntinerește, conferă strălucire și o stare de bine la nivelul pielii, pe care o hrănește și o hidratează. Textura bogată a uleiului netezește asperitățile epidermei și previne deshidratarea.