Main menu

header

805 4 1de Călin Popa şi Florica Pintea

Pentru femeia modernă, mereu în criză de timp, dar întotdeauna cochetă, faptul că în sezonul rece pedichiura nu este la vedere nu reprezintă un motiv pentru a nu ține unghiile de la picioare perfect îngrijite și frumos desenate.

Metode moderne pentru durabilitate

După ce manichiura cu gel a devenit un fenomen şi este tot mai cerută, având ca alternativă și manichiura clasică cu ojă semipermanentă, aceste opţiuni sunt la dispoziția clientelor și în cazul pedichiurii, prezentând marele avantaj de a fi durabile. Pedichiura modernă poate fi realizată cu gel, cu ojă semipermanentă sau clasic. La fel ca şi în cazul manichiurii, aceste metode moderne se traduc prin rezistenţa stilului creat, a culorilor şi modelelor, pentru mai mult timp. Totodată, aceste metode nu implică decât o pilire superficială a unghiei și se pot alege forma și lungimea dorite.

Stilul clasic, omniprezent în sezonul rece

Dacă în timpul verii este preferată „asortarea” pedichiurii cu modelul manichiurii, în sezonul rece, libertatea este deplină. Pedichiura cu ojă semipermanentă se realizează după acelaşi principiu ca şi manichiura - unghia se pileşte, gelul se aplică atent şi nu în strat gros, apoi se dă culoarea în două straturi, finalizându-se cu luciu. Tot în sezonul rece se poate reveni la stilul clasic, care implică metodele standard - curățare, pilire, definire a formei, eliminarea cuticulelor, aplicarea de culoare și de luciu.

Oja turcoaz face piciorul luminos

805 4 2Dacă în timpul verii sandalele lasă pedichiura la vedere, iarna lucrurile se simplifică mult și opțiunile sunt nelimitate. Unghiile picioarelor pot fi mult mai scurte, cu o formă lejeră, care să nu rupă dresul, bine pilite și colorate cu o nuanță neutră. La fel de bine pot fi colorate în nuanțe vii, în funcție de personalitatea purtătoarei, și pot înviora, ca aspect, zilele mohorâte. De pildă, una dintre culorile care nu par să se demodeze în ultimii ani este verdele puternic, iar „ruda” coloristică turcoaz face piciorul să arate mai luminos. De asemenea, un efect puternic de contrast asigură culorile semipermanente în nuanțele fructelor de pădure, care vor acoperi imperfecțiunile unghiilor și vor face piciorul să arate foarte îngrijit.

Gelurile complimentează ținutele

805 4 3Gelurile pentru unghiile picioarelor sunt ideale iarna. Mai ușoare, mai lesne de înlăturat atunci când se reface pedichiura, într-o gamă foarte variată de culori, aceste geluri își mențin strălucirea și ziua, și noaptea. Așadar, indiferent că purtați botine zilnic sau mergeți la un eveniment în rochie de seară, o pedichiură cu gel neon poate complimenta o ținută sau poate asigura picioarelor un aspect deosebit. De altfel, varianta neon a scos și clasicul roșu din anonimat, conferindu-i popularei culori care nu lipsea de pe unghiile picioarelor un nou avânt și o reintrare triumfală în lumea saloanelor.

Oja semipermanentă 3:1 înjumătățește timpul de efectuare a pedichiurii acasă

Formă şi culoare, acasă

Pentru a realiza o pedichiură cu ojă semipermanentă acasă, aveți nevoie de pilă de carton 100/180, periuță pentru scuturat praful, ojă semipermanentă, lampă UV de 360 Wați. După curățarea unghiei și scurtare, înlăturați stratul lucios al unghiei, apoi scuturați praful și aplicați oja semipermanentă la fel ca pe cea normală, doar că în două straturi subțiri, ținând la lampă două minute după fiecare strat. Oja semipermanentă nu necesită degresare după uscare.