Main menu

header

796 4 1de Călin Popa şi Ştefania Băcanu

Provocările vieții moderne la adresa pielii sunt nenumărate, de la poluare la stilul nesănătos de viață. La acest ultim capitol se pot menționa alimentația necorespunzătoare, somnul insuficient și stresul digital, toate cu efecte dintre cele mai vizibile asupra sănătății și frumuseții pielii.

Somnul detoxifică și reînnoiește

Nu doar tenul, ci și pielea întreagă are de suferit de pe urma stresului digital. Acesta se manifestă în primul rând ca urmare a somnului insuficient sau slab calitativ și a expunerii excesive la lumina albastră a ecranelor de toate felurile. Efectele sunt vizibile - riduri tot mai pronunțate, pete, aspect neuniform, acumulare de celulită din cauza statului îndelungat pe scaun. Potrivit specialiștilor, cea dintâi măsură ce trebuie luată în calcul este odihna. Puține alte mijloace au efecte atât de benefice asupra pielii - somnul arde calorii, permite detoxificarea și reînnoirea celulelor, întinerește, pe scurt este un adevărat restart pentru piele.

Cosmetice bazate pe extract din fructe de gardenie

796 4 2Dacă la odihna de calitate se adaugă și produse cosmetice care să alimenteze pielea cu substanțele necesare refacerii, metoda este una câștigătoare. Marile branduri pun la dispoziția persoanelor care doresc să transforme somnul într-un proces de reîntinerire formule care să stimuleze producerea de colagen, elastină, precum și pentru protejarea ciclului prin care melatonina contribuie la sănătatea și frumusețea pielii. De asemenea, există produse care să contracareze urmările expunerii la lumina albastră a ecranelor inteli- gente. În condițiile în care, potrivit unor studii recente, circa 15 procente dintre milenialii planetei petrec mai bine de 12 ore pe zi privind la dispozitivele care îi conectează cu lumea, experții elvețieni de la Gigaudan au sintetizat un produs bazat pe extract din fructe de gardenie, special destinat combaterii efectelor expunerii la lumina albastră.

Scut de protecție din antioxidanți

796 4 3Nivelul ridicat de stres poate declanşa focare de probleme de piele, erupţii la nivel cutanat, ce se manifestă fie ca formaţiuni, fie ca pete roşii şi pot apărea oriunde pe corp. Prevenirea problemelor ce ţin de sănătatea pielii pe fond de stres poate fi făcută în mod eficient numai prin eliminarea cauzei - reducerea expunerii la factorii ce declanşează stresul, însă acest lucru nu este întotdeauna uşor de realizat. În anumite condiţii, stresul este inevitabil, fie că este vorba despre viaţa personală sau cea profesională şi, de aceea, specialiştii recomandă minimalizarea impactului nociv prin efectuarea exerciţiilor fizice regulate, adoptarea unei diete alimentare sănătoase şi echilibrate și urmarea unor tehnici terapeutice sau de relaxare. De asemenea, se recomandă produsele și tratamentele cosmetice care asigură realizarea unui scut de protecție din antioxidanți pentru întreaga piele. În ceea ce privește stresul digital propriu-zis, una dintre cele mai simple metode este autodisciplina pe segmentul timpului de expunere la lumina albastră a dispozitivelor inteligente.

Stresul digital este considerat o „boală a deceniului“, cu potențial de a genera afecțiuni respiratorii, psihologice și dermatologice