Main menu

header

785 4 1de Călin Popa şi Ştefania Băcanu

Tentaţia unui bronz uniform pe tot parcursul anului este omniprezentă. Dar în apropierea sezonului cald, în care vă doriți un bronz natural cât mai frumos, dar și pentru persoanele care doresc să treacă de la pielea deschisă la culoare, există câteva modalități de a scăpa de urmele autobronzantului.

Masaj cu amestec de scrub și ulei

Dacă sesiunea de bronzat artificial nu a dat rezultatele dorite, dacă doriți să vă întoarceți la pigmentul deschis sau pur și simplu vă pregătiți pentru sezonul estival, urmele autobronzantului pot reprezenta o problemă. Așadar, specialiștii recomandă mai multe moduri naturale de a scăpa de petele care tind să capete o culoare portocalie neplăcută. Pentru a reuși să eliminați bronzul artificial în mod uniform, puteți apela la un scrub, dar fără să exagerați și neapărat amestecându-l cu un ulei, astfel încât să nu agresați pielea. Amestecul de ulei și scrub se masează cu mişcări circulare ample, reducerea culorii și eliminarea petelor rezultând perfect după două, trei repetări - dimineaţa şi seara sau o dată pe zi.

Exfoliere cu lămâie și miere

785 4 2Potrivit expertului în bronzare James Harknett, exfolierea pielii trebuie făcută cu o zi înainte de trecerea la eliminarea petelor de bronz artificial, la fel și depilarea. De altfel, aceste măsuri sunt valabile și înainte de a aplica bronzul. „Acest răstimp oferă porilor răgazul de a se sigila”, detaliază Harknett. O formulă naturală de exfoliere este cea pe bază de zeamă de lămâie. Aceasta se amestecă în proporții egale cu miere. Se aplică pe zonele cu pete, se lasă să acționeze circa 25 de minute, apoi se clătește. O altă metodă eficientă și naturală de exfoliere care vă poate scăpa de urmele de bronz artificial este înotul urmat de o sesiune de saună. La final, folosiți o mănușă exfoliantă, la duș. O soluție care dă rezultate excelente se poate realiza amestecând o cană cu bicarbonat de sodiu cu o lingură cu zahăr şi o jumătate de cană cu apă. Și aceasta se folosește la duș.

Felii de cartofi și ceai negru

Pentru a elimina cu formule naturale petele inestetice de autobronzant, puteți tăia felii un castravete, apoi faceți o pastă care se aplică pe urmele de bronz artificial. Se menține 20 de minute. Și cartofii se pot utiliza cu succes. Se pun câteva felii pe urmele de bronz și se lasă să acționeze timp de 15 minute. De asemenea, ceaiul negru este foarte folositor, mai ales dacă urma de bronz seamănă cu o arsură. Se pregăteşte o ceşcuţă cu ceai negru, se toarnă într-o sticluţă cu pulverizator şi se aplică pe corp, în zonele cu urme.

Nu uitați de urechi atunci când treceți la eliminarea petelor de autobronzant. Puteți aplica aceleași formule utilizate pentru celelalte părți ale corpului