Main menu

header

de Cristina Tache

În plin sezon estival, suntem nerăbdătoare să îmbrăcăm costumul de baie şi să ne bucurăm de razele soarelui. Şi pentru că ne place să fim aranjate, acordăm o mare atenţie epilării. Pentru îndepărtarea părului de pe picioare sau de pe mâini, putem apela la metode variate. Dar atunci când este vorba despre părţile sensibile ale corpului, trebuie să fim foarte atente. Zona inghinală este una dintre acestea şi este recomandat să apelaţi la un salon specializat. Însă, şi aici trebuie să aveţi în vedere anumite lucruri, foarte importante pentru sănătatea pielii dumneavoastră.

Alegeţi atent salonul
Nu este nevoie să mergeţi la un salon foarte scump, ci la unul care respectă normele de igienă. Astfel, atunci când faceţi o programare, aruncaţi o privire prin salon şi cereţi informaţii despre nivelul de igienă de la celelalte cliente sau chiar de la o angajată binevoitoare.
Este important să ştiţi ce fel de produse foloseşte cosmeticiana. Pentru zona intimă, cea mai potrivită este ceara caldă. Aceasta ajută la dilatarea porilor, reducând durerea, iar pielea se irită mai puţin. Nu vă sfiiţi să puneţi întrebări cosmeticienei, referitoare la tipul de ceară pe care o foloseşte.

Atenţie la igiena specialistei!
Înainte de a începe, cosmeticiana trebuie să se spele pe mâini. De asemenea, ustensilele folosite trebuie să fie foarte curate, iar spatula cu care se întinde ceara să fie de unică folosinţă. Înainte de a aplica însă ceara, specialista trebuie să se asigure că produsul are o temperatură optimă şi nu să o testeze direct pe pielea clientei.

Preveniţi iritaţiile
Cu o zi înainte să mergeţi la salon, exfoliaţi zona pentru a îndepărta celulele moarte de la suprafaţa pielii. Puteţi folosi un produs exfoliant sau un burete de baie mai aspru. După epilare aplicaţi un gel cu efect antiinflamator două-trei zile consecutiv.

Urmăriţi eventualele infecţii
Cu ajutorul unei oglinjoare, controlaţi în permanenţă zona intimă, pentru a observa dacă au apărut iritaţii sau fire crescute sub piele. În cazul în care simţiţi usuturime, mâncărime sau arsuri, mergeţi imediat la un cabinet medical. Nu neglijaţi astfel de probleme, pentru că se pot complica.