Main menu

header

781 5 1de Călin Popa şi Ştefania Băcanu

Specialiștii în make-up au pus la punct marile repere de beauty ale sezonului cald 2020, iar tendința ultimilor ani, de ieșire din anonimat și de personalizare a machiajului, continuă cu noi variaţiuni pe aceeași temă.

Privirea neon

Vara este momentul cel mai propice pentru etalarea unei imagini cool, la modă, luminoasă și proaspătă, cu ajutorul machiajului. Nuanțele spectaculoase au prim-planul în sezonul cald 2020, iar tehnicile avansate și produsele tot mai elaborate fac mult mai accesibilă obținerea imaginii dorite. Potrivit specialiștilor Oscar de la Renta, culorile puternice sunt un must al verii 2020, fiind recomandate la orice ținută, de la o rochie de club la un ansamblu de plajă. Cea mai în tendințe este nuanța neon, care trimite accentul imaginii pe privirea strălucitoare. La capitolul strălucire este în mare vogă luciul aplicat nu doar pe pleoape, ci și la nivelul pomeților, pe obraji, pe arcade, chiar pe gât sau pe decolteu. Acesta este un trend susținut de Marc Jacobs, care recomandă luciul fără niciun alt fard, pentru un look străveziu, foarte la modă. În plus, sunt la mare căutare variantele de produse biodegradabile.

Blush romantic pe tâmple

781 5 2În sezonul cald 2020, aplicarea blushului trece mult granița pomeților. Specialiștii în make-up recomandă trecerea pensulei spre tâmple, până pe arcadele ochilor chiar, pentru o imagine ultraromantică, perfect potrivită trendului de fashion, care aduce în prim-plan rochiile vaporoase și pălăriile cu boruri largi. Tot ieșit din tiparele cunoscute până acum se poartă și tușul de ochi, care poate trece pe arcadă, spre sprâncene, în modele futuriste. Grafica este liberă, poate fi în mai multe culori, cuvintele de ordine fiind spectaculozitatea și avantajul adus imaginii feței prin desen. Cea mai uzitată formulă este popularul machiaj „ochi de pisică”, mult folosit în ultima perioadă, care depășește în vara 2020 toate frontierele.

Gene cu… accesorii

781 5 3Formulele de gene care se vor purta în vara acestui an depășesc, la rândul lor, simpla supradimensionare sau plusul de spectaculozitate, trecând la faza cu accesorii de toate modelele și culorile. Inițiat de specialiștii Valentino, trendul implică gene fluture sau floare, în nenumărate forme care să complimenteze ochii și privirea și, în plus, să se potrivească perfect cu ținuta și coafura. Iar pentru persoanele care nu doresc să apeleze la gene false, există variante de mascara în culori și combinații surprinzătoare, care pun în valoare forma ochilor și creează un spectacol pe chip. Yves Saint Laurent este unul dintre brandurile care promovează sistematic acest stil spectaculos, iar variantele coloristice rămân o chestiune de gust personal, la latitudinea fiecărei femei care își dorește să rămână în tendințe chiar dacă nu apelează la gene artificiale.

Buze turcoaz

781 5 4Defilările semnate Chromat au generat un trend care va fi tot mai vizibil în vara acestui an. Pe fondul declarării albastrului clasic culoarea oficială 2020, în sezonul cald se vor purta, pe lângă părul de această nuanță, și buzele turcoaz, în principal pentru persoanele brunete, care vor avea asigurat un contrast izbitor, spectaculos, foarte grafic. Acest ruj se poate asorta excelent cu un nou trend în machiajul ochilor, bazat pe albastru, care se utilizează în locul nuanțelor de negru și gri pentru a se crea celebrii „smokey eyes”. Pentru femeile blonde, Chanel scoate în prim-plan buzele-accent, de un roșu standard, bine conturate cu ajutorul creioanelor speciale și cât mai strălucitoare cu ajutorul finisajului cu gloss.

Potrivit experților, trendurile majore de make-up ale verii 2020 sunt cel mai bine puse în valoare de coafurile pe bază de coadă împletită