Main menu

header

780 4 5de Călin Popa şi Adrian Barna

Curățarea în profunzime a tenului este obligatorie în fiecare zi, date fiind agresiunile de toate felurile, de la raze ultraviolete la toxine, cosmetice cu ingrediente necorespunzătoare și poluare, cărora pielea feței trebuie să le facă față permanent. În procesul de eliminare a impurităților intervin cu cea mai mare eficiență periile speciale, cu toate avantajele lor.

Stimulează drenajul limfatic

Potrivit specialiștilor dermatologi, periile speciale de curățare a tenului sunt cele mai eficiente mijloace prin care se îndepărtează complet și rapid, în doar câteva secunde, chiar și cele mai mici urme de make-up, loțiune de protecție solară, murdărie și toxine generate de poluare. „Aceste dispozitive, atunci când sunt folosite corect, curăță în profunzime porii, stimulează drenajul limfatic și feresc tenul de acumulările de particule nocive de foarte mici dimensiuni, care pot scăpa curățării obișnuite”, explică doctor Sophie Shotter, specialist în cadrul Cosmetic Skin Clinic, din Londra. Pentru a beneficia de avantajele pe care le aduce această rutină, este necesară curățarea cu atenție a periilor după folosire și înlocuirea obligatorie a acestora la termenul recomandat.

Utile persoanelor care fac sport în mod regulat

Fie că alegeți o perie simplă cu care se masează tenul uscat, fie că este utilizată o perie electronică, special concepută pentru curăţarea tenului, rezultatele asupra pielii se vor observa în cel mai scurt timp. „Persoanele cu tenul sensibil trebuie să-și ia toate precauțiile necesare și să nu folosească acest tip de dispozitiv mai des decât este indicat. În schimb, periile pentru curățare cosmetică fac minuni pentru tenul gras sau cu tendință de îngrășare”, explică Sophie Shotter. De asemenea, aceste dispozitive sunt de mare ajutor persoanelor care fac sport în mod regulat și care ies cu porii deschiși de la sala de antrenament direct în aerul poluat al marilor orașe, riscând iritații și pigmentări neplăcute. Periile de curățare a tenului pot fi soluția ideală pentru eliminarea acestui tip de agresiune asupra tenului.

Exfoliează eficient, previn comedoanele

Periajul cu dispozitive special dedicate curățării tenului contribuie substanțial la o exfoliere eficientă și ajută astfel pielea să se regenereze în cele mai bune condiții, prevenind apariția comedoanelor sau chiar a acneei. Prin același procedeu, prin pielea nouă pot fi absorbite mai eficient substanțele hrănitoare din loțiunile, cremele și serumurile utilizate în rutina zilnică. În același timp, îndepărtarea celulelor moarte de la suprafaţa pielii contribuie major la aspectul proaspăt şi întinerit al feţei.

Curățarea tenului prin periere stimulează producţia de colagen, prevenind îmbătrânirea prematură, apariția ridurilor și a liniilor fine

Diminuează cearcănele

Circulaţia sangvină adecvată este esenţială pentru o piele frumoasă şi sănătoasă. Folosind o perie pentru masajul facial sau pentru curăţarea tenului, acesta primește oxigenul de care are nevoie pentru a se menține tânăr și proaspăt. Totodată, prin masarea tenului cu o perie specială se reduce aspectul de faţă umflată, diminuându-se pungile de sub ochi şi cearcănele.