Main menu

header

780 4 1de Călin Popa şi Alexandru Filcu

Una dintre cele mai pregnante tendințe ale înfrumusețării ultimilor ani este ascensiunea rapidă a produselor care intră în categoria înfrumusețării comestibile și care respectă principiul esteticului care trebuie să vină din interior.

Ingerarea de antioxidanți previne îmbătrânirea accelerată

În paralel cu trendul care aduce cu regularitate tot felul de produse hrănitoare externe pentru ten, piața produselor de înfrumusețare comestibilă crește spectaculos și se diversifică pe măsură. Sub formă de pudre, batoane, smoothie-uri sau suplimente, toate aceste produse garantează o îmbunătățire semnificativă a aspectului pielii. De asemenea, există și produse comestibile împotriva acneei. Potrivit dermatologului Anthony Youn, din Detroit, SUA, „ingerarea acestor produse care conțin antioxidanți poate fi benefică pentru sănătatea generală și pentru cea a pielii, întrucât combat radicalii liberi și oxidarea, elemente centrale ale îmbătrânirii accelerate”.

Produsele cu colagen luptă din interior cu ridurile

780 4 2Multe dintre podusele care promovează frumusețea generată dinspre interior, pe cale comestibilă, conțin colagen. Element esențial pentru elasticitatea pielii, acesta nu mai este produs în mod natural de organism după o anumită vârstă, iar brandurile de înfrumusețare comestibilă mizează pe acest aport interior pentru rezultate exterioare. „Liniile și ridurile încep să se formeze adânc sub suprafața pielii și multe produse cosmetice care se aplică extern nu pot demonstra eficacitate împotriva fenomenului, care poate fi combătut și din interior. Căutați acele produse cu colagen hidrolizat, care este compus din lanțuri mai mici de aminoacizi și care poate fi absorbit mai repede de organism”, detaliază nutriționistul Vanessa Rissetto, din Hoboken, New Jersey.

Tocotrienolii refac pielea

780 4 3Pudra din fructe uscate de baobab este folosită de secole în Africa pentru refacerea pielii, iar acest aspect a atras imediat atenția producătorilor de batoane și pulberi destinate frumuseții comestibile. Așa au apărut formulele cu tocotrienoli, despre care dermatologii afirmă că sunt o formă de vitamina E solubilă în apă, confirmată de cercetări științifice ca având proprietăți antioxidante excelente și care inhibă degradarea colagenului din organism, prelungind astfel tinerețea și strălucirea pielii, notează nylon.com. De asemenea, produsele cu tocotrienoli mai conțin potasiu, calciu, magneziu și proteine, fiind astfel benefice întregului organism.

Acizi grași împotriva inflamațiilor

780 4 4Nutriționiștii de peste Ocean au selectat, din marea de produse destinate înfrumusețării comestibile, și pe cele care conțin acizi grași esențiali de tip Omega, întrucât aceștia sunt cunoscuți pentru capacitatea de a lupta împotriva inflamațiilor și de a genera beneficii pentru bariera naturală de apărare a pielii. Totodată, se mai poate recurge la produsele care conțin adaptogeni cum sunt ciupercile reishi sau ashwagandha, care impulsionează sistemul imunitar, acordându-se atenție datei de expirare, precum și la formulele cu vitamina C, unul dintre cele mai eficiente ingrediente în variantă ingerabilă, cu amendamentul că trebuie căutate produsele care nu conțin zahăr, întrucât acesta are efect nociv asupra pielii.