Main menu

header

774 4 1de Carmen Ciripoiu şi Florica Pintea

Ați investit o avere în produse cosmetice de cea mai bună calitate, dar ar trebui să știți că, odată ce le veți desigila, acestea își vor pierde din valabilitate. Mai mult, specialiștii susțin că trebuie să fiți foarte atenți și la locurile în care le depozitați, pentru a preveni eventualele neplăceri de mai târziu.

Depozitaţi-le în spații reci şi uscate

Sunteți o împătimită a produselor cosmetice? Fiecare femeie are dreptul să fie mai frumoasă, însă cosmeticele nu mai trebuie folosite atunci când culoarea și mirosul se modifică. Aruncați orice produs care devine înțepător, are o culoare neobișnuită și o textură diferită. Orice produs cosmetic, spun specialiștii, ar trebui să fie depozitat în spații reci și uscate. Atenție! Nu introduceți produsele cosmetice în frigider, întrucât temperaturile joase creează deseori probleme emulsiilor.

Fondul de ten expirat are o textură brânzoasă

Aveți câteva rujuri pe care le iubiți, însă acestea au devenit râncede și li s-a alterat și gustul? Aruncați-le cât mai repede! De asemenea, fiți atente la fardurile care nu se întind ușor și se fărâmițează, pentru că sunt vechi. Trebuie să aveți grijă și la creioanele dermatografe. Dacă observați că mina acestora se întărește și prezintă dificultăți de întindere, nu le mai folosiți. La rândul său, fondul de ten al cărui termen de valabilitate a expirat are un miros alterat și o textură brânzoasă.

Pudra și blush-ul nu se utilizează mai mult de un an

Potrivit specialiștilor, cremele de ochi au o valabilitate de maximum patru luni, deoarece conțin puțini conservanți. Odată ce ați desfăcut un rimel, trebuie să știți că îl puteți folosi între trei și șase luni, altfel vă puteți trezi cu o infecție la ochi. O valabilitate de opt luni au tușurile lichide, iar autobronzantele le puteți folosi cel mult jumătate de an. Doar un singur an trebuie să stea în casa dumneavoastră cremele sau măștile pentru față sau pentru ochi, iar fondul de ten este apt pentru a fi folosit un an. Când oja se întărește și devine mai greu de aplicat, e necesar să fie aruncată.

Folosiţi rujurile maximum trei ani

Maximum doi ani este termenul de valabilitate al unui parfum. Când observați că acesta are culoarea modificată, nu mai stați pe gânduri și aruncați-l. Dacă sunt sigilate, rujurile rezistă chiar și trei ani, cu condiția să nu fie expuse la soare. Dacă aveți o pudră în formă presată, aceasta poate fi folosită până la trei ani. Produsele de curățare pot fi utilizate și până la doi ani, iar cele cu conținut de alcool chiar și trei ani. Cea mai lungă valabilitate o au deodorantele, care pot fi folosite până la uscare.

Cumpăraţi organizatoare cu sertare, pentru ca produsele să fie ferite de lumină

Spălaţi periodic pensulele

Fiți foarte atente la pensulele pe care le folosiți atunci când vă machiați. Ar fi ideal dacă le-ați spăla în fiecare zi, dar dacă nu se poate, măcar periodic ele trebuie curățate. Cel mai bun produs pentru a curăța pensulele este șamponul. La final puteți adăuga și puțin balsam, apoi clătiți perii cât puteți de bine. Atenție! Produsele cosmetice expirate pot produce de la iritații și mâncărimi până la dermatite de lungă durată, pustule dureroase sau conjunctivită. Pentru a preîntâmpina apariția acestor afecțiuni, puneți etichete cu luna și anul în care ați început să folosiți produsul.