Main menu

header

773 4 4de Carmen Ciripoiu şi Eduard Popa

Nelipsită de la orice eveniment cu ștaif, șampania are multe calități pe care sigur nu le cunoșteați. Iată câteva dintre cele mai incredibile trucuri cu șampanie pentru frumusețea dumneavoastră.

Asigură volum podoabei capilare

Aveți un păr lipsit de volum și nu știți ce metode să mai folosiți pentru ca podoaba capilară să arată ca-n reclame? Nu aruncați cu banii pe tot felul de șampoane sau balsamuri, ci apelați urgent la ajutorul șampaniei. Tot ce trebuie să faceți este să amestecați un pahar cu această băutură cu un pahar cu apă și să puneți totul într-un pulverizator, apoi să dați pe păr. Veți rămâne plăcut surprinse de efect. Și tot șampania este un excelent tratament pentru părul gras, deoarece conține struguri, care sunt plini de antioxidanți.

Balsamul dă strălucire

Dacă aveți părul uscat, puteți folosi cu încredere o mască obținută dintr-o lingură cu ulei de ricin, două linguri cu şampanie și un ou. Amestecați uleiul cu șampania, separați gălbenușul de albuș şi adăugați la amestec. Se aplică pe păr, apoi se înfășoară capul cu un prosop. După un sfert de oră, clătiți cu apă călduță, fără șampon. Pentru o excelentă mască pentru scalp, aveți nevoie de un castravete, cinci frunze de măcriș, o lingură cu iaurt degresat, două linguri cu șampanie. Se taie castravetele și frunzele de măcriș, apoi se pun într-un blender. Adăugați iaurtul și șampania, apoi aplicați pe păr. Masați ușor, acoperiți capul cu un prosop și lăsați să acționeze 20 de minute. Spălați părul cu apă caldă, fără șampon. Pentru a decolora părul, amestecați două căni cu decoct de mușețel cu 125 ml șampanie. Veți obține un excelent balsam pentru strălucirea părului.

Întinereşte şi revigorează tenul

Potrivit specialiștilor, dioxidul de carbon din bulele de șampanie au efect de întinerire și de revigorare a tenului, iar polifenolii conținuți combat petele de roșeață. În plus, proprietățile antibacteriene ale șampaniei țin la distanță infecțiile la care poate fi predispus tenul gras. Amestecați o parte șampanie cu o parte apă, înmuiați o dischetă în acest produs și curățați cât mai bine fața. Și cel mai bun exfoliant se face tot cu ajutorul șampaniei. Amestecați șampania cu spumant de baie și veți constata că celulele moarte vor fi exfoliate, iar pielea va deveni moale și catifelată.