Main menu

header

773 5 1de Călin Popa şi Adrian Barna

Este nu doar frumoasă și celebră, ci și una dintre cele mai iubite vedete de la Hollywood, publicul din toată lumea adorând-o încă de la primele episoade ale serialului „Prietenii tăi”. În ciuda faimei, a averii acumulate și a presiunii media, Jennifer Aniston și-a păstrat echilibrul și un aspect neschimbat în ultimele decenii. Secretele tinereții perene a actriței sunt mai simple decât ar putea părea, dar implică negreșit o disciplină fermă.

„Este un ritual care trezește pielea”

Jennifer Aniston era numită, în anul 2011, „cea mai sexy femeie în viață” de revista Men’s Health și „trupul ideal” de publicația FITNESS. Avea 42 de ani și parcă nu trecuse nicio zi peste chipul, alura și forma fizică ale actriței. Demn de menționat este faptul că Jennifer nu a făcut niciodată eforturi să slăbească peste măsură, ci a menținut un aspect natural, tonifiat și fermecător al corpului și chipului care au consacrat-o. Pentru acest rezultat, cea alintată de fani Jen pune la bătaie voință, ambiție, disciplină și control. „Luați dimineața un bol cu apă cu gheață și stropiți-vă fața de 25 de ori. Este un truc vechi, ceva ce făcea diva Joan Crawford cândva. Pur și simplu este un ritual care trezește pielea”, povestește actrița.

Saună cu infraroșii pentru reîntinerire și detoxificare

773 5 2Foarte multe vedete sunt fani declarați ai terapiei cu lumină infraroșie (Lady Gaga are un astfel de dispozitiv acasă și se declară obsedată de rezultatele pe care le furnizează). Această admirație și credință în efectele saunei cu lumină infraroșie este împărtășită și de Jennifer Aniston, care afirmă că această terapie pur și simplu schimbă totul la capitolul reîntinerire și detoxificarea pielii. „Așa că fac terapia asta de câteva ori pe săptămână, de regulă după sesiunile de antrenament și am observat efectele pe direcția energiei, calității somnului și texturii pielii”, explică vedeta.

Minimum necesar de make-up, exfoliere „sănătoasă”

773 5 3Potrivit specialiștilor, prin faptul că și-a păstrat neschimbată imaginea emblematică, tinerească, din serialul „Friends”, Jennifer Aniston are un mare avantaj. Iar actrița știe cum să perpetueze acest atu. „Îmi place să reduc la minimum fardul pe timpul zilei. Un gloss de buze roz, un strop de mascara și poate puțin blush, asta este tot. Dacă aș avea doar cinci produse de înfrumusețare în poșetă, acelea ar trebui să fie mascara, balsam de buze, un ruj bun, un corector și un deodorant”, afirmă Jennifer. După renumitul ritual al apei cu gheață de dimineață, actrița aplică și o loțiune hrănitoare, „cât mai organică posibil”. Din când în când, Jen merge la spa, unde, după propriile afirmații, își face mici tratamente „bazate pe o exfoliere sănătoasă și apoi o mască”.

„Evit prea multe produse de styling pe păr”

În ciuda aparențelor și a ideii înrădăcinate în mentalul colectiv că Jennifer Aniston este o persoană fericită, căreia coafura îi stă perfect întotdeauna, vedeta nu acordă părului o atenție alcătuită din proceduri complicate și îndelungate. Cu abordarea la fel de simplă cum este cea pe direcția machiajului, Jen a păstrat o lungime plăcută a podoabei capilare, șuvițele sale celebre și aceeași coafură care o singularizează. „Evit pe cât posibil stilizarea coafu- rilor, prea multe produse pe păr și, în măsura în care este posibil, las părul să se usuce liber. De asemenea, folosesc o mască hrănitoare o dată pe săptămână”, afirmă Jen.

Exerciții în fiecare zi, întinderi seara

773 5 4Corpul minunat, tonifiat fără să fie prea slab sau prea musculos, al lui Jennifer Aniston se menține cu o bună doză de exerciții - dar fără exagerări - și cu o rutină susținută de multă disciplină. Actrița merge la sală de minimum cinci ori pe săptămână, își ia echipamentul peste tot și încheie întotdeauna ziua cu un set de întinderi, preferabil înainte de culcare. „Fac exerciții aproape în fiecare zi, 40 de minute de cardio, Pilates o dată pe săptămână, yoga de trei ori în șapte zile. De fiecare dată când merg la hoteluri, am în bagaj greutățile de 3,6 kilograme, pentru antrenament”, detaliază actrița.

Adeptă a dietei Zone și… apă, apă, apă

773 5 5Dezvoltată de Barry Sears, dieta Zone, care funcționează după principiul 40% carbohidrați - 30% grăsimi - 30% proteine, este cea care i se potrivește cel mai bine lui Jennifer Aniston. Un meniu tipic al actriței este alcătuit din pâine din cereale integrale cu unt de mere și o felie de brânză la micul dejun, un shake cu ghimbir, o salată de roșii și castraveți plus câteva cubulețe de brânză și supă de țelină la prânz, pește alb cu nuci și cu legume la abur pentru masa de seară. Pentru că este conștientă de beneficiile acizilor grași Omega 3 asupra organismului și articulațiilor celor care practică mișcare în mod regulat, Jennifer Aniston mănâncă în special somon. De asemenea, actrița a făcut senzație cu declarația că este în stare să dea la o parte o ceșcuță cu cafea de dragul unei porții de suc de țelină. „Beau acest suc și aștept 30 de minute până la micul dejun. Un timp numai bun pentru o sesiune de meditație”, detaliază vedeta. Firește, acest stil de viață include o cantitate apreciabilă de apă. „Beți apă, vă spală celulele și este singura modalitate de a scăpa de grăsime”, recomandă Jen.

„Mă tem că nu există soluții rapide pentru a obține starea de bine, sănătatea și energia. Regimul de exerciții regulate și alimentația sănătoasă sunt soluțiile“

„Filosofia despre îmbătrânire s-a schimbat“

Jennifer Aniston nu ascunde deloc faptul că îmbătrânește și nici nu evită discuțiile despre acest subiect. „Cred că una dintre marile greșeli care se pot face în prezent este să-i spui cuiva că arată bine pentru vârsta pe care o are. Filosofia despre îmbătrânire s-a schimbat și nu mai crede nimeni că după o anumită etate ar trebui să arătăm îngrozitor. La generațiile anterioare fumatul era chiar o modă, iar conservanții din cosmetice erau regula. Astăzi, cu invențiile și tehnologia avansată, înțelegem că tot ceea ce punem pe piele și introducem în organism se reflectă în imaginea exterioară”, consideră Jennifer.