Main menu

header

768 4 3de Călin Popa şi Florica Pintea

Ultimele inovații pe direcția înfrumusețării sustenabile, care implică o risipă redusă la minimum de produs, au devenit rapid foarte populare și determină un trend care va continua.

Kit reutilizabil pentru călătorii

Original High Fiver este un kit pentru make-up destinat călătoriilor. Designul său inspirat, ergonomic, pliabil, îl face adaptabil oricărui spațiu. „Am creat ceva care permite utilizatorilor să-și realizeze rutina de beauty chiar dacă nu se află acasă. În plus, dispozitivul elimină deșeurile de plastic de unică folosință, întrucât este reutilizabil”, afirmă inventatorul Kate Westad. Original High Fiver este realizat în proporție de 30% din materiale reciclate, ambiția producătorului fiind aceea de a ajunge la 100%.

Yubi, aplicatorul inovator

Yubi este un aplicator inovator, cu un design deosebit. Foarte confortabil la utilizare, asigură o aplicare precisă de make-up, cu un minim de risipă a produsului. „Yubi a fost imaginat pentru femeile care nu au timp de stat în fața oglinzii, dar nici nu vor să-și neglijeze aspectul. În fond, înfrumusețarea ar trebui să fie o rutină agreabilă și lejeră”, afirmă creatorul dispozitivului, Adiya Dixon.

Protecție în fața luminii albastre

În medie, omul modern petrece zece ore pe zi în fața computerului, fără a mai pune la socoteală ecranul telefonului mobil sau televizorul. În aceste condiții, ochelarii Blue Light Blockers, lansați recent de o companie din Australia, sunt meniți să protejeze de lumina albastră care abundă în viața digitală pe care o trăiește lumea în prezent. Ochelarii pot fi purtați la lucru, în fața calculatorului și chiar la culcare, în cazul în care utilizatorul stă cu telefonul mobil în față înainte de a adormi.

Perna care repară vârfurile despicate

768 4 4De puțin timp a fost lansată perna dintr-o mătase specială, colectată în așa fel încât viermii de mătase să-și completeze ciclul natural de viață. Acest obiect inovator are capacitatea de a preveni ridurile care se formează prin poziția în timpul somnului și, de asemenea, de a repara vârfurile despicate ale părului, arată Sarah Wittig, fondatorul brandului german Moonchild, care a creat perna.

Brandul irlandez White Witch a lansat un set de discuri demachiante din bambus organic în amestec cu bumbac, complet biodegradabile, ambalate într-un material realizat din sticlă combinată cu plută