Main menu

header

768 5 1de Carmen Ciripoiu şi Florica Pintea

Se spune că o femeie are vârsta pe care vrea să o aibă. Pentru că vârsta nu e un număr, ci mai degrabă o stare de spirit. Vreți ca în acest an pur și simplu să străluciți? Atunci trebuie neapărat să cunoașteți care sunt tendințele în materie de tunsori și de culori ale podoabei capilare. Despre toate acestea, aflați din interviul cu hairstylist Margareta Mihai.

„O alegere inspirată este coniacul”

- Marii stiliști ai lumii au propus trendurile de hairstyle pentru noul an. Pentru că doamnele sunt nerăbdătoare să afle cum își pot vopsi părul, vă rog să ne spuneți care este culoarea-vedetă.

- Pentru acest an, principala tendință este că podoaba capilară a doamnelor trebuie să fie cât mai aproape de cea naturală. În plus, în 2020, efectele care iluminează părul și care dau claritate vor fi foarte solicitate. Și este un lucru extraordinar, pentru că mereu culoarea naturală poate fi corectată, accentuând însă nuanța dorită. O alegere inspirată ar fi coniacul, dar și nuanțele de scorțișoară, în primul rând pentru că nu au nevoie de un tratament special. Sigur că este mai ales un atu al femeilor îndrăznețe, care știu ce vor de la ele.

- Ce se întâmplă cu nuanțele închise și reci, care sunt preferate de unele doamne și domnișoare? Vor dispărea definitiv în 2020?

- Nu, sub nicio formă, acestea sunt la modă și în acest an și le recomand mai ales femeilor cu ten deschis, cărora le sunt cele mai potrivite. O altă culoare la modă pentru primăvara lui 2020 sunt nuanțele de maro, de la ciocolata cu lapte la cea maro închis și, bineînțeles, cea neagră.

„Blondul caramel a câștigat popularitate”

- Ce fel de blond trebuie să aleagă cele care au optat de ani buni pentru o astfel de nuanță?

- Blondele vor fi probabil cele mai fericite în 2020. Pot opta să-și vopsească părul în nuanțe aurii, care seamănă cu mierea și pot merge până la blondul platinat, blondul auriu sau blondul perlă. O nuanță în mare trend, care și-a câștigat din popularitate încă din 2019, este blondul caramel, care se potrivește foarte bine femeilor care au ochi albaștri sau căprui. Recomandat este însă și blondul roz, de care sunt convinsă că doamnele se vor îndrăgosti pe loc. Iar acesta poate fi mai luminos sau, dacă doamnele iubesc culoarea roz, chiar și mai profund. Cu adevărat remarcate vor fi cele care vor alege să-și vopsească părul într-o combinație de bej și auriu, această tehnică potrivindu-se atât celor cu părul deschis, dar și natural spre întunecat.

- Dacă sunt iubitoare de roșu intens, pot păstra această minunată culoare și în 2020?

- Sunt câțiva ani de când roșul și-a pierdut puțin din popularitate, dar în 2020 revine în forță. Mai mult, vor fi extrem de populare nuanțele de la cărămiziu. În plus, în trend se va afla roșul acela intens, care era în mare vogă prin anii 1990. Aș vrea însă să le dau un sfat doamnelor care se vor îndrepta către această culoare. Trebuie să fie conștiente de faptul că, odată pusă pe păr, va trebui întreținută în mod regulat, pentru că altfel rădăcinile se vor vedea și nu va da absolut deloc o notă de eleganță persoanei respective.

„Se poartă părul cu lungime medie”

- În materie de tunsori, ce lucruri extraordinare vor ieși din mâinile hairstyliștilor?

- În topul tunsorilor pentru acest an rămân modelele pentru părul de lungime medie. Sigur că nici părul scurt nu iese din discuție, dar doamnele trebuie să fie conștiente de faptul că acesta nu este potrivit pentru toată lumea. Pe de altă parte, părul lung, indiferent cât de frumos ar fi, necesită mult timp atât pentru îngrijire, cât și pentru aranjare. Va fi la modă și renumita tunsoare franțuzească, Paj, și nu vor lipsi tunsorile Garcon, dar și Carre, ce a devenit clasică. Sunt atât de multe tunsori care pot face femeile să arate fermecătoare, așa că le recomand doamnelor să experimenteze tot ce vor. Pe de altă parte, tunsorile asimetrice sunt în trend. În ceea ce privește tunsoarea Pixie, preferată de multe doamne, aceasta este cea care transformă o femeie într-o puștoaică. Cu alte cuvinte, este o tunsoare care se potrivește oricui, pentru că este foarte fresh și ușor de aranjat.

- Ce se întâmplă cu bobul atât de mult iubit de doamne?

- Rămâne la mare căutare și în anul 2020 tunsoarea bob, cu cele mai diverse variații ale sale, de la tradiționalul scurt spre cel alungit, cu păr ondulat și creț.

„Bobul arată spectaculos pe un creț scurt”

768 5 2- Femeile cu părul creț sunt cele care își fac cele mai mari probleme în ceea ce privește tunsoarea. Și asta pentru că de multe ori nu li se potrivește ceea ce și-ar dori. Se găsește ceva senzațional și pentru acestea în 2020?

- Pentru că tot vorbeam despre bob, acesta arată spectaculos pe un păr creț scurt. Se poate alege și bobul clasic, executat până la umeri, această tunsoare putând fi cu breton sau fără, totul depinde de ceea ce vrea clienta. Doamnele care au bucle ar fi bine dacă ar acorda prioritate tunsorilor clasice, cu breton drept sau, dimpotrivă, asimetric.

- Ce coafură ar trebui să aibă mireasa anului 2020 pentru a fi cu adevărat ieșită din comun?

- În sezonul cald, respectiv primăvară-vară, coafurile trebuie să fie lejere, în stil romantic și natural, cu bucle sau împletituri. În sezonul rece de toamnă și iarnă, sunt mai potrivite coafurile cu aer regal și tiare mai mari, precum și cocurile clasice cu tiare de prințesă.

„Utilizați placa sau ondulatorul cât mai rar, la fel ca și taparea părului, în caz contrar acesta va deveni firav și va căpăta un aspect nesănătos, iar vârfurile vor fi despicate“

„Movul este indicat celor care au podoaba capilară deteriorată“

- Ce se întâmplă cu femeile care doresc să aibă părul mov sau de culoarea lavandei? Pot păstra această nuanță?

- Sigur, iar această opțiune poate fi de mare ajutor celor care au părul deteriorat și vor să ascundă acest lucru. De asemenea, nuanțele de mov și lavandă arată excelent la doamnele care au pielea întunecată și ochii căprui. Pentru că această culoare este destul de greu de obținut, nu e indicat să o faceți după ce ați vizionat tot felul de tutoriale pe internet, ci să apelați la ajutorul unui profesionist. În plus, violetul va arăta spectaculos doar pe părul sănătos, întrucât face parte din paleta de culori care ies în evidență. Mai mult, pentru că trendurile în anul 2020 vin din zona oceanului, se poartă părul în nuanțe de albastru, cu toate variațiile sale, de la turcoaz până la verde.

Nu se recomandă filarea la părul scurt