Main menu

header

764 4 1de Călin Popa şi Carmen Bădulescu

La sfârșitul unei decade și debutul alteia, industria frumuseții are obiceiul de a da câte un „restart”, de a împrospăta sau de a revoluționa, dacă se poate, trendurile. Anul 2020 nu face excepție.

Nuanțe metalice, luciu de buze care imită sticla

Între 2010 și 2019, Instagram a transformat lumea înfrumusețării și a setat regulile, Meghan Markle a adus un stil nou în Familia Regală britanică, etalon al trendurilor, tocurile au scăzut în înălțime, sprâncenele au crescut în grosime, iar frumusețea „curată” a dublat moda părului vopsit în toate culorile curcubeului. Cu ce vine anul 2020 în materie de frumusețe și stil? „Am parcurs un timp suficient de îndelungat mizând pe look-ul natural. Este vremea să aducem strălucire în make-up, dar totul în stilul ultramodern. Se vor purta nuanțele metalice, pigmenții speciali aplicați strategic în anumite locuri, luciul de buze care imită sticla și dă mult volum, cu contur. Va fi un deceniu al creativității și al experimentării în numele individualității”, este de părere Ammy Drameh, make-up artist.

Ten liber, piele proaspătă

764 4 2În ceea ce privește tenul, unii dintre cei mai apreciați make-up artiști consideră că acesta va trebui lăsat cât mai liber, intervenindu-se doar cu accente de culoare. „Se va purta pielea proaspătă și definirea contururilor într-o manieră subtilă. Concentrarea oamenilor pe frumusețea și îngrijirea tenului este uriașă, așa încât nu mai are rost ca după ce s-a investit în îmbunătățirea aspectului tenului să se apuce cineva să-l acopere cu tot felul de produse. Textura naturală a chipului va fi vedeta îngrijirii feței în perioada următoare”, este de părere Lucy Bridge, make-up artist.

Strălucire biodegradabilă pentru unghii

764 4 3Specialiștii în arta manichiurii consideră, la rândul lor, că deceniul anterior, care a generat „frumusețea ideală” pe rețelele de socializare, a început să plictisească. „Este rândul individualității să se manifeste și urmează pentru arta pictării unghiilor o perioadă în care se va pune accent pe strălucirea biodegradabilă a manichiurii, pe sustenabilitate și pe ingredientele cât se poate de naturale și mai prietenoase cu sănătatea și cu mediul ale produselor de îngrijire a mâinilor și unghiilor. De asemenea, se va extinde cu repeziciune trendul recipientelor care se pot reumple”, afirmă Jenny Longworth, nail artist. „Unghiile vor fi de lungimi diferite și vor avea aplicate culori texturate”, adaugă Lauren Michelle Pires, nail artist. Iar Mei Kawajiri atrage atenția asupra intrării clienților bărbați în lumea îngrijirii sofisticate a unghiilor.

„În deceniul care urmează, frumusețea cosmetică va fi un tot unitar cu cea interioară, de la felul de a gândi machiajul la ceea ce mâncăm“ (Celia Burton, make-up artist)