Main menu

header

756 4 1de Carmen Ciripoiu şi Florica Pintea

Soră cu procedura plasma lifting, o noutate absolută în lumea cosmetologiei este Plasma Pen, adică pixul-minune care vă întinerește. Cum vă poate ajuta să luptați cu bătrânețea, să vă neteziți ridurile și să scăpați de neplăcutele pungi de sub ochi, plus multe alte beneficii, aflați de la Cristina Ilie, tehnician dermopigmentist la UNNA Studio.

„Produce un arc electric, fiind similar cu un minifulger”

- Plasma Pen reprezintă, în acest moment, cel mai nou tratament estetic în domeniul înfrumusețării, aflându-se la limita dintre cosmetică și chirurgie estetică. Ce trebuie să știe despre acest aparat o persoană care vrea să apeleze la această revoluționară tehnologie?

- Noi numim această procedură „chirurgie fără bisturiu” și este unul dintre cele mai avansate tratamente în întinerirea pielii. Folosind cea mai nouă tehnologie de nano plasmă, putem acum ridica, strânge sau reduce liniile fine și ridurile, fără intervenții chirurgicale. Vom obține rezultate similare cu cele ale intervenției chirurgicale, cu excepția faptului că nu este o intervenție chirurgicală. Prin urmare, nu prezintă niciunul dintre riscurile asociate cu intervenția chirurgicală.

- Se spune că Plasma Pen imită în totalitate fulgerul. Cât este de adevărat?

- Este adevărat, transmis de vârful aplicatorului, la distanța potrivită de piele, se produce un arc de plasmă ce este descărcat pe suprafața pielii, acest arc electric fiind similar cu un minifulger.

„După tratament se formează mici pete uscate, ca niște cruste”

756 4 2- Cum funcționează terapia?

- Tratamentul cu plasmă folosește a patra stare a materiei, care este plasma. Dispozitivul de joasă tensiune cu plasmă utilizează energia electrostatică livrată printr-un aplicator cu vârf mic, acesta ionizează gazul din aer pentru a crea un arc electric care este susținut și continuă fără a atinge însă efectiv pielea. Arcul de plasmă intră în piele, rezultatul fiind unul imediat în stratul exterior al epidermei, unde creăm microtraume externe, care ajută la contractarea și strângerea țesutului. Următorul efect este acela că plasma pătrunde în stratul papilar care conține celule fibroblastice și, în consecință, excesul de piele este redus, rezultatul întărește, tonifică și ridică pielea odată cu reducerea ridurilor. După tratament se formează mici pete uscate, asemănătoare cu niște cruste. Acestea fac parte din procesul de vindecare și au nevoie doar de cinci-șapte zile pentru a cădea.

- Care sunt cele mai cunoscute beneficii pe care le aduce unei persoane?

- Cred că primul avantaj ar fi ușurința cu care putem accesa această procedură. Alte avantaje ar fi rezultate instantanee, ridicarea și strângerea pielii, rezultate de lungă durată, majoritatea fiind permanente, reducerea liniei fine și a ridurilor, dar și petelor de vârstă, dar și reducerea vergeturilor. De asemenea, prin Plasma Pen se evită riscurile inerente cu blefaroplastia chirurgicală, iar costurile sunt mult mai mici ca ale unei operații. Întrucât se aplică anestezic, astfel încât să existe niveluri minime de disconfort, tratamentul este practic lipsit de durere.

„Se obțin rezultate foarte bune şi în eliminarea vergeturilor”

756 4 3- Poate fi de folos Plasma Pen și persoanelor care au aluniţe sau negi și vor să scape de ele?

- Desigur, se obțin rezultate foarte bune în eliminarea alunițelor sau negilor, papiloamelor, vergeturilor, verucilor, seboreelor și keratozelor.

- Cine poate apela la ajutorul terapiei cu Plasma Pen?

- Plasma Pen este un tratament versatil și poate trata o gamă largă de afecțiuni ale pielii pentru persoanele de orice vârstă și sex. Cea mai frecventă utilizare este pentru strângerea pielii și antiîmbătrânire. Pe măsură ce îmbătrânim, în stratul nostru dermic se produce mai puțin colagen, fibrele de elastină se uzează și aceste modificări determină pielea să-şi piardă elasticitatea, dar și textura. Plasma Pen este un tratament ideal pentru persoanele care nu doresc să apeleze la tehnicile clasice pentru ridicarea pielii feței sau a ochilor și pentru a evita riscurile de intervenție chirurgicală.

„Interzisă persoanelor cu afecțiuni hepatice”

- Există contraindicații în folosirea acestei terapii?

- Această nouă formă de terapie nu este indicată celor care suferă de cancer activ sau au istoric în familie, cancer de piele, orice infecție activă, utilizarea anumitor medicamente, boli imunosupresoare, afecțiuni hepatice, asociate cu tulburări de coagulare, afecțiuni hematologice, diabet slab controlat, afecțiuni cardiace, prezența de pacemaker, au utilizat vitamina A în ultimele trei luni. De asemenea, este interzisă femeilor însărcinate, celor cu pielea închisă la culoare sau persoanelor cu tendință la cicatrizări cheloide, precum și celor cu răni deschise, acnee severă, lupus, psoriazis, vitiligo sau cuperoză.

- Cât timp durează procedura și câte ședințe sunt necesare?

- Acest lucru depinde de zona pe care se lucrează și de amploarea ei. În multe cazuri, cum ar fi eliminarea papiloamelor, o singură sesiune de tratament este suficientă pentru a da rezultatele dorite. În alte tipuri de tratamente, cum ar fi strângerea/ridicarea pleoapelor, tratamentul cu fibroblast va trebui repetat. În general, clienții noștri sunt extrem de satisfăcuți chiar după primul tratament, rezultatul fiind unul izbitor. Efectele pozitive ale intervenției se vor observa imediat după procedură, dar cele mai bune rezultate se vor vedea după patru săptămâni. Timpul de lucru variază în funcție de complexitatea procedurii și poate fi între 20 şi 120 de minute. Cu toate acestea, noi rezervăm până la 60 de minute pe şedinţă, pentru a ne asigura că pacienții noștri se simt confortabil. După tratarea zonei, se aplică o cremă pentru îngrijire, timp în care i se explică clientului indicațiile postprocedură.

„După efectuarea tratamentului nu aplicați machiaj minimum cinci zile“

„Dispozitivul de joasă tensiune cu plasmă utilizează energia electrostatică livrată printr-un aplicator cu vârf mic, acesta ionizează gazul din aer pentru a crea un arc electric care este susținut și continuă fără a atinge însă efectiv pielea“

„Este indicat să fie efectuată în sezonul rece“

- Când se face această terapie?

- Această tehnică poate fi realizată oricând, însă recomandăm ca procedura să fie efectuată în sezonul rece. Pacienții trebuie să știe că solarul și razele soarelui trebuie evitate, acest lucru fiind mai greu de obţinut în timpul verii. Mai mult, în perioada rece a anului soarele emite mai puține radiații, este mai confortabil și mai sigur.