Main menu

header

753 4 3de Călin Popa şi Alexandru Brădescu

Șuvițele spectaculoase ale vedetei Hailey Bieber au un secret „artificial”: suplimentele pentru păstrarea frumuseții podoabei capilare și pentru stimularea creșterii părului. Dacă nu doriți să apelați la formule de sinteză chimică, specialiștii recomandă suplimentarea în mod natural a nevoilor acestui simbol major al feminității.

Proteine din carne și betacaroten din morcovi

753 4 4Aşa cum organismul are nevoie de diverse substanţe nutritive pentru a funcţiona corect, şi părul are nevoie de o serie de nutrienţi. Consolidarea părului venită din interior, anume prin mijloace dietetice, este cea mai sigură și mai recomandată de experți. În primul rând, părul are nevoie de proteine, pentru că este format din ele în proporție de 90%. Acestea pot fi asimilate din carnea de pui, pește, ouă, produse lactate, soia, seminţe şi nuci. Un alt element foarte important în menținerea unui păr frumos este betacarotenul. Acest antioxidant ajută organismul să sintetizeze proteinele care încurajează creşterea părului şi previn căderea acestuia. În special fructele şi legumele de culoare portocalie sunt bogate în betacaroten. Tot acestea furnizează și vitamina A, responsabilă cu sănătatea scalpului.

Niacina hrăneşte foliculii

753 4 5Vitaminele din grupul B conțin nutrienţii care ajută la îndesirea părului şi previn pierderea şi ruperea acestuia. Vitamina B3 - sau niacina - hrăneşte foliculii de păr, în timp ce vitaminele B5, B6 şi B12 previn pierderea părului şi albirea prematură. Aceste vitamine pot fi asimilate în urma consumului de carne de pasăre, vită, pește, ouă, cereale integrale, fasole, seminţe de floarea-soarelui, mazăre, nuci, legume cu frunze verzi, pâine şi cereale fortificate. La rândul său, vitamina C susține organismul în procesul de absorbție a fierului şi menţine sănătatea vaselor de sânge, prevenind astfel ruperea părului şi promovând creşterea acestuia. Toate citricele, cum ar fi grepfrut, portocale, lămâi, mandarine, fructele de pădure, dar şi pepenii, sunt bogate în vitamina C. Și vitamina E este un antioxidant care repară celulele, facilitează sinteza proteinelor şi încurajează creşterea părului. Această vitamină se găseşte din bel- şug în fructe verzi, ulei de măsline, cereale integrale, fasole, nuci şi avocado.

Variantele organice furnizează mineralele necesare

O varietate de minerale asigură creşterea părului şi împiedică ruperea firului. Printre acestea se numără dioxidul de siliciu, calciu, fier, cupru şi zinc. Acestea se găsesc într-o gamă largă de produse alimentare neprelucrate, inclusiv carne, fructe de mare, nuci, seminţe, ficat, ouă, orez, ovăz, cereale integrale, seminţe de floarea-soarelui, salată verde, ceapă, conopidă, varză, castraveţi, legume cu frunze verzi, căpşuni şi stafide. Demn de menționat este faptul că variantele organice au, de cele mai multe ori, concentraţii mai mari de minerale decât alimentele cultivate în mod convenţional.

Pentru a preveni apariția scuamelor la nivelul scalpului, introduceți melasa în meniul zilnic, pentru aportul de biotină