Main menu

header

748 5 1de Simona Lazăr şi Florica Pintea

Saloanele de cosmetică propun, în ultima vreme, tot felul de tratamente și de terapii inovative, care ajută atât la înfrumusețarea pielii, cât și la sănătatea acesteia. Unul dintre aceste tratamente, tot mai popular, este cel cu radiofrecvență, care folosește un aparat special, creme și serumuri cu compoziții specifice, al căror efect este de... întinerire. Una de lungă durată, ne asigură cosmeticiana Margareta Mihai (medalion), de la Salonul VicMar (număr de telefon: 0723.765.676), cu care am purtat un dialog amplu despre acest subiect.

„Are un efect de lifting, reduce porii dilatați”

- Vă propun să vorbim azi despre acele tratamente inovatoare care vin în întâmpinarea nevoilor femeii - și nu doar ale ei - interesată de felul în care arată și de felul în care se simte; pentru că atunci când folosești astfel de tratamente, efectul este nu doar estetic, ci și unul pentru sănătate - sănătatea pielii, a musculaturii -, ca și pentru o stare generală de bine. Spuneți-mi care sunt aceste tratamente inovative pe care le folosiți și le recomandați dumneavoastră?

- Sunt tratamentele de curățare a pielii, hidratare, luminozitate, antiaging, în funcție de ce are nevoie fiecare persoană. Noi folosim tratamente mai complexe, nu ne limităm la o singură funcție a aparatului și nici la un singur aparat. Orice tratament începe cu demachierea, apoi, cu aparatul de microdermabraziune îndepărtăm celulele moarte de pe față, pentru a elibera porii și pentru a absorbi ingredienții activi din cremele sau serumurile pe care le punem după aceea. După ce sunt îndepărtate celulele moarte, aplicăm ori o fiolă cu colagen, ori o fiolă cu tratamentele organice de la Phyt’s, care sunt mult mai concentrate decât celelalte creme.

- Vă rog să detaliați funcțiile și efectele folosirii aparatului cu radiofrecvență...

- Noi folosim radiofrecvența, care favorizează pătrunderea ingredienților activi în substratul pielii și atunci are un efect de lifting, reduce porii dilatați, pentru că acest aparat pătrunde în cele trei straturi ale dermei și încălzește substratul pielii. Se ajunge chiar la temperaturi de 60-65 de grade, dar nu este invaziv pentru beneficiarul tratamentului, care simte doar o senzație plăcută de căldură. Efectul de reducere a porilor dilatați este vizibil de câte ori trec cu aparatul. Prin undele electromagnetice, care penetrează cele trei straturi ale dermei, se creează noi fibre de colagen și de elastină, care tonifică și strâng pielea, și atunci se obține o întinerire a acesteia.

- Vorbeați despre curățarea tenului, ca primă etapă în orice tip de tratament al pielii...

- Bineînțeles că acest lucru e unul foarte important. Nu se poate lucra pe o piele de pe care nu s-au îndepărtat celulele moarte, pentru că atunci e ca și cum doar am amesteca celulele moarte cu substanțele nutritive. Porii oricum trebuie curățați, pentru că nu se poate lucra cu un ten cu mult sebum.

„E contraindicat gravidelor și mamelor care alăptează”

748 5 2- Există și restricții, sunt cazuri în care nu se pot aplica tratamente?

- Nu vom aplica astfel de tratamente persoanelor care au infecții ale pielii, eczeme, boli infecțioase. După aceea, e bine de știut că nu se fac tratamente gravidelor și mamelor care alăptează, pentru că nu știm ce se poate întâmpla, ce reacții va avea organismul lor la diferitele substanțe din cremele, serumurile și uleurile pe care le folosim.

- Dar în cazul persoanelor cu o piele foarte degradată, îmbătrânită, pergamentoasă... aceste terapii au efectul scontat?

- Sigur, minuni nu se pot face. Dar, fără îndoială, acest tratament la care ne referim are efect, chiar dacă acesta nu e foarte vizibil de la prima ședință. Și, în general, efectele sunt mai greu vizibile de la prima ședință în cazul oricărei persoane care nu s-a îngrijit o perioadă - fie că a avut anumite probleme, fie că a neglijat sănătatea pielii. Dar după două-trei ședințe deja lucrurile se schimbă radical.

„Ideal este să se facă timp de trei luni, de câte două ori pe lună”

- Această terapie cu radiofrecvență trebuie urmată cu o anumită ritmicitate?

- Pentru început, ideal este să se facă timp de trei luni, de câte două ori pe lună, pentru că pielea are nevoie de o perioadă de regenerare. Apoi, cam o dată pe lună, pentru întreținere. Efectele există, indiferent de vârstă. Am avut recent o clientă de 57 de ani, care a fost pentru o lună în țară şi care și-a făcut două tratamente cu radiofrecvență, iar când a plecat toată lumea a fost uimită, pentru că nu i se mai vedeau ridurile.

- Tratamentul are efect de lungă durată?

- Da, dacă există continuitate. Chiar și făcut o dată pe lună, să zicem, în două-trei luni, în cel mult şase luni, efectul este vizibil. Nu pot spune că întinerim. Nu este o operație estetică. Este un tratament natural de regenerare a pielii. Efectul undelor de înaltă frecvență este noninvaziv, pentru că forțează regenerarea naturală a celulelor. În interiorul celulei, forțează producția de elastină și de colagen, care dau de fapt elasticitatea și luminozitatea pielii, iar această regenerare naturală este și „motivul” pentru care tratamentul are efect de lungă durată.

„Acest aparat pătrunde în cele trei straturi ale dermei și încălzește substratul pielii. Se ajunge chiar la temperaturi de 60-65 de grade, dar nu este invaziv pentru beneficiarul tratamentului, care simte doar o senzație plăcută de căldură“

„Este bine să se folosească creme adaptate tenului“

748 5 3- Trebuie avută în vedere și o anumită conduită, posttratament, zi de zi?

- E o conduită corectă și care ar trebui să fie una obișnuită cu sau fără acest tratament, pentru o persoană care are grijă de tenul său. Adică: demachiere, dimineața și seara. Este bine să folosească creme adaptate tenului, la recomandarea cosmeticienei, pentru că nu puteți folosi ceea ce utilizează prietena dumneavoastră; fiecare persoană e aproape unică, în privința pielii. Nu trebuie să vă culcaţi nedemachiate și e indicat să folosiţi o cremă nutritivă, pentru că pielea se relaxează în timpul somnului și acțiunea ingredienților din cremă este mai activă în timpul nopții. Demachierea nu înseamnă neapărat îndepărtarea machiajului, ci curățarea pielii de praf, de ingredientele din aer. Demachierea prelungește efectul radiofrecvenţei, la fel cum prelungește efectul oricărui tratament, pentru că pielea trebuie să fie curată, să respire și să poată absorbi substanțele nutritive și curative. Seara, mai ales, este bine să folosiţi o cremă de hidratare, de nutriție, antiaging pentru tenul dumneavoastră.