Main menu

header

745 4 1de Călin Popa şi Adrian Barna

Unul dintre cele mai strălucitoare și în vogă staruri de la Hollywood, Nicole Kidman, a reușit să se țină departe de scandalurile „Cetății filmului”, să ducă o viață curată și lină și să trăiască în armonie cu familia sa și cu natura. Actrița de origine australiană este, din acest punct de vedere, o raritate în lumea celebrităților.

„Am obiceiul să sar în ocean, ca să mă revigorez”

Nicole Kidman, acum în vârstă de 52 de ani, a parcurs un drum lung de la debutul său în viața publică până la titlul de „una dintre cele mai influente 100 de persoane din lume”, conferit de revista „Time”. Provine dintr-o familie care practică mult sport - tatăl actriței a fost un obișnuit al maratoanelor, iar sora sa participă regulat la curse de triatlon. „Pentru că sunt o fire mai sensibilă, am nevoie să-mi încarc bateriile uneori. Așa că ies la o alergare sau fac o drumeție cu copiii dimineața devreme și abia apoi merg la lucru. Chiar și când filmăm «Marile minciuni nevinovate» am obiceiul să sar în ocean, chiar dacă apa este foarte rece, măcar un minut, ca să mă revigorez”, povestește Nicole.

„Îmi place să joc tenis și să fac fitness în aer liber”

745 4 2Pentru a se menține în formă, chiar și dacă are în mod natural datele fericite ale unui corp perfect, Nicole Kidman face sport. „Îmi place să alerg. În ritmul meu, mai lent, și, de asemenea, pedalez mult, fac spinning. Asta mă remontează pentru întreaga zi. Îmi place să joc tenis, să fac yoga și fitness în aer liber”, arată Kidman. De asemenea, pentru relaxare și tonifiere, actrița recurge la masaj. „Mama a fost diagnosticată cu cancer pe când aveam 17 ani. Pentru că nu ne permiteam să plătim masajele de care avea nevoie după chimioterapie, am făcut cursuri de maseur profesionist și mi-am luat atestat. În timp, m-am îndrăgostit de masaj”, își amintește Nicole.

Respectă regula de 80% hrană sănătoasă

745 4 3Când vine vorba despre alimentație, vedeta începe fiecare zi cu un ceai matcha și cu un mic dejun copios: fulgi de orez cu fructe de pădure și lapte de migdale. Apoi, pe parcursul zilei, Nicole trece la cafea și în general nu este foarte strictă când vine vorba despre alimentație. „Mănânc cam tot ce-mi place, dar cu multă moderație. În general, respect regula de 80% hrană sănătoasă; procentul scade uneori, rar, ce-i drept, și la 70%”, mai spune actrița. În rest, Nicole preferă de departe fructele de mare, felurile tradiționale australiene și în special un soi de cârnat fript pe grătar servit cu pâine albă. „Sunt o bucătăreasă groaznică, dar în același timp mănânc orice gătește altcineva pentru mine”, adaugă vedeta.

„Nici eu şi nici familia mea nu bem apă din sticle de plastic”

Foarte conectată cu natura, Nicole Kidman mărturisește că a învățat de la sora ei să aprecieze conceptul de protejare a mediului și astăzi toată familia sa respectă câteva reguli simple. „Nu risipesc. Încerc să folosesc mai puțin, să consum mai puțin. Nici eu, nici familia mea nu bem apă din sticle de plastic”, detaliază Nicole. Și actrița și copiii săi s-au obișnuit să nu risipească energia electrică și să nu consume apă în neștire, totul de dragul prezervării naturii. „Îmi place foarte mult să petrec timp în aer liber. Îmi schimbă dispoziția și mă face să fiu recunoscătoare că există lumea”, punctează vedeta.

„Preferatele mele sunt ambra şi moscul”

Nicole Kidman combate stresul cu ajutorul aromoterapiei. „Întotdeauna mi-au plăcut miresmele naturale și uleiurile esențiale, cum sunt ambra și moscul”, detaliază vedeta. De asemenea, ca mare iubitoare de esențe și parfumuri, Nicole Kidman și-a făcut un obicei din a amesteca esențele în mod unic pentru fiecare nouă producție în care joacă. „Îmi pregătesc o combinație specială de arome, din diverse uleiuri. Fiecare rol trebuie să aibă aroma sa. În «Marile minciuni nevinovate» am creat o variantă inedită, specială, de parfum pe bază de uleiuri pentru personajul Celeste, pe care îl interpretez”, spune Nicole.

„Cel mai important lucru pentru tenul meu este protecția solară”

745 4 4Nicole Kidman este celebră pentru tenul său impecabil, de invidiat, mereu strălucitor. Pentru a-l menține astfel, actrița pornește de la o regulă principală de la care nu se abate niciodată: „Cel mai important lucru pentru tenul meu este protecția solară. Nu doar pentru că îmi place mult să petrec timp în aer liber, ci și pentru că am o nuanță a tenului foarte deschisă și mă pot arde ușor. Așadar, m-am documentat, știu foarte multe despre protecția tenului de radiațiile nocive și nu ies din casă neprotejată. De asemenea, rutina include și serum cu vitamina C, pentru că are efecte pe termen lung”. Noaptea, vedeta folosește retinol și este adepta îngrijirii simple, care poate fi realizată de fiecare femeie acasă. „Este bine, ca femeie, să știi să-ți faci creme de față, să-ți exfoliezi pielea și mai ales să nu uiți să cureți seara tot machiajul”, argumentează actrița.

„Port întotdeauna în poșetă un luciu de buze”

La capitolul înfrumusețare, Nicole Kidman știe să aprecieze faptul că este o femeie frumoasă de la natură și nu insistă cu fardul sau alte proceduri stridente. „Îmi colorez sprâncenele, iar genele trebuie ondulate, întrucât sunt foarte drepte. Port întotdeauna în poșetă un luciu de buze, dar în rest nu-mi place să pierd vremea prin saloanele de înfrumusețare. Nu stau mai mult de 30 de minute și de regulă doar cât să mi se vopsească rădăcinile. Pentru că am părul ondulat natural, când sunt în vacanță ador să-l las să se usuce liber, la aer, fără placă și soluții chimice”, mărturisește actrița din „Cold Mountain”.

„Decât să mă plictisesc pe o bandă de alergare, mai bine fac o tură prin pădurea de lângă casă. Iar când ajung în Sydney, dau o fugă la minunata plajă, unde este o plăcere să alergi“

Pilates, exerciţii cardio, ridicări de greutăţi

745 4 5Rutina sportivă pe care o menține Nicole Kidman pentru a rămâne în forma fizică adolescentină care a consacrat-o este asistată de profesioniști. Actrița, mai ales în perioadele de pregătire a rolurilor, face câte 55 de minute de Pilates, exerciții cardio de câteva ori pe săptămână, aleargă în ritm alert mai multe reprize de câteva sute de metri sau în pas lent până la 20 de kilometri. De asemenea, Kidman își menține musculatura fermă cu ajutorul greutăților, notează nicolekidmandiet.com.