Main menu

header

744 4 1de Gabriela Militaru şi Gabriela Comşa

La 37 de ani, Elisabeth Moss este o actriță desăvârșită, fiind distribuită, până în prezent, în filme cu puternic impact emoțional. Laureată a Globurilor de Aur și a Premiilor Emmy, actrița a jucat în zeci de filme. Cu toate acestea, ea preferă să stea departe de atenția publicului și, de aceea, orice apariție sau veste despre ea sunt considerate surprize. Moss a fost căsătorită între 2009 și 2010 cu actorul Fred Armisen și chiar dacă în prezent are un partener de viață, actrița dorește „să nu i se cunoască numele”. Asta face doar ca misterul care înconjoară viața actriței să fie și mai pregnant.

Foloseşte un produs pe bază de vitamina C

744 4 2Elisabeth Moss ne-a obișnuit cu apariții în filme grele, dintre care „Povestea slujitoarei” este poate cel mai relevant exemplu. În film, actrița joacă rolul unei femei rupte de familie și forțată să aibă un copil cu un străin. În serial, personajul interpretat de Moss abia dacă are voie să-și privească chipul în oglindă. În viața reală, însă, actrița petrece destul de mult timp și energie îngrijindu-și tenul. De altfel, de mai mulți ani, ea a lăsat problema îngrijirii pielii pe mâna a doi maeștri ai genului: esteticiana Joanna Vargas și make-up artistul Daniel Martin. Cu aportul lor nu este de mirare că Elisabeth Moss are un ten impecabil. Joanna Vargas este de părere că tenul trebuie îngrijit nu doar înainte de a i se aplica machiaj, ci tot timpul. Ba chiar consideră că o pauză de la produsele cosmetice este binevenită din când în când. „Scopul meu este ca Elisabeth să aibă o piele strălucitoare chiar și atunci când nu poartă machiaj. De asemenea, vreau ca tenul ei să fie suficient de bine hrănit încât să facă față factorilor preturbatori externi cum ar fi lipsa de somn și oboseala”, explică Vargas. Pentru asta, esteticiana apelează la terapia prin lumină roșie care stimulează producţia de colagen nou, propriu, şterge ridurile fine şi ameliorează aspectul ridurilor adânci, al cicatricelor, cuperoza, dar şi alte afecţiuni dermatologice serioase. „Pielea ei este destul de sensibilă, iar acest tratament este perfect pentru că este blând și nu irită tenul”, explică Vargas. În plus, Elisabeth Moss este adepta crioterapiei, adică terapia prin frig prin care corpul este expus la temperaturi foarte scăzute cu rezultate însemnate asupra menținerii tinereții tenului. Actrița folosește, de asemenea, zilnic produsul revoluționar marca Joanna Vargas, Rescue Serum, pe bază de vitamina C pentru între- ținerea elasticității pielii feței. Iar când vine vorba despre machiaj, Daniel Martin îi sugerează actriței să folosească o bază de machiaj în culori cât mai naturale. De altfel, de cele mai multe ori, Elisabeth Moss uimește prin tenul strălucitor, accentuat de mascara și un ruj în culori îndrăznețe.

Apelează la uleiuri și serumuri speciale pentru părul cu tendință de îngrășare

744 4 3„Îndrăzneț” este și termenul potrivit atunci când vine vorba despre look-ul pe care îl adoptă actrița. De-a lungul anilor ea a surprins prin foarte dese schimbări ale coafurii. Fie că a fost din cauza rolurilor pe care le-a jucat și care au necesitat diverse nuanțe ale podoabei capilare și felurite coafuri, fie că actrița a dorit pur și simplu să se reinventeze, fiecare apariție a lui Elisabeth Moss este o surpriză. Niciodată nu ştii dacă la următorul eveniment ea va avea părul lung sau scurt, blond, șaten sau brunet. Dacă în 2013 în „Misterul lacului”, Moss apare tunsă scurt și cu părul șaten închis, un an mai târziu, actrița apare aproape de nerecunoscut în „Regina Pământului”, în rolul unei femei paranoice. De data aceasta, Moss are părul semilung, cu breton și o nuanță castanie deschisă. În 2016, pentru „Proiectul Tokyo”, Moss a reușit cumva să aibă părul natural foarte lung. De data aceasta actrița a intrat în pielea personajului feminin adoptând o nuanță foarte deschisă a părului, rezultatul clar al unui decapaj capilar. Și ca să se păstreze ritmicitatea, încă un an mai târziu, actrița a apărut în pelicula „Pătratul” cu părul tot blond, dar scurt, o diferență colosală față de anul anterior. Și ca să demonstreze că vitaminele pe care le ia pentru ca părul ei să facă față modificărilor fără șir pe care le suportă au efect, pentru rolul din „Povestea slujitoarei”, Moss apare din nou cu părul lung. În schimb, pentru rolul care i-a adus un Glob de Aur şi Premiul Emmy, actrița apare cu un look total schimbat. Artificial îmbătrânită, actrița pare cu cel puțin zece ani mai în vârstă interpretând-o pe femeia răpită și obligată să aibă un copil cu un străin într-o lume distopică. Mai în glumă, mai în serios, Elisabeth Moss declara, la un moment dat, că munca asiduă pentru serial a ajutat-o să arate suficient de obosită cât să intre perfect în pielea personajului. „Când lucrezi foarte mult și dormi foarte puțin, reușești să ai cearcănele și pungile de sub ochi perfecte pentru rol. De fapt, pe când filmam (n.r. - la „Povestea slujitoarei”) am reușit să dorm bine într-o noapte. A doua zi a fost o dezamăgire la machiaj pentru că au fost nevoiți să lucreze mai mult la cearcănele mele”, glumea actrița într-un interviu. Dacă luăm în calcul că, în tot acest timp, Elisabeth Moss juca și în serialul „Mad Men”, unde adopta o coafură specifică mijlocului secolului trecut: părul șaten-roșcat, prins la spate și un breton foarte scurt, este clar că actrița a suferit zeci și zeci de transformări. Cu toate acestea, părul ei își păstrează strălucirea pentru că nu trece nicio zi în care actrița să nu folosească uleiuri și serumuri special pentru păr cu tendință de îngrășare.

Actrița din „Povestea slujitoarei” are un adevărat cult pentru îngrijirea tenului, dar nu ignoră nici întreținerea fizică

Adoră să danseze pentru că a fost o balerină profesionistă

Și tot despre îngrășare, dar la nivelul întregului corp, a fost vorba și în perioada în care Elisabeth Moss a jucat în serialul „Mad Men” (2007-2015). Dat fiind că acțiunea serialului este plasată la jumătatea secolului trecut, actrițele care au apărut în serial, inclusiv Elisabeth Moss, au fost încurajate să-și păstreze formele cât mai rotunde, așa cum era moda acelor vremuri. În paralel, Moss a jucat însă și în alte filme, motiv pentru care ea a ales calea de mijloc, aceea de a-și modela corpul cât să nu arate ca și cum ar fi avut câteva kilograme în plus, dar să aibă forme pronunțate. Pe actriță o ajută și faptul că are nativ un corp armonios, dar și faptul că adoră să danseze și că, timp de mai mulți ani, a fost o balerină profesionistă. „Am iubit baletul. Am stat 10 ani pe poante. Este cel mai bun mod de a face mișcare pentru că te activează din cap până la picioare. E, în același timp, cardio și forță și tot ce ai nevoie”, a dezvăluit actrița. În plus, pentru a avea silueta dorită, ea este foarte atentă ce mănâncă. Fără să fie adepta curelor de slăbire, Elisabeth Moss preferă deseori regimul vegan, considerându-l mai sănătos pentru organism. Dar chiar și când renunță la a fi vegană, actrița evită carnea roșie și produsele lactate. Pentru situații de urgență, când îi este foarte foame și nu vrea să cedeze dorinței de a mânca ceva nesănătos, actrița apelează la poșetă. De ce? „Trebuie să am mereu un baton proteic la îndemână”, spune ea.