Main menu

header

736 4 2de Călin Popa şi Alexandru Brădescu

Schimbarea de sezon aduce, ca întotdeauna, o dorință de a avea un nou look. Cum părul este prima direcție a acestei nevoi, stiliștii punctează cele mai în tendințe tipuri de coafură.

Împletituri futuriste

Coafurile cu împletituri s-au dovedit atât de versatile, încât hairstiliștii nu se mai satură să le combine. Ele se mențin în tendințe și pentru sezonul cald 2019, cu nesfârșite variațiuni pe această temă. De asemenea, pe podiumurile de modă au defilat în ultima vreme modele cu coafuri avangardiste, care trimit cu gândul la science-fiction. „Am dus la alt nivel împletiturile, imaginând un stil cu acestea răsucite în jurul capului și restul părului înălțat în valuri succesive în centru, pentru a crea un stil futurist”, detaliază stilistul Saeeda Mandviwalla. Aceste coafuri pot fi realizate și în viața de fiecare zi, întrucât permit imaginației să inventeze orice look.

Dramatism și șuvițe purpurii

736 4 3Pentru ocaziile speciale se poate recurge la coafura de tip dramatic, genul Marie Antoinette varianta 2019, cu mult volum în vârful capului și cu ornamente de păr din belșug, pentru a crea impresia de abundență a podoabei capilare. De asemenea, o altă tendință a sezonului cald 2019 este vopsirea șuvițelor la vârfuri în purpuriu. Potrivit specialiștilor, acest stil conferă profunzime și forță aspectului părului.

Blondul-miere avantajează orice linie a feței

Pentru persoanele care poartă blond, vestea este că în sezonul cald 2019 se poartă nuanța mierii, care avantajează orice linie a feței și se pretează la toate vârstele. Potrivit specialiștilor, acest ton aduce blândețe chipului, luminându-l. O altă nuanță care este considerată cât se poate de actuală este roz. „Revoluția roz” este o exprimare a strălucirii tinereții și a nonconformismului milenialilor. Ambele variante de culoare pot fi folosite și cu onduleuri, și pe păr scurt, și pe șuvițe lungi, romantice.

Bobul se poartă cu agrafe ornamentale

În sezonul cald 2019, popularul bob trece la stilul drept, cu cărare pe o parte și împodobit cu agrafe ornamentale. Poate fi mai scurt sau mai lung, eventual asimetric și cu șuvițe colorate. „Acest stil de tunsoare dreaptă poate face părul să arate cu mai mult volum, în funcție de styling. De asemenea, pune în evidență structura osoasă a feței și se potrivește foarte bine cu accesorii care vă pot feri de arșiță și, de asemenea, să poată reprezenta mesaje de tot felul”, adaugă Mandviwalla.

Printre tendințele majore în coafura momentului se numără și bretonul - ondulat și „perdea“ -, cărarea pe mijloc, care amintește de moda anilor 1970, precum și stilul „french chic“, à la Mireille Mathieu

Un coc cu eşarfă, senzaţia verii

736 4 4Alura de relaxare, de mare și de plajă poate fi obținută și în afara vacanței, printr-un stil de coafură care își prelungește farmecul și în 2019: cocul cu eșarfă. „Chiar dacă modelele de pe podium poartă variante opulente ale acestui stil, întrucât la prezentări este nevoie de așa ceva, puteți crea combinații și în realitatea de fiecare zi, scoțând câteva șuvițe în lateral și folosind eșarfe viu colorate, foarte la modă în sezonul cald”, punctează Mandviwalla.