Main menu

header

732 5 1de Valeria Roman şi Gabriela Comşa

Nu întotdeauna aveți timp să mergeți la sala de fitness, să faceți antrenamente chinuitoare sau să urmați diete-minune în urma cărora să slăbiți așa cum v-ați dori și să nu rămâneți cu adevărate dezechilibre în organism. Vestea bună este că acum există alternativă la toate cele enumerate mai sus și încă una care poate fi ușor de urmat și cu rezultate sigure și pe termen lung. Despre cum puteți să scăpați de celulită și de kilogramele în plus fără bisturiu, ci doar cu ajutorul radiofrecvenței tripolare, am stat de vorbă cu Wasim Nazer (medalion), nutriţionist și specialist remodelare corporală la Clinica Masaya din București.

„Rezultatele sunt vizibile de la primele ședințe”

- Ce este radiofrecvența tripolară și cum ajută la definirea siluetei?

- Este cea mai nouă tehnologie utilizată împotriva celulelor adipoase și a vergeturilor. Undele de radiofrecvență cresc temperatura până la 41-42 de grade la suprafața pielii, în timp ce la interiorul țesutului tratat aceasta ajunge până la 60-65 de grade. Astfel, depozitele de grăsime și de țesut adipos sunt eliminate în mod natural prin sânge și sistemul limfatic.

- De câte ședințe este nevoie pentru a observa că s-au produs într-adevăr schimbări?

- Rezultatele sunt vizibile încă de la primele ședințe și se recomandă pacientelor care se confruntă cu probleme de fermitate sau elasticitate. În medie este nevoie de opt-zece ședințe la un interval de două-trei zile între acestea, durata unei ședințe fiind de 20-30 de minute. În final, pacientele vor obține conturare corporală, reducerea circumferinței și a țesutului adipos. Beneficiile sunt imediate și pe termen lung.

„Pot fi tratate abdomenul, fesele, coapsele, brațele și bărbia dublă”

732 5 2- Tratamentul este dureros? Ce simte pacienta atunci când urmează aceste ședinte de radiofrecvență?

- Radiofrecvenţa tripolară este o metodă de slăbit rapidă, ușoară și fără durere. Pacientele se pot întoarce imediat la rutina lor zilnică, de aceea ar putea să-și programeze o astfel de ședință și în pauza de masă. Siguranța și eficiența tratamentului au fost dovedite prin teste clinice, tratamentul fiind eficient pentru toate tipurile de piele. Pacienta simte o senzație plăcută de căldură.

- Ce zone ale corpului pot fi tratate prin radiofrecvență tripolară?

- Radiofrecvența poate fi folosită pentru lipoliza de la nivelul abdomenului, feselor, coapselor, brațelor și bărbiei duble, contribuind la reducerea stratului adipos. Tehnologia tripolară tratează celulita din straturile cele mai profunde, estompează vergeturile și tonifică pielea, contribuie la eliminarea toxinelor și ajută în procesul de slăbire și la oxigenarea țesuturilor. Procedura are un rol important de creștere a producției de colagen nou, acesta fiind responsabil de aspectul de tonifiere.

„Asigură o diminuare vizibilă a ridurilor și un lifting instant”

- Cum acționează radiofrecvența la nivelul tenului?

- La nivelul facial, radiofrecvența tripolară este singurul tratament neinvaziv care stimulează refacerea colagenului propriu și al elastinei, asigurând o diminuare vizibilă a ridurilor și un lifting instant, fermitate și tonifiere a tenului. Deoarece pielea este supusă continuu efectelor mediului înconjurător, țesuturile conective încep să cadă cauzând riduri și alte semne ale înaintării în vârstă. Prin aceste ședințe, tenul își recapătă treptat elasticitatea, apărând o strălucire ce va fi imediat observată, iar ridurile sunt vizibil diminuate.

- Totul pare foarte simplu. Există însă și sacrificii pe care pacientele trebuie să le facă?

- Nu vorbim despre sacrificii în adevăratul sens al cuvântului. Se recomandă doar ca acestor ședințe de radiofrecvență tripolară să li se adauge un regim de viață echilibrat și sănătos, însoțit de exercițiile regulate cum ar fi mersul pe jos sau alte activități aerobice ușoare. După ședința de radiofrecvență, eu le spun pacientelor să se hidrateze bine și să consume cel puțin 1,5 litri de apă pe zi.

- Cine are contraindicație pentru a urma ședințe de radiofrecvență?

- Contraindicațiile sunt: sarcina, alăptarea, menstruația, stimulatorul cardiac, epilepsia, deficiențe renale, boli de piele în zona tratată, hernie. Nici pacienții cu tulburări de coagulare sau care se află sub tratament anticoagulant nu ar trebui să urmeze astfel de ședințe de radiofrecvență.

„Tehnologia tripolară tratează celulita din straturile cele mai profunde, estompează vergeturile și tonifică pielea, contribuie la eliminarea toxinelor și ajută în procesul de slăbire și la oxigenarea țesuturilor”

Diagnostic corporal cu ajutorul aparatului Body Analyser

732 5 3- Care este primul pas pe care îl face pacienta înainte de ședința propriu-zisă de radiofrecvență?

- În cadrul clinicii noastre există un serviciu nou de diagnostic corporal. Acesta este pus în urma unor măsurători făcute cu un aparat de înaltă precizie. Body Analyser determină nivelul de grăsime, conținutul de apă, valorile proteinelor și mineralelor din organism și oferă nutriționistului și specialistului în remodelare date clare despre pacientă. Totodată, aceste calcule odată făcute ajută la elaborarea unui plan de tratament precis și posibilitatea de a ajunge la rezultatele optime. Vorbim despre un indicator fidel prin care pacientul obține o analiză completă a organismului ce ajută la un plan de eliminare a grăsimilor și a apei în exces.